طرز تهیه اشکنه یک غذای محلی خوشمزه که خیلی زود درست میشه!

  • کد خبر : 448678
  • 30 شهریور 1400 - 11:00
طرز تهیه اشکنه یک غذای محلی خوشمزه که خیلی زود درست میشه!

نیوز: در گذشته‌ها به خاطر این که مردم با انواع غذا ها آشنایی نداشتند و در دسترس نبود. بیشتر غذاهایی را که خود تولید می کردند، استفاده می کردند.و همچنین به دلیل دسترس نبودن انواع و اقسام مواد غذایی، مردم بیشتر از غذاهای تولید شده خود استفاده می کردند. مثل: اشکنه عدس، آلو، شنیز، آرد و امثال این ها همچنین وقتی خسته از سر کار می آمدند اشکنه ای ساده درست می کردند نا گشنگی شان رفع شود.همچنین در مورد تهیه اشکنه هایی مثل: ۲ پیازه نیز معمولا برای غذای شب مورد استفاده قرار می‌گرفت که فردی که آشپزی می کرد به ازای هر ۲ پیاز یک عدد سیب زمینی به صورت مکعبی خرد و با استفاده از گوجه فرنگی تازه یا خشک، ادویه و زیره این غذا را درست می‌کرد.
طرز تهیه اشکنه هایی مثل ، بلغور شیر، شیری و دیگر اشکنه ها که اینجا اشکنه بلغور شیر توضیح می دهیم.

طرز تهیه اشکنه بلغور شیر

مرحله اول

قبل از هرکاری باید بلغور شیر درست می‌کنند. طرز تهیه‌ی اشکنه بلغور شیر هم چنین است: مقداری گندم نیمه‌پخته را دستاس می‌کنند. به گندم‌های خرد شده بلغور گویند.

مرحله دوم

بلغور را داخل شیر گوسفند یا گاو ریخته می‌جوشانند و مقداری زردچوبه به هم به آن می‌زنند. وقتی بلغور پخته‌شد آن را توی سینی بزرگی ریخته مقابل آفتاب می‌گذارند تا خشک شود.

بلغور شیر

مرحله سوم

برای درست کردن این اشکنه مانند دیگر اشکنه‌ها پیاز‌داغ تهیه کرده و مقداری از بلغور شیر را در آب حل می‌کنند تخم مرغ را بشکنید و در آن بیاندازید. بگذارید خیلی کم بجوشد با شعله ارام و بعد خاموش کنید. نان را ترید کرده و نوش جان کنید.

شاید تا بحال اشکنه گوجه فرنگی خورده باشید که چقدر خوش مزه است. اگر هم نخوردید پیشنهاد میکنم حتما درست کنید. این نوع غذا کالری کمی دارد اما پر خاصیتاست و برای افرادی که قصد لاغری دارند مناسب است.


طرز تهیه اشکنه گوجه فرنگی

موادی که برای این اشکنه گوجه فرنگی لازم دارید؛

روغن: ۴ قاشق غذاخوری

گوجه فرنگی: ۱ عدد بزرگ

پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط

سیب زمینی: ۱ عدد بزرگ

رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری

تخم مرغ: ۲ عدد

زردچوبه: ۱ قاشق مرباخوری

نمک و فلفل قرمز: به اندازه لازم

روش پخت؛

مرحله اول؛

ظرفی را روی شعله متوسط قرار دهید و روغن را داخلش بریزید تا داغ شود.

مرحله دوم؛

در این مرحله پیاز را داخل روغن تفت دهید تا به مدت ۵ دقیقه پیاز طلایی شود.

مرحله سوم؛

بعد به پیاز تفت داده شده رب را اضافه کنید و ۲ دقیقه دیگر هم تفت دهید تا رب سرخ شود.

مرحله چهارم؛

در این مرحله سیب زمینی و گوجه فرنگی خرد شده را به همراه زرد چوبه به پیاز ها اضافه کنید و یک دقیقه ای بگذارید تفت بخورد.

اشکنه گوجه فرنگی

مرحله پنجم؛

می توانید آب جوش را روی مواد داخل تابه بریزید و در تابه را ببندید تا با شعله آرام همه مواد کنار هم به مدت ۲۰ دقیقه بپزند.

مرحله ششم؛

در این مرحله تخم مرغ ها را در ظرفی بشکنید و بعد از پخته شدن سیب زمینی ها آنها را هم به آرامی اضافه کنید.

مرحله هفتم؛

بعد از ان که متوجه شدید تخم مرغ ها بسته است، اشکنه را از روی گاز بردارید.
این اشکنه را با نان می توانید سرو کنید.

نوعی اشکنه که بر مبنای طب سنتی درست می شود.


طرز تهیه اشکنه:

البته بیشترغذاهای ایرانی طبی اند

آنچه برای این غذا لازم است

۱- پیاز بزرگ: یک عدد
۲- تخم مرغ: دو یا سه عدد
۳- روغن کنجد یا زرد: دو قاشق غذاخوری
۴- آرد گندم: یک قاشق غذاخوری
۵- شنبلیله خشک: یک قاشق غذاخوری
۶- نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
۷- سیب زمینی: درصورت دلخواه یک عدد

لیستی از دستور پخت غذاهای سریع که زود آماده میشن!

روش پخت:

اولین مرحله

پیازها را خلالی کنید و به همراه روغن پیاز داغ درست کرده و مقداری زردچوبه به آن اضافه کرده.


دومین مرحله

به هر شکلی که خواستید سیب زمینی را خرد کنید. می توانید سیب زمینی را نگینی خرد کرده و با پیاز کمی تفت دهید


سومین مرحله

چهار لیوان آب اضافه کرده و شعله را بیشتر کنید تا جوش آمده و سپس با شعله آرام اجازه میدهیم سیب زمینی بپزد.


چهارمین مرحله

بعداز پختن سیب زمینی ، شنبلیله را اضافه کنید و بگذارید چند دقیقه بجوشه سپس آرد را با مقداری آب سرد مخلوط کرده و به قابلمه اضافه کرده و مدام هم زده تا آرد کاملا حل شود.

طرز تهیه اشکنه


پنجمین مرحله

زیر قابلمه را به مدت یکربع زیاد کنید تا اشکنه بجوشه.


ششمین مرحله

در این مرحله تخم مرغ ها را شکسته و هم بزنید.میتوانید دوتا از تخم مرغ ها را در غذا هم زده و یکی را هم نزنید.


هفتمین مرحله

بعداز پنج دقیقه که پخت آب اشکنه خیلی کم شد می توانید در اشکنه نان سبوس دار ترید کنید و میل کنید.

لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=448678
  • نویسنده : نرگس قوامی

ثبت نظر

-