نیوز: شیرینی باقلوا جزو شیرینی های خوشمزه است که خاصیت زیادی هم دارد. این شیرینی از انواع شیرینی هایی است که در کشور خودمان ایران و کشورهای ترکیه و برخی کشورهای عربی و بعضی مناطق مثل روسیه درست میشود. در ضمن باقلوا شیرینی سنتی ترکمنهای قدیمی نیز هست.
این مدل شیرینی در کشور ما به شکلهایی مثل لوزی، مربعی و لولهای درست می شود و با طعمهای پسته ای، مغز گردو، بادامی، نارگیلی و کاراملی که البته استفاده از این موارد سلیقه ای است.در ادامه نیوز طرز تهیه شیرینی باقلوا را به شما آموزش خواهد داد.
مواد اولیه شیرینی باقلوا:
گلاب، شکر، آرد، تخم مرغ