جوجه کباب حلزونی
جوجه کباب یک غذای فوق العاده خوشمزه ایرانی است. انواع جوجه کباب مثل زعفرانی، ماستی و آبلیمویی در ایران سرو میشود. این غذای لذیذ مطابق ذائقه بسیاری از مردم است. در این مطلب طرز تهیه جوجه کباب رولی یا جوجه کباب حلزونی را آموزش میدهیم. مزیت این جوجه به سایر مدلها این است که میتوانید آن را درون یک تابه روی گاز نیز درست کنید و نیازی به زغال یا باربیکیو ندارید.
توجه کنید که مقدار نمک و آبلیموی ریخته شده در جوجه کباب باید به اندازه باشد. چون استفاده بیش از حد باعث سفت شدن جوجهها میشود. جوجه بدون آبلیمو و نمک هم که اصلا طعم و مزه خوبی ندارد. برای جلوگیری از این اتفاق جوجهها را به روغن مایع آغشته کنید. با این کار جوجهها در برابر نفوذ آبلیمو کاور میشوند. دقت کنید که نباید کره را جایگزین روغن مایع کنید. چون کره هنگام برخورد با جوجههای سرد سفت شده و باعث سفت شدن جوجه کباب میشوند.
مواد لازم جوجه کباب حلزونی
- سینه مرغ: ۱ عدد
- ماست: ۲ قاشق غذاخوری
- پیاز: ۱ عدد
- آبلیمو تازه: ۳ قاشق غذاخوری
- پودر فلفل قرمز: ۱ قاشق مربا خوری
- روغن: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک: به مقدار لازم
- زعفران: در صورت تمایل
>>>بیشتر بخوانید:
میگو کبابی به همراه سس مخصوص آن!
نازخاتون؛ این چاشنی شمالی با بادمجان کبابی!
آموزش تاس کباب مرحله به مرحله
مراحل پخت
مرحله۱.
ابتدا باید سینه مرغ رو به صورت نواری برش بزنیم یا به اصطلاح فیله اش کنیم.
مرحله۲.
در صورتی که مرغ فقط کمی یخ زده باشه خیلی راحت و بدون دردسر و به هر اندازه و ضخامتی که بخواهیم برش داده میشود.
مرحله۳.
یک عدد پیاز را ریز خرد کرده و داخل کاسه میریزیم.
مرحله۴.
سپس روغن، نمک، فلفل، ماست و آبلیمو را هم به پیاز اضافه میکنیم.
مرحله۵.
مرغهای فیله شده را در مواد میخوابانیم و حسابی با هم مخلوط میکنیم.
مرحله۶.
سپس روی کاسه را پوشانده و حدود ۵ ساعت داخل یخچال نگهداری میکنیم تا مرغ مزه بگیرد.
مرحله۷.
سپس مرغها را دانه دانه به شکل حلزون در آورده و رول میکنیم.
مرحله۸.
فیلههای حلزونی را به سیخ میکشیم. (برای ماهیتابه از سیخ چوبی استفاده کنید).
مرحله۹.
درون یک تابه مقداری روغن ریخته و آن را روی حرارت قرار میدهیم.
مرحله۱۰.
سیخهای مرغ را داخل آن گذاشته و اجازه میدهیم تا روی حرارت ملایم سرخ شده و حسابی مغز پخت شوند.
مرحله۱۱.
در تابه را نگذارید تا دو طرف مرغها را طلایی کنید.
مرحله۱۲.
سپس جوجه کباب را همراه با سالاد، برنج و نان سرو کنید.
نکته:
- فیلههای جوجه را نه خیلی کلفت و نه خیلی نازک ببرید. تکههای نازک زود میسوزند و تکههای ضخیم کاملا مغز پخت نمیشوند.
- برای اینکه در مصرف زعفران صرفه جویی شود. ابتدا جوجهها را به زعفران آغشته کرده و فرصت بدهید که رنگ بگیرند سپس با سایر مواد طعم دهنده قاطی کنید.
- ادویه هایی همچون کاری سماق و دارچین طعم اصلی جوجه کباب شما را از بین می برند.
- استفاده بیش از حد از آبلیمو باعث سفت شدن جوجه کباب می شود. از آبلیموی تازه و به مقدار لازم استفاده کنید.
- جوجه ها هر چه مدت زمان بیشتری در مواد بمانند خوشمزه تر می شوند. بهترین کار این است که حداقل آن ها را به مدت ۱ ساعت در مواد بخوابانید.
- پیازهای جوجه کباب را له یا رنده نکنید. چرا که پیاز رنده شده به جوجه میچسبد و به راحتی از آن جدا نمیشود. پیاز روی حرارت فورا تغییر رنگ میدهد و ما تصور میکنیم کباب مان آماده شده در حالیکه این پیاز است که تغییر رنگ داده. بهترین مدل خرد کردن پیاز خلال کردن آن است.
وبسایت غذالند