خواص خوراکی ها/ از خوردن این خوراکی ها غافل نشوید!

  • کد خبر : 429772
  • 04 خرداد 1400 - 9:51
خواص خوراکی ها/ از خوردن این خوراکی ها غافل نشوید!

اصلاح الگوی تغذیه، پایه و مبنای تمام توصیه های طب سنتی ایرانی است.خوراکی های بسیاری هستند که خواص بی نظیر و فوق العاده ای دارند، در این مطلب با تعدادی از خواص خوراکی ها آشنا می شویم.از خوردن این خوردنی ها غافل نشوید.

 

خواص خوراکی ها

روغن کنجد

روغن کنجد در بین روغن های خوراکی به ملکۀ روغن ها مشهور است . دانه کنجد بیشترین میزان روغن را در بین دانه های روغنی دیگر داراست.

خواص خوراکی ها/روغن کنجد

خواص روغن کنجد

کاهش دهنده سطح کلسترول بد و افزایش جذب کلسترول خوب

کاهش فشار خون.

کاهش ابتلا به بیماری پارکینسون.

جلوگیری از سرطان های دستگاه گوارش، سینه و پروستات.

جلوگیری از بسته شدن عروق.

جلوگیری از بروز سکته قلبی.

جلوگیری از بروز آب مروارید.

جلوگیری از بیماریهای مفصلی و آرتروز.

جلوگیری از آلزایمر.

باعث شفافیت و لطافت پوست می شود.

مناسب برای سرخ کردن به دلیل تحمل حرارت بالا

عسل

عسل

خواص بی حد و اندازه ای دارد: از جمله درمان سرطان، کاهنده قند خون، حذف چربی زاید و کوچک کردن شکم، افزایش حافظه، مهار پوسیدگی دندان، هضم بهتر غذاها، و…

عسل دفع سودا و بلغم بدن است و قدرت جذب داروها را بالا می برد.

همه مزاج ها باید از عسل مصرف کنند.

خواص خوراکی ها/زیتون

 زیتون

خواص خوراکی ها، همه محققین معتقدند روغن زیتون بهترین روغن دنیاست.

در تحقیقی که درجزیره ای نزدیک ایسلند انجام دادند متوجه شدند مردمان این جزیره هم اندام متناسب دارند و هیچ کدام بیماری قلبی و گرفتگی های کرونری ندارند بعد از بررسی به این نکته پی بردند که به علت پرورش زیاد زیتون، مردم این منطقه روزانه روغن زیتون مصرف می کنند.

روغن زیتون به خاطر کاهش کلسترول در شریانها، وریدها، و خواص ضد پیری و ضد سرطانی باعث طول عمر می شود.

زیتون سرشاراز سدیم و آهن است و مواد چرب روغنی فراوانی دارد اما سوزاننده چربی های اضافی بدن است.

اگر می خواهید با روغن زیتون یا حیوانی چیزی را سرخ کنید با حرارت ملایم اشکالی ندارد.

روزانه می شود 21 عدد از دانه زیتون مصرف کرد ولی باید مزاج را در نظر گرفت اما 7 عدد زیتون روزانه برای همه مزاجها کلیت دارد.

خواص خوراکی ها/انگور

انگور

انگور یک سودازای عالی است و معادل شیر مادر می باشد.

سعی کنید در فصل انگور حتما رژیم انگور بگیرید.

انگور را عسل گیاهی تعریف می کنند و از نظر غذایی فوق العاده مهم است از آن غافل نشوید.

انگور انواع مختلفی دارد بهترین و لطیف ترین آن ها را عسکری, صاحبی، مثقالی، فخری، خلیلی، و کشمشی دانسته اند.

چاق کننده و مقوی است و موجب تولید خون صالح و خوب می شود.

خرما

خرما

خرما خون سازاست .

غذای اعضای بدن مثل قلب، مغز و استخوان است.

خرما ضد سرطان است.

خرما و شیر فوق العاده مفید و مقوی است.

خرما در درمان افسردگی نیز مؤثر است.

برای زیاد شدن شیر مادران و صبور و قوی شدن فرزندشان حتما روزانه 3 تا 7 عدد خرما با شیر بخورند.

