نیوز؛ پژوهشگران دانشگاه استنفورد که سعی دارند راهبردهای درمان سرطان، ایدز و آلزایمر را با کمک نوعی بیمهره دریایی بهبود ببخشند، در بررسی جدید خود نشان دادند که امکان درمان ایمن و بیخطر ایدز، با کمک یک مولکول نادر وجود خواهد داشت.
به گزارش نیوز به نقل از ایسنا؛ پژوهشگران سعی دارند راهبردهای درمان سرطان، ایدز و آلزایمر را با کمک نوعی بیمهره دریایی بهبود ببخشند. آنها بررسی خود را بر یک ارگانیسم دریایی موسوم به” Bugula neritina” متمرکز کردند که یک مولکول موسوم به “بریوستاتین” (Bryostatin) را تولید میکند. این مولکول میتواند فعالیت سلولی را با روشهای کنترل شدهای اداره کند.
“پاول وندر” (Paul Wender)، شیمیدان دانشگاه استنفورد و از پژوهشگران این پروژه گفت: اگر جست و جو به اندازه کافی صورت بگیرد، راه حلی برای مشکلاتی که غیرممکن به نظر میرسند نیز پیدا میشود. ما اکنون نتایج قابل توجهی را در دست داریم و امیدواریم که بتوانیم آنها را به آزمایشهای بالینی وارد کنیم. من باور دارم این پژوهش نشان میدهد که مزایای علمی و اجتماعی تا چه اندازه میتوانند حاصل آموزش و پژوهش باشند.
پژوهشگران در مقاله این پروژه توضیح دادند که شکل مصنوعی و تولید شده بریوستاتین، عملکرد متفاوتی با شکل طبیعی آن دارد. آزمایشهایی که روی سلولهای سرطانی انسان در آزمایشگاه صورت گرفت، نشان داد که مولکول های تولید شده میتوانند تاثیر درمانهای سلولی را افزایش دهند و حتی بهتر از بریوستاتین طبیعی عمل کنند.
پژوهشگران در دومین آزمایش خود، به اصلاح بریوستاتین پرداختند تا آن را ابتدا به پیشدارو و سپس داروی فعال تبدیل کنند و اثر دارویی آن را به مرور زمان افزایش دهند. آنها دریافتند که پیشداروی تولید شده، اثر بیشتری نسبت به بریوستاتین در مدلهای حیوانی و سلولهای آلوده به ایدز دارد.
اگر موفقیتهای این پژوهش در انسانها هم تکرار شوند، امکان کاهش شدت درمان و عوارض جانبی دارو در افراد مبتلا به ایدز وجود خواهد داشت.
این پژوهش، در مجله ” Nature Communications” به چاپ رسید.