به گزارش نیوز ( آنتی اکسیدان چیست ) به نقل از شفقنا رادیکال های آزاد دشمن مهمی برای بدن هستند که اگر در بدن کنترل نشوند، می توانند باعث آسیب طولانی بلند مدت سلول شوند. در عوض، این امر به پیری و بیماری های مزمن مانند کاهش عملکرد مغز، سرطان، بیماری های قلبی و سیستم ایمنی ضعیف نیز کمک می کند.
وجود بیش از حد رادیکال های آزاد را استرس اکسیداتیو می نامند و آنتی اکسیدان ها به تسکین بدن از این امر کمک می کنند.
آنها این کار را با تبدیل بی اثر کردن رادیکال های آزاد و جلوگیری از حمله بیشتر آنها به سلولهای بدن انجام می دهند و علاوه بر این، آنتی اکسیدان ها همچنین به ترمیم DNA و تقویت سلامت سلول کمک می کنند.
اما متأسفانه، هیچ “آنتی اکسیدان نهایی” وجود ندارد. هر آنتی اکسیدان دارای ویژگی های منحصر به فرد و خواص بیولوژیکی است، بنابراین بهتر است اطمینان حاصل کنید که بدن آنها را از طیف گسترده ای از منابع – مانند سلنیوم، ویتامین A ، C ، E و روی – دریافت می کند ، زیرا آنها به عنوان تیم قدرتمندتر هستند .
آنتی اکسیدان ها چه چیزهایی هستند؟
برای معرفی فواید آنتی اکسیدان ها باید ابتدا به تعریف آن بپردازیم، آنتی اکسیدان به هر مادهای گفته میشود که بتواند فرآیند اکسیداسیون را مهار کند، مخصوصا موادی که برای جلوگیری از خراب شدن مواد غذایی ذخیره شده یا حذف عوامل بالقوهی اکسیداسیون در بدن یک موجود زنده استفاده میشوند.
آنتی اکسیدان ها شامل مواد غذایی مختلفی هستند که حتما قبلا نام آنها را شنیدهاید، مثلا کارتنوئیدها (carotenoids) مانند بتاکاروتن (beta-carotene)، لیکوپن (lycopene) و ویتامین C، این مواد نمونهای از آنتی اکسیدانهایی هستند که فرآیند اکسیداسیون یا واکنش سلولی در برابر اکسیژن، پراکسید یا رادیکالهای آزاد را مهار میکنند.
تحقیقات نشان میدهند که برای سلامتی و طول عمر، فواید مصرف برخی از آنتی اکسیدان های خوراکی مانند سبزیجات، چایها و مکملها به شرح زیر است:
- کند شدن روند پیری در پوست، نسوج بدن، مفاصل، چشمها، قلب و مغز؛
- داشتن پوستی سالمتر، جوانتر و درخشانتر؛
- کاهش ریسک ابتلا به سرطان؛
- افزایش سمزدایی در بدن؛
- افزایش طول عمر؛
- جلوگیری از بیماریهای قلبی و سکته؛
- کاهش مشکلات شناختی مانند زوال عقل؛
- کاهش ریسک مشکلات چشمی مانند آبمروارید و بیماری ماکولا (macular degeneration) که موجب از بین رفتن شبکیهی چشم میشود؛
- همچنین آنتی اکسیدان ها برای جلوگیری از اکسیداسیون و فساد مواد غذایی به آنها افزوده میشوند.
کبد و نکاتی درباره بازیابی سلامت آن