جلوگیری از کاهش حجم عضلات با این ویتامین

  • کد خبر : 165848
  • 07 شهریور 1399 - 15:19
جلوگیری از کاهش حجم عضلات با این ویتامین

 

افزایش توده ماهیچه ای و کاهش خطر دیابت » اولین پایگاه تخصصی دیابت در ایران

به گزارش نیوز:  به از دست رفتن و زوال توده ماهیچه‌ای اسکلتی بدن به دلیل پیری سارکوپنیا گفته می‌شود. به مرور زمان و با افزایش سن، حجم و قدرت عضلات بدن کاهش می‌یابد. استحکام عضلات یکی از مهمترین نشانه‌های بدن سالم است. با تضعیف عضلات، اندام‌های داخلی بدن و به ویژه استخوان‌ها آسیب پذیر می‌شوند.

معمولا توده ماهیچه ای پس از ۵۰ سالگی، حدود ۱.۵ درصد در سال کاهش می‌یابد، این میزان پس از ۶۰ سالگی به ۳ درصد در سال می‌رسد. از دست‌دادن توده عضلات علاوه بر کاهش توانایی و قدرت انجام فعالیت‌های روزانه، احتمال شکستگی استخوان‌ها را نیز پس از زمین خوردن افزایش می‌دهد.

مطالعات محققان دانشگاه ایست انگلیا در انگلیس نشان می‌دهد مصرف ویتامین C از سلول‌ها و بافت‌ها در مقابل رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. رادیکال‌های آزاد یکی از مهمترین دلایل کاهش حجم و تراکم عضلات بدن با افزایش سن هستند.

تغذیه و سلامت - با مفاهیم آنتی اکسیدان ، رادیکال آزاد و استرس اکسیداتیو  آشنا شویم

این مطالعه با بررسی بیش از ۱۳ هزار فرد ۴۲ تا ۸۲ سال نشان می‌دهد افرادی که در رژیم خود از ویتامین C استفاده می‌کنند، نسبت به هم سن و سالانی که این رژیم غذایی را ندارند، توده عضلات بدن بیشتری دارند و بر اساس این مطالعه حدود ۶۰ درصد مردان و ۵۰ درصد زنان به میزان کافی ویتامین C مصرف نمی‌کنند.

مرکبات، گوجه فرنگی، کدو حلوایی، انواع کلم، اسفناج، خربزه و طالبی، شلغم، فلفل دلمه‌ای، آناناس، نخود فرنگی و کیوی سرشار از ویتامین C هستند. و باعث افزایش توده ماهیچه ای می شوند.

محققان به سالمندان توصیه می‌کنندکه برای جلوگیری ازکاهش حجم وقدرت عضلات و توده ماهیچه ای ، پروتئین‌های گیاهی و حیوانی مصرف کنند.

سیب زمینی در غرفه های تره بار کیلویی چند؟

استفاده از پروتئین حیوانی به دلیل چربی و افزایش اوره، محدودیت دارد و استفاده از گوشت سفید توصیه شده است؛ ولی استفاده از پروتئین‌های گیاهی هیچ محدودیتی ندارد.

استحکام عضلات بدن و توده ماهیچه ای یکی از مهمترین عوامل طول عمر محسوب می‌شود. استفاده از دارو برای افزایش حجم عضلات روش نادرستی است و اثرات سوء دارد؛ در مقابل ورزش‌های کششی و استقامتی و استفاده از موادغذایی طبیعی برای استحکام عضلات توصیه شده است.

برخی از مواد غذایی موثر در تقویت عضلات عبارتند از:

• لوبیا

• ماست

• روغن زیتون

• گوشت آهو

• پنیر

• سیب

• گوشت گاو و گوساله

• عدس

• اسفناج

• برنج قهوه‌ای

• صدف

• بادام

• سیب زمینی

• مرغ

• موز

• تخم مرغ

• بلغور جوی دوسر

• ماهی

• گوشت بوقلمون

• شیر

• انواع توت

• دانه کتان

• آجیل

• کلم بروکلی

• گوجه فرنگی

• پرتقال

• هویج

• آب

• گردو

• چای سبز

مطالعات محققان دانشگاه ایندیانای آمریکا نشان می‌دهد که مکمل روغن دریایی نیز در بهبود آسیب دیدگی عضلات هم در سالمندان و هم در ورزشکاران موثر است.

منبع: نیوز

بیشتر بدانید:

 

لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=165848

ثبت نظر

-