آیا از قابلیتهای شگفتانگیز کرفس اطلاع دارید؟ با ما همراه باشید!
۱- از جمله موارد شگفت انگیزی که در مورد کرفس وجود دارد این است که اجازه نمی دهد که فشار خون بالا یا پایین برود و آن را در حد تعادل نگاه می دارد.
۲- در کرفس ویتامین های مختلفی است که به تغذیه ما کمک زیادی میکند؛ ویتامین های آ، ب، ث، پتاسیم، فسفر.
۳- ویتامین های گروه ب و ویتامین هایی که در برگ های کرفس وجود دارد.
۴- در کرفس ویتامین آ وجود دارد و ساقه های آن دارای ویتامین b۱، b۲ و b۶ است
۵- کرفس دارای روغن های ضروری است که طعم عالی به خورشت می دهد.
۶- کرفس دارای ویتامین ث است که باعث میشود سیستم ایمنی بدن تقویت شود.
۷- آب کرفس باعث سلامت اندام های عروقی می شود و باعث جوانی و شادابی پوست و مو می شود.
۸- ویتامین های e، c، و b که در آب کرفس وجود دارد جوش ها و لکه ها را از بین میبرد.
۹- کلسیم موجود در کرفس باعث میشود که موها و ناخنها ترمیم شوند و فشار خون را تنظیم می کند.
۱۰- یک نوع ماده شیمیایی در کرفس وجود دارد که باعث می شود بافت ها ی بدن آرامش یابند و خون به خوبی در عروق به گردش درآید.
۱۱- از جمله موارد شگفتانگیزی که کرفس دارد فشار خون را ثابت نگاه می دارد.
۱۲- آنتی اکسیدانی که کرفس دارد باعث می شود که از سلول ها محافظت کند و از صدمات سلولی جلوگیری کند.
۱۳- کرفس باعث میشود که وزن کاهش یابد و این برای افرادی که دچار اضافه وزن هستند بسیار مناسب است.
۱۴- کرفس برای کلیه ها و دستگاه گوارش بسیار مفید است و باعث میشود کلیه ها و دستگاه گوارش ما بهتر کار کند همچنین لثه ها را تقویت می کند.
۱۵- کرفس باعث می شود که بوی بد دهان از بین برود همچنین آنتی اکسیدان فوقالعاده که کرفس دارد خاصیت ضد پیری دارد و هزاران فواید دیگر.
مواد لازم برای تهیه یک خورشت کرفس خوشمزه :
- گوشت چرخ کرده چهار صد گرم
- ساقه کرفس یک عدد متوسط
- لوبیا مقداری
- جعفری سیصد گرم
- پیاز یک عدد
- زردچوبه یک قاشق مرباخوری سر خالی
- نمک و فلفل به مقدار نیاز
- آب لیمو ر به مقدار نیاز
- رپ دو قاشق
- روغن به اندازه کافی
روش پخت خورشت کرفس
مرحله اول :
ابتدا گوشت های چرخ کرده را به شکل قلقلی درآورده و کناری بگذارید.
مرحله دوم :
پیاز را خوب شسته و بعد پوست گرفته و با رنده، رنده کنید.
مرحله سوم :
ساقه کرفس را خوب شسته و بگذارید تا آبش برود و بعد با کارت به اندازه های مساوی برش دهید البته اندازه آن سلیقه ای است که ریز بخواهید یا درشت.
مرحله چهارم :
جعفری ها را بعد از شستن و گرفتن آب آن ها را بگیرید و ریز کنید.
مرحله پنجم :
لوبیا ها را نیز باید به مدت چند ساعت بگذارید خیس بخورد و چند بار آبش را عوض کنید.
مرحله ششم :
تابه را روی شعله قرار داده و کمی روغن در آن بریزید.
مرحله هفتم :
کرفس ها را داخل تابه ریخته و تفت دهید به اندازه ای که نرم شود.
مرحله هشتم :
در ظرفی دیگر کمی روغن ریخته و روی شعله قرار دهید بعد پیاز را ریخته تا سرخ شود و کنار می گذاریم.
مرحله نهم :
قلقلی را هم در روغن سرخ کرده و کناری گذاشته و جعفری را نیز تفت دهید.
مرحله دهم :
یک قابلمه را آب کرده و روی شعله قرار میدهیم و کرفس و لوبیا ها را در آن ریخته و می گذاریم تا بپزد.
مرحله یازدهم :
سبزی جعفری را تفت داده و نمک و فلفل را ریخته و زردچوبه را اضافه کرده و تفت داده و رپ را هم اضافه می کنیم و بعد قلقلی ها را نیز اضافه می کنیم.
مرحله دوازدهم :
لوبیا ها و کرفس ها وقتی نیم پز شدند مواد را داخل قابلمه ریخته و بهلولی ها و کرفس ها اضافه می کنیم و آب را زیاد می کنیم تا با هم بپزند.
مرحله سیزدهم :
شعله را کم میکنیم و در ۲۰ دقیقه آخر آب لیمو را هم اضافه می کنیم. مدت زمان پخت خورش کرفس یک ساعت و نیم می باشد بعد شعله را خاموش کرده و قابلمه را از روی شعله برمی داریم.