انجیر

انجیر

انجیر استخوان را محکم می کند.

برای درد سینه و سرفه و خشونت نای مفید است.

انجیر کبد را تقویت نموده، ورم طحال سرد را می نشاند و خوردن آن با گردو مقاومت بدن را در برابر سموم بالا می برد.

بوی بد دهان را از بین می برد.

ارزش غذائی آن از سایر میوه ها بیشتر است..

چاق کننده است.

انجیر خشک، عطش آور است و شکم را نرم می کند.

سیب

به

رنگ صورت را صاف می کند و فرزند را زیبا می کند.

طبیعت به شیرین، در گرمی و سردی نزدیک به اعتدال است

و نشاط آور می باشد.

مقوی قلب و مغز و معده است.

ادرار آور است.

بوئیدن هر نوع به (شیرین و ترش محض و میخوش) نشاط آور است و سبب تقویت قلب می شود.

به اشتها را تحریک کرده به هضم نیز کمک می کند.

ترکیب شربت به، با شربت به لیمو برای نشاط  و تقویت قلب عالی است.

به

سیب

سیب داروی تصفیه خون است.

چهره را با طراوت می کند.

سیب، شرین، ترش یا میخوش است.

بهترین سیب، سیب رسیده، شاداب، بزرگ و لطیف است.

خوردن و بوئیدن آن نشاط آور است و سبب تقویت قلب، مغز و کبد می شود.

گلابی

گلابی

گلابی به میوه بی آزار مشهور شده و همیشه پزشکان به بیماران در بیشتر بیماری هایی که از خوردن میوه ممنوع بوده اند گلابی و سیب را تجویز کرده اند.

گلابی میوه نشاط آور و تقویت کننده قوای فکری است

مقوی قلب، معده، هاضمه و تعدیل کننده خون است و تشنگی را از بین می برد.

جو

خربزه

اصل خربزه از آسیاست، بعد در کنار رودخانه نیل کاشته شده است. در قرون وسطی به اروپا برده شد.

انواع خربزه ایرانی عبارتند از: گرمک، طالبی، دستنبو، و چند نوع دیگر

بهترین نوع آن لطیف، نازک، شیرین، آبدار و معطر است.

خربزه افزایش دهنده شیر، عرق و ادرار است، همچنین چاق کننده است.

باید از مصرف آن هنگام گرسنگی و ناشتا پرهیز کرد.

خربزه

جو

برخی معتقدند جو از حبشه به سایر نقاط رسیده و شش هزار سال قبل در مصر کاشته می شده است.

بهترین جو آن است که بزرگ، سنگین، سفید و رسیده باشد.

جو کهنه که یک سال از برداشت آن گذشته باشد بسیار بد است.

ارزش غذائی جو از گندم کمتر است.

مزاج جو سرد معتدل است.

نخود

نخود

نخود ازبهترین حبوبات است و بهترین نوع آن سفید، بزرگ و تازه آن است.

نخود خون ساز است.

باعث افزایش میل جنسی می شود.

مانع سفید شدن مو می شود.

برای سیستم اسکلتی فوق العاده مفید است و هم چنین انرژی زا می باشد.

نرم کننده شکم و مقوی حرارت غریزی است.

ریه را تقویت می کند.

اشتها آور است.

ارزش غذائی زیادی دارد، خون صالح تولید می کند و چاق کننده است.

نخود یکی از بهترین غذاهای انسان است اما متاسفانه امروزه کمتر از گذشته در سفره های مردم دیده می شود.

سیاهدانه

سیاه دانه

دارای خواص درمانی بسیاری است.

قویترین دانه برای درمان سرطان سیاه دانه است.

یک دانشمند آمریکایی در کتابی که در مورد سیاه دانه نوشته، 120 درمان برای آن ذکر کرده است. سیاه دانه را می شود بر روی نان یا ماست و پنیر ریخت واستفاده کرد.

دوسین: ترکیب سیاه دانه و عسل است که در بسیاری از بیماریها از آن استفاده می شود.

کنجد

روزی یک قاشق مرباخوری کنجد انسان را پهلوان می کند.

برای دفع گرمی ناشی از کنجد آن را با ماست یا سردی دیگر بخورید.

آجیل

آجیل

آجیل باعث کاهش غلظت و چربی خون می شود؛ کبد را پاکسازی کرده و  کارایی مغز را افزایش می دهد.

بهتر است آجیل خام و تازه استفاده شود.

آجیل شامل: بادام درختی، فندق، گردو و… می شود.

در یک تحقیق که در آمریکا انجام شد به این نتیجه رسیدند که روزی یک مشت آجیل 5 تا 10 سال به عمرانسان اضافه می کند.

شیر

سیر

رقیق کننده خون است و سبب ادرار، عرق و حیض می شود.

خوردن متعادل سیر با رعایت مزاج و زمان، تندرستی را حفظ می کند.

پیاز

بهترین نوع پیاز سفید، بزرگ و آبدار است.

سبب اشتها و نیروی جنسی می شود.

پیاز خام با نان و نیز پیاز کاملا پخته شده ارزش غذایی زیادی دارد و شکم را نرم می کند.

شلغم

شلغم

شلغم درمان جزام است.

غذای غلیظ و فراوانی به بدن می دهد.

غریزه جنسی را تحریک می کند.

برای چاق شدن بدن مؤثر است.

پخته آن ضد سرفه و اشتها آور است.

شنبلیله

درقدیم آن را داروی تمام دردها می دانستند.

ملین، نرم کننده سینه و گلو و قاعده آور است.

در رفع سرفه، پیچش و درد شکم مؤثر است.

نعنا

>>>بیشتر بخوانید:

سبزیجات را فراموش نکنید/خواص بی نظیر سبزیجات

نعناع

جهت درمان عفونت ها مفید می باشد.

اگر می خواهید در پاییز و زمستان سرما نخورید از دم کرده نعناع استفاده کنید.

مالیدن سه قطره اسانس نعناع به پیشانی تمرکز را بالا می برد وخستگی را رفع می کند هم چنین باعث می شود سرما نخورید و از آبریزش بینی جلوگیری می کند.(اسانس نعناع موجود در داروخانه ها)

خواص خوراکی ها/کاسنی

 

کاسنی

کاسنی یکی از سبزی هایی است که طعمی تلخ اما منافع بسیار ارزنده دارد طبق تحقیقات و مطالعات جدید بر روی آثار شفابخش این گیاه معلوم شده است که کاسنی برای تمام اعضاء داخلی مثل قلب و جگر و معده مفید است و آن ها را به فعالیت سالم وا می دارد.

کاسنی دارای طبیعت سرد و تر بوده و البته اجزای گرم و لطیفی دارد که با شستن آن ازبین می رود.

ریشه و بذر کاسنی دارای طبیعت گرم و تر می باشد.

دارای خواص بسیار زیاد ازجمله:

داروی تخصص برای کبد،تسکین دهنده صفرا و خون، تقویت کبد، سیستم ایمنی بدن، تصفیه کننده خون و خونساز، درمان یرقان و…

خوردن متعادل کاسنی با رعایت مزاج و زمان، تندرستی را حفظ می کند.

خواص خوراکی ها/شربت خاکشیر

خاکشیر

خاکشیر گرم و تر است.

بهترین زمان برای مصرف خاکشیر چه به صورت مفرد یا مرکب، صبح ناشتا می باشد.

ضد سودا و آلرژی می باشد.

برای خونریزی بواسیر مفید است.

برای خشکی پوست و شوره سر، ریزش و خارش مو و تقویت نیروی جنسی مردان و زنان مفید است.

خوردن آن با آب گرم ملین بوده و برای یبوست مفید است.

نکته ای در مورد غذای محصلین

با خواص خوراکی ها آشنا شوید برای شب امتحان فرزندتان. شب امتحان باید غذای گرم خورد؛ چون غذای سرد تعادل مغز را به هم می ریزد.

یک تا سه شب مانده به امتحان می توانید سوپ گرم گندم با سبزیجات معطر به همراه روغن زیتون یا کنجد میل کنید.

اگر اهل تفکر هستید از مغزها مانند بادام استفاده کنید. مویز و کشمش سیاه هم عالی است.

لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=429772
  • نویسنده : ثمین شعفی
  • منبع : طب سنتی

ثبت نظر

-