به گزارش نیوز: برخی از افراد عادت دارند ادویه های خود را داخل یخچال نگهداری کنند. این کار اشکالی ندارد؛ البته به شرط آنکه ادویه آنها در معرض رطوبت قرار نگیرد. ناگفته نماند که نگهداری هیچکدام از ادویه ها، حتی زردچوبه، نیازی به یخچال ندارد.معمولاً انواع ادویه به سبب خاصیت ضد میکروبی که دارد از مقاومترین چاشنیهای غذایی در برابر فساد به شمار میرود.در ادامه این مطلب با نیوز همراه باشید و با ترفندهای نگهداری ادویه آشما شوید:
ترفندهای نگهداری ادویه:
انواع ادویه را باید به منظور افزایش زمان ماندگاری، در جای خشک و خنک نگهداری کرد زیرا در صورت نگهداری ادویه در محل گرم و مرطوب، امکان خراب شدن، کپک زدن یا تغییر رنگ، بو و مزه آنها وجود دارد. چنانچه ادویههای پودرشده در ظروف شیشهای تیره یا فلزی نگهداری شوند، ۱۲ تا ۱۸ ماه بدون تغییر میمانند و ویژگی خود را حفظ میکنند.
در فریزر، ادویههای آسیاب نشده به مدت سه سال و نوع آسیاب شده به مدت شش ماه تازه میماند. باید توجه داشت که ادویه در رطوبت بالا، حالت خمیری و چسبنده به خود میگیرد که نشاندهنده فساد ادویه است. علاوه بر اینکه احتمال رشد میکروب و ایجاد حالت لزجی نیز در ادویه وجود خواهد داشت بنابراین اگر مصرفکننده از قاشق مرطوب یا آغشته به موادغذایی برای برداشتن ادویه از ظرف مخصوص آن استفاده کند، شرایط مناسبی برای رشد و تکثیر میکروب ایجاد می شود.
به طور کلی، ادویه ها نباید در محیطهای بسیار گرم (مانند انباری) یا در مجاورت تابش مستقیم نور آفتاب قرار بگیرند. یکی از رایجترین سوالهای خانمها در مورد ادویه ها، چگونگی نگهداری از این محصولات است. در پاسخ به این سوال باید گفت که برای ترفندهای نگهداری ادویه باید حتما در ظروف غیرپلاستیکی، نگهداری کرد. در واقع، بدترین ظروف برای نگهداری ادویهها، ظروف پلاستیکی هستند.
بهترین روش نگهداری ادویه جات
۱- ادویه را در ظـروف پـلاستـیـکی نریـزیـد.
۲- ادویه را نباید در محیطهای بسیار گرم یا در مجاورت تابش مستقیم نور آفتاب قرار دهید.
۳- برای ترفندهای نگهداری ادویه بهترین ظرف برای نگهداری ادویه، در درجه اول ظرفهایی هستند که در آنها کاملاً بسته میشود. در درجه دوم هم ظرفهای شیشهای رنگی، مانند ظروف شیشهای قهوهای برای نگهداری ادویه مناسب هستند.
۴- ادویه پودر شده اگر به درستی و در شرایطی که گفتیم، نگهداری شوند، میتوانند ۱۲ تا ۱۸ ماه بدون دغدغه مورد استفاده قرار بگیرند.
۵- ظروف شیشهای و فلزی با مواد معطر ادویه فعل و انفعال نمیدهد.
>>>بیشتر بخوانید:
تشخیص قارچ سالم/چگونه بفهمیم قارچ هنوز برای خوردن مناسب است یا خیر؟!
۶- اگر میتوانید ادویه را به شکل اصلی آنها نگه دارید و در زمان مصرف آسیاب کنید. به این ترتیب، بیشتر، طعم و عطرشان را حفظ میکنند.
۷- ادویه آسیاب شده تا شش ماه و دانههای کامل تا یک سال قابلیت نگهداری دارند.
۸- برای ترفندهای نگهداری ادویه بهتر است حجم ادویهای که خریداری میکنید به گونهای باشد که ظرف مدت یک سال آن را مصرف کنید. معمولاً اگر ادویه بیشتر از این مدت باقی بمانند و مصرف نشوند، خواص اولیهشان را نخواهند داشت.
۹- ادویهای را که مرتب میخواهید دم دست تان باشد، در یک جا قرار بدهید. ۱۰-برچسبهایی را روی در آنها بچسبانید تا هنگام استفاده راحتتر نوع آنها را تشخیص دهید.