سیستم ایمنی بدن را با میوه‌های رنگارنگ علیه کرونا بیمه کنید

  • کد خبر : 328987
  • 30 آذر 1399 - 9:12
سیستم ایمنی بدن را با میوه‌های رنگارنگ علیه کرونا بیمه کنید

 

 

سپیده دولتی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار نیوز افزود: مصرف روزانه میوه و سبزیجات رنگارنگ به دلیل املاح معدنی و ویتامین های مختلف می تواند بروز بیماری هایی مانند کرونا،  بیماری های قلبی،  فشار خون، دیابت، سرطان به خصوص سرطانهای دستگاه گوارش و چاقی را در افراد کاهش دهد.

میوه‌های رنگارنگ علیه کرونا

کارشناس تغذیه دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت: همچنین مصرف میوه و سبزی می تواند از افزایش وزن و چاقی که احتمال ابتلا به کرونا را در فرد افزایش می دهد جلوگیری کند؛ زیرا چاقی خود یک عامل خطر مهم ابتلا به کرونا محسوب می شود و مرگ و میر ناشی از کوید ۱۹ در افراد چاق بیشتر است.

دولتی با بیان اینکه مقدار سبزیجات مورد نیاز بدن با توجه به هرم راهنمای غذایی روزانه سه تا پنج واحد است، ادامه داد: تخمین زده می شود که دریافت ناکافی میوه و سبزیجات حدود ۱۴ درصد از مرگ های ناشی از سرطان دستگاه گوارش، حدود ۱۱ درصد از سکته های قلبی و حدود ۹ درصد از مرگ های سکته مغزی در سراسر جهان را ایجاد می کند و یک میلیون و هفت هزار از مرگ و میر در سراسر جهان ناشی از مصرف کم  میوه و سبزی است.

ارتباط میوه و سبزیجات و حافظه مردان

به گفته این کارشناس تغذیه، ویتامین های آ، ث آنتی اکسیدان های طبیعی هستند که در تقویت سیستم ایمنی نقش  دارند. میوه ها و سبزی های  زرد، نارنجی و سبز تیره  منبع غنی از بتاکاروتن هستند که این ماده در بدن به ویتامین آ تبدیل می شود و نقش بسزایی در پیشگیری  از کرونا، سرطان و دیابت  دارد. میوه هایی مثل انبه، طالبی، خرمالو، زردآلو، آلو، موز، گرمک،  هلو، ازگیل، آناناس، گریپ فروت، پرتقال، نارنگی و هندوانه و سبزی هایی مثل هویج، انواع کلم سفید و کلم قرمز، گل کلم، کدو حلوایی، شلغم، لبو، گوجه فرنگی و انواع فلفل دلمه ای، اسفناج از منابع سرشار این ویتامین ها هستند. البته به یاد داشته باشید که تمام میوه دارای ویتامین ث هستند و برای حفظ سلامت بدن مهم هستند.

دولتی افزود: مصرف روزانه سبزیجات یکی از عوامل مهم پیشگیری از سرطان ها است. این اثر پیشگیری کننده مربوط به آنتی اکسیدان هایی مانند فلاونید، کاروتنوید، ویتامین ب۹، آب، ث و فیبر غذایی است. این مواد به عنوان مسدود کننده یا سرکوب کننده تومورهای سرطانی نقش بسزایی داشته و فیبر موجود در سبزیجات در پیشگیری از سرطان ها به خصوص سرطان های دستگاه گوارش نقش بسزایی دارند.


>>>بیشتر بخوانید: پیامدهای شستن میوه و سبزیجات با مایع ضدعفونی کننده در دوران کرونا


فواید فراوان میوه ها و سبزیجات - پارسی طب

وی تصریح کرد: سبزیجات مختلف دارای عنصری به نام  پتاسیم هستند. پتاسیم یکی از املاح معدنی مهم برای بدن است که کمبود آن می تواند زمینه ساز حملات قلبی باشد. بنابر این از  طریق مصرف روزانه انواع سبزیجات به خصوص جعفری، کرفس، لوبیا سبز، و سیب زمینی که غنی از این عنصر هستند، می توان خود را در برابر بیماری های قلبی و فشار خون ایمن کرد.

دولتی اظهار داشت: سبزیجات به دلیل دارا بودن فیبربالا با کاهش جذب و روند آزاد شدن قند در خون احتمال ابتلا به دیابت را کاهش می دهند و منبع غنی از فیبر هستند؛ به طوری که هر واحد سبزیجات ۲ تا ۳ گرم فیبر دارد.

وی اضافه کرد: مصرف سبزیجات و سالاد قبل از غذا باعث می شود حجم زیادی از معده با سبزیجات پر شود؛ در نتیجه  میزان دریافت غذا کم می شود. بنابراین دریافت کالری کم یعنی دوری از اضافه وزن و چاقی و در نتیجه پیشگیری از ابتلا به کرونا و بیماری های غیرواگیر.

میوه‌های رنگارنگ علیه کرونا و ارزش غذایی

دولتی اظهار داشت: سبزیجات خانواده کلم نیز از ارزش غذایی بالایی برخوردار هستند. این سبزیجات در پیشگیری از سرطان ها و تقویت سیتم ایمنی به خصوص مبارزه با ویروس کرونا موثر هستند. کلم دارای خاصیت ضد سرطانی است که از سبزی های خانواده کلم می توان کلم بروکلی، گل کلم، کلم بروکسل و کلم بنفش و سفید نام برد.

وی با بیان اینکه به جای مصرف مکمل های مولتی ویتامین برای تقویت سیستم ایمنی، از سبزی ها و میوه های فصل استفاده کنید، افزود: از میوه های فصل مانند خرمالو، پرتقال، نارنگی، انار، سیب، لیموشیرین، لیموترش و کیوی  که مقدار زیادی ویتامین ث دارند، برای تقویت سیستم ایمنی استفاده و برای پیشگیری از کرونا در کنار هر وعده غذایی از سالاد شامل انواع کلم، لبو و هویج و  انواع سبزی های برگی مثل اسنفاج، جعفری و بطورکلی سبزی خوردن استفاده کنید. اگر به دلیل مشکلات گوارشی قادر به مصرف این گونه سبزیجات به صورت خام نیستید، آنها را با کمی آب بخارپز کنید.

دولتی با اشاره به اینکه شلغم و کدو حلوایی سرشار از ویتامین آ و ث هستند، تصریح کرد: در دوران قرنطینه به جای مصرف تنقلات چرب و پر نمک (مانند آجیل و تخمه های نمکی) و شیرین (مانند انواع شیرینی و بیسکویت و نوشیدنی های شیرین شده با قند)، از انواع میوه ها استفاده کنید.


>>>بیشتر بدانید: فهرست قیمت انواع میوه و سبزیجات در میادین میوه و تره بار /کاهش قیمت گوجه فرنگی


آشنایی با خواص برخی از سبزیجات و میوه ها - همشهری آنلاین


>>>بیشتر بدانید: کم خوردن میوه و سبزیجات چه بلایی سر کودکانتان می آورد


میوه‌های رنگارنگ علیه کرونا و میزان انرژی میوه

وی گفت: ۱۰ تا ۱۵ درصد از میزان انرژی میوه ناشی از قند است. قندی که در این میوه ها وجود دارد بیشتر از نوع فروکتوز است. توصیه می شود همه افراد به خصوص افرادی که کبد چرب یا تری گلیسرید با لا دارند، بجای آب میوه از خود میوه استفاده کنند. مثلا بجای نوشیدن یک لیوان آب پرتقال تازه و طبیعی که حاوی قند زیادی است، یک عدد پرتقال آب نگرفته که هم فیبر بیشتری دارد و هم قند آن کمتر است بخورید. افزایش فروکتوز (قند موجود در میوه) در بدن می تواند باعث افزایش تولید تری گلیسیرید و چاقی می شود.

براساس گزارش وزارت بهداشت از آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران،‌ در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۲۹ آذر ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۶ هزار و  ۴۲۱ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و هزار و  نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به یک میلیون و  ۱۵۲ هزار و  ۷۲ نفر رسید.

 

 

لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=328987

ثبت نظر

-