عملیات چندین ساله ماموران سیا پس از حملات تروریستی 11 سپتامبر برای کشف مخفیگاه رهبر پیشین القاعده، در نهایت به سرنخ مهمی رسید که به خانواده بزرگ اسامه بن لادن میرسید. در دهمین سالروز کشته شدن اسامه بن لادن، به بازخوانی سخنان عضو سابق نیروهای ویژه “ناوی سیلز” آمریکا که گلوله مرگبار را به سرکرده سابق القاعده شلیک کرد، می پردازیم. جزئیات جنجالی که گوشه هایی از این عملیات پیچیده را برملا کرد.
«اسامه بن لادن» کیست؟
به گزارش نیوز، راب اونیل، نظامی سابق آمریکایی در گفتوگوی اختصاصی با شبکه فاکس نیوز برای اولین بار جزئیاتی از نحوه برنامه ریزی تفنگداران دریایی آمریکا معروف به “ناوی سیلز” برای نابودی اسامه بن لادن، سرکرده سابق القاعده و اجرای عملیات منتشر کرد.
اونیل تاکید میکند، آموزشها برای عملیات هفتهها در منطقه کوهستانی در آمریکا قبل از اعزام تیپ ششم ناوی سیلز به پاکستان برای انجام عملیات ادامه داشت.
این نظامی سابق اذعان میکند که احتمال میداد این ماموریت “جاده یک طرفه” باشد و او هرگز سالم به خانه بازنگردد.
طبق اظهارات اونیل، این عملیات ۳۸ دقیقه طول کشید.
این نظامی سابق روایت میکند، او به همراه یکی از همقطارانش به طبقه سوم منزلی که آخرین پناهگاه رهبر القاعده بود، رفته و وارد اتاق بن لادن شده و گروهی از زنان از جمله دختران و یکی از همسران بن لادن را رویت کرده بود.
اونیل ادامه میدهد: در آن لحظه تنها در دو قدمی من مردی قرار داشت که خود را پشت همسرش پنهان کرده بود و دستانش روی شانههای زنش بود.
به گفته اونیل، این صورت را هزاران بار دیده بودم او اسامه بن لادن بود.
او میگوید: این ملاقات تنها یک ثانیه طول کشید و بن لادن قبل از تیراندازی چیزی نگفت.
به نوشته روزنامه نیویورک پست، اسامه بن لادن، رهبر پیشین القاعده که به چند همسری اعتقاد داشت، در سن ۴۴ سالگی و در زمان اجرای حملات 11 سپتامبر ۲۰۰۱ به همراه سه همسرش در افغانستان ساکن بود. “خیریه صابر” ۵۲ ساله، یک روانشناس کودک بود که کارش را برای ازدواج با او رها کرد و “سهام الشریف” ۴۴ ساله، شاعری بود که دکتری دستورزبان قرآنی داشت و سخنرانیهای همسرش را ویرایش کرده و برنامههای جهادی جهانی او را تشویق میکرد. سومین همسر بن لادن هم دختری ۱۷ ساله از یمن به نام “امل الساده” بود.
با دستور باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا اسامه بن لادن رهبر گروه القاعده در تاریخ یکم مهٔ ۲۰۱۱ ساعت ۱۷ به وقت گرینویچ توسط نیروهای نظامی آمریکایی در ابیتآباد پاکستان و در جریان تیراندازی در ساختمانی در داخل خاک این کشور کشته شد.