طرز تهیه آش شله قلمکار/مواد مورد نیاز:
پیاز: سه عدد یزرگ
سیر: دو حبه
برنج: نصف لیوان کمتر
نخود: نصف لیوان
عدس: یک لیوان سر پر
گندم: نصف لیوان
لوبیا چیتی: نصف لیوان
سبزی آش: نیم کیلو
کشک: به اندازه لازم
گوشت بدون استخوان: دویست و پنجاه گرم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: مقداری
>>>بیشتر بخوانید:
۱۰ ترفند برای این که استاد آشپزی شوید!
طرز تهیه آش شله قلمکار
مرحله اول:
قبل از هر کاری نفخ حبوبات را بگیرید تا مشکلات گوارشی برایتان پیش نیاید. نخود و لوبیا را جداگانه در کاسهای می ریزیم و روی آنها آب می گیریم و به مدت پنج ساعت اجازه میدهیم تا خیس بخورند. شما می توانید از شب قبل این کار را انجام دهید. بهتر است ۲ الی ۳ مرتبه در طی چند ساعتی که در حال خیس خوردن است آب آن ها را عوض کنیم و مجددا آب روی حبوبات بگیریم یعد از ان که دیدیم خوب خیس خورد ابش را می گیریم. ۳ تا عدد پیاز را پوست گرفته و می شوییم و به صورت خلالی خرد می کنیم و در تابهای بزرگ روغن می ریزیم و روی حرارت کم میگذاریم تا گرم شود.
مرحله دوم:
بعد پیاز را در روغن میریزیم و تفت میدهیم و صبر میکنیم تا نرم و طلایی شود و در بشقابی پیازهای سرخ شده را میریزیم و کنار میگذاریم. آن وقت گندم را میشوییم و آبکش میکنیم و در قابلمهای می ریزیم و ۵ لیوان آب روی آن میریزیم.
مرحله سوم:
حرارت را ملایم میکنیم و صبر میکنیم تا پخته شود. نخود را در قابلمهای میریزیم و روی آن آبمی ریزیم و روی حرارت میگذاریم تا بپزد. پس از گذشت ۱ ساعت از پخت، لوبیا را نیز آبکش میکنیم و به نخود اضافه میکنیم و اجازه می دهیم تا خوب با هم بپزند.
مرحله چهارم:
گوشت را میشوییم و روی تخته آشپزخانه خرد میکنیم و در قابلمهای میریزیم و روی آن چند لیوان آب سرد میریزیم و پیاز باقیمانده را به همراه سیر پوست میگیریم و پیاز را به ۴ قسمت تقسیم میکنیم و داخل گوشت قرار میدهیم.
مرحله پنجم:
روی حرارت میگذاریم تا با حرارت ملایم گوشت پخته شود. عدس را نیز در ظرفی اب ریخته و می گذاریم خیس بخورد. پس از این که گوشت پخت، گوشتها را از آب گوشت جدا کرده و آب گوشت را صاف میکنیم و کناری میگذاریم.
مرحله ششم:
سخت نگیرید اگر دوست داشتید گوشت را زیر دندان حس کنید درشت تر وگر نه گوشتها را ریش ریش میکنیم و بعد کناری میگذاریم. برنج را تمیز میشوییم و در قابلمهای بزرگ میریزیم و عدس را آبکشی میکنیم و به برنج اضافه میکنیم و به اندازه ای که آب روی مواد گرفت داخل قابلمه میریزیم و روی حرارت می گذاریم. ابتدا حارت را زیاد کرده تا به جوش بیاید و بعد کم می کنیم.
مرحله هفتم:
روی حرارت ملایم می گذاریم تا عدس و برنج نرم شوند. سبزی این آش اسفناج، مرزه، ریحان، جعفری، نعناع و گشنیز است را به یک اندازه در آش استفاده میکنیم سبزی ها را خوب شسته و آبکش میکنیم و روی تخته آشپزخانه ساطوری خرد میکنیم.
مرحله هشتم:
البته می توانیم در خردکن نیز سبزیها را بریزیم تا خرد شوند. پس از پخت برنج و عدس، قبل از اینکه سبزیها را به مواد بیفزاییم کمی نمک روی مواد میریزیم و بعد سبزیها را به قابلمه اضافه میکنیم (تا رنگ سبزی تا جای ممکن تغییر نکند)
مرحله نهم:
نیم ساعت زمان کاملا کافیست تا سبزیها نرم شوند بعد نخود و لوبیا و گندم پخته شده را نیز اضافه میکنیم و گوشتهای ریش شده و آب گوشت را نیز اضافه میکنیم. ادویهها را نیز میافزاییم که حاوی زردچوبه، نمک و فلفل سیاه است.
مرحله دهم:
نصف پیاز داغ را نیز داخل آش ریخته و آب جوش به مواد اضافه میکنیم. در قابلمه را میگذاریم و حرارت را ملایم میکنیم تا به مدت ۲ الی ۳ ساعت آش خوب بپزد و لعابدار شود. آش آماده شده را در کاسه ای بزرگ میکشیم و با نعناع داغ و کشک و پیازداغ تزئین میکنیم.