اگر به شهرهای شمالی کشور که سفر کنید میتوانید بهترین و متفاوتترین غذاهای محلی را تجربه کنید. تنوع غذایی شهرهای شمالی ایران زبانزد خاص و عام است و طرفداران دو آتیشه خود را دارد. یکی از این غذاهای جذاب کدو پلو مازندران است که با نامهای کهی پلا و کئی پلا نیز شناخته میشود. کدو پلو غذای محلی آمل است.
کدو پلوی مازندرانی یا (کهی پلا، کئی پلا) یکی از غذاهای خوشمزه و لذیذ مازندرانی هستش که خیلی آسون و بدون دردسره و علاوه بر این مواد اولیهی زیادی هم نمیخواد و یک پلوی مخلوط گیاهی و خوش عطره. امیدوارم تهیه اش کنین و از مزه اش لذت ببرین.
مواد لازم
- برنج: ۲ پیمانه
- کدو تنبل: ۳۰۰ گرم
- پیاز داغ: ۲ قاشق غذاخوری
- کره: ۳۰ گرم
- شکر: ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری
- زرچوبه: ۱/۲ قاشق چایخوری
- زیره: ۱/۲ قاشق چایخوری
- تخم مرغ برای سرو به مقدار لازم
- زعفران دم کرده به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
>>>بیشتر بخوانید:
خورشت ترشه تره؛ غذای محبوب گیلانی ها/ آموزش آشپزی
طرز تهیه کدوپلو:
- برای تهیه کدو پلو کافیه تا برنج رو از چند ساعت قبل خیس کنیم.
2. حالا کدوهایی که نگینی و تقریبا درشت خرد کردیم رو داخل یه ماهیتابه میریزیم. زیره، زرچوبه و کره رو هم اضافه میکنیم.
3.پیاز داغ و شکر رو هم همینطور.
4. حالا مواد رو با هم تفت میدیم تا شکر حل بشه و کدو هم تقریبا نیم پز بشه.
5. در نهایت به مقدار کافی نمک و زعفرون هم اضافه کرده و باز کمی تفت میدیم. حالا مایه کدو پلو حاضره.
6. فقط میمونه دم گذاشتن پلو. کف قابلمه رو کمی روغن میریزیم و بعد لایه لایه برنج آبکش شده و کدوهارو داخل قابلمه میریزیم و برای مدت نیم ساعت الی سه ربع دم میذاریم.
7. کدو پلو معمولا با تخم مرغ نیمرو و گاهی دانههای انار ترش سرو میشه.