طرز تهیه قرمه سبزی از اصیل ترین غذاهای ایرانی!

  • کد خبر : 453717
  • 29 مهر 1400 - 10:00
طرز تهیه قرمه سبزی از اصیل ترین غذاهای ایرانی!

نیوز: خورش قورمه سبزی از خوشمزه ترین و محبوب ترین خورش های ایرانی است که تاریخچه آن به ۲۰۰۰ تا ۵۰۰۰ سال پیش بر می گردد که شاید کمتر ایرانی پیدا شود که عاشق این خورش خوشمزه نباشد. خورش قورمه سبزی از اصیل ترین غذاهای ایرانی محسوب می شود که در بیشتر نقاط کشورمان با یک دستور خاص تهیه می شود. البته در برخی شهرها این خورش با مواد دیگری طبخ می شود که خیلی متفاوت نیستند مثلا به جای استفاده از لوبیا قرمز از لوبیا چیتی استفاده می شود و در برخی نقاط به جای استفاده از سبزی خورشتی متداول از سبزی های معطر کوهی و محلی استفاده می شود.در ادامه با نیوز همراه باشید با آموزش طرز تهیه قرمه سبزی :

طرز تهیه قرمه سبزی

مواد لازم:

سبزي قورمه سبزي (تره،جعفري،شنبليله، گشنیز ،نعنا، شوید ،مرزه كمي برگ اسفناج)1كيلو
اگه سبزی سرخ شده داشتین حدودا یک بسته
لوبیا چیتی یا قرمز نصف ليوان
پیاز 1عدد

گوشت گوسفند خورشتی حدودا 300 گرم

زعفران کمی
گردو 1عدد نگین شده
نمک و فلفل و ادویه بميزان لازم

لیمو عمانی 2عدد

گرد لیمو بمقدار كافي

روغن جهت سرخ کردن سبزی و گوشت بمقدار كافي

مراحل طرز تهیه قرمه سبزی

  1. لوبیا را از شب قبل می خیسانیم و دو یا سه بار آب آن را عوض می کنیم. سپس به همراه آب و نمک میگذاریم تا کمی بجوشد.
  2. لیمو عمانی را در ظرف آب می اندازیم تا کمی نرم شود و با چنگال آن را سوراخ میکنیم.
  3. پیاز را نگینی خرد کرده و با کمی روغن سرخ می کنیم تا طلایی شود.
  4. گوشت را با توجه به سایز مورد نظرمان خرد می کنیم و با پیاز کمی تفت می دهیم تا رنگ گوشت عوض شده و سرخ شود به صورتی که آب آن خارج شود. سپس به آن زرد چوبه و کمی فلفل ترجیحا فلفل قرمز اضافه می کنیم و تفت می دهیم.
  5. لوبیا ها را به گوشت و پیاز اضافه کرده و با اندکی آب می گذاریم نیم پز شوند.

اگر از سبزی تازه استفاده میکنید مراحل پایین را انجام دهید.

  1. در این حین سبزی را شسته و خرد می کنیم. سپس آن راسرخ می کنیم.
  2. اگر از سبزی فریز شده استفاده می کنید سبزی را به صورت یخ زده بدون آن که یخ آن باز شود در روغن قراردهید تا پس از سرخ شدن، سبزی به صورت لاستیکی و سیاه رنگ نشود.
  3. بعد سبزی سرخ شده را با لوبیا و گوشت مخلوط میکنم ،لیمو عمانی ،گردو و زعفران ،گرد لیمو عمانی و آب را به مواد اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورش با حرارت ملایم کاملا پخته و جا بیفتد.
  4. در آخر نمک و فلفل رو اضافه می کنیم .
  5. در بعضی مناطق به خورش قرمه سبزی رب گوجه و آبلیمو اضافه میکنند که بستگی به ذائقه افراد دارد.

طرز تهیه قرمه سبزی

نکات مهم در طبخ خورشت قرومه سبزی

نکات مهم برای طرز تهیه قرمه سبزی مجلسی بهتر است سبزی خورشت قورمه سبزی خیلی ریز خرد شود چون به این ترتیب خورش بهتر جا می افتد.

آب را به صورت یک جا به خورشت اضافه نمایید. حتی الامکان برای پخت قورمه سبزی از سبزی تازه استفاده کنید. چرا که خورش قورمه سبزی خوشمزه تر و خوش رنگ تر می شود و صد البته ویتامین های موجود در سبزی بهتر حفظ می شود.

اگر می خواهید سبزی قورمه سبزی را در فریزر نگهداری کنید بهتر است که آن را سرخ نشده در فریزر بگذارید و موقع پخت سرخ کنید تا سالم تر و خوش رنگ تر (سبزتر) باشد. چون از نظر بهداشت غذا روغن مایع نباید یخ بزند و مصرف روغن جامدهم برای سلامتی مضر است.

>>>بیشتر بخوانید:

طرز تهیه چندنوع آبگوشت؛غذای اصیل ایرانی

برای طرز تهیه قرمه سبزی شنبلیله خورش نباید زیاد باشد چون خورش تلخ می شود. اگر سبزی قورمه سبزی درشت خرد شده باشد خورش هر چه بجوشد جا نمی افتد.

سرخ کردن زیاد سبزی باعث تیره شدن رنگ آن و در نتیجه از دست دادن خواص غذایی آن می شود. نسبت سبزی های مختلف در قورمه سبزی بستگی به ذائقه خانواده دارد.ولی در هر حال اگر تره زیاد باشد طعم خورش تند می شود.

اسفناج زیاد به خورش، مزه خورش آلو اسفناج می دهد. شنبلیله زیاد خورش را تلخ می کند و بوی گشنیز هم در خورش قورمه سبزی نباید خیلی محسوس باشد.

طرز تهیه قرمه سبزی

نکته دیگر

نکته دیگر آنکه اگر سبزی موقع خرد کردن آب انداخت آب آن را دور نریخته و به خورش اضافه کنید. هنگام سرخ کردن سبزی قورمه سبزی ، روغن سبزی را اول به آن اضافه کنید و به اصطلاح نگذارید آب سبزی خشک شود بعد روغن بریزید چون رنگ روغن روی خورش جا افتاده و سبزی سبز و خوش رنگ می شود.

هنگام خاموش کردن شعله می توان قطعه هایی از یخ به خورش اضافه کرد تا روغن خورش به سطح خورش بیاید.

نکات ریز در مورد گوشت قورمه سبزی

نکات ریز برای طرز تهیه قرمه سبزی در مورد گوشت آن گوشت قورمه سبزی نباید خیلی ریز باشد. در اندازه گردویی درشت مطلوب است و می تواند با استخوان یا بدون استخوان باشد.

از گوشت راسته نیز می توان استفاده کرد. استفاده از گوشت گوساله یا گوسفند بستگی به ذائقه خانواده دارد ولی این خورش باگوشت گوسفند بدون چربی خوشمزه تر است.

برخی علاوه بر گوشت خورشی و عصاره موجود در آن از عصاره مرغ، یا قلم استخوان استفاده می کنند.

نکات ریز در مورد چاشنی قورمه سبزی

برای طرز تهیه قرمه سبزی نکات ریز در مورد چاشنی قورمه سبزی لیمو عمانی جز لاینفک خورش قورمه سبزی است که دو نوع روشن و تیره دارد. برای قورمه سبزی بهتر است از نوع لیمو عمانی تیره رنگ استفاده شود.

لیموعمانی همراه با آبلیمو و آبغوره استفاده می شود. به کار بردن رب گوجه فرنگی همراه با لیموعمانی ، از میزان رنگ سبزی خورش قورمه سبزی می کاهد.

از گرد لیموعمانی در قورمه سبزی استفاده می شود که البته رنگ خورش را تیره می کند. برخی نیز در خورش قورمه سبزی از چاشنی آب نارنج استفاده می کنند

لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=453717

ثبت نظر

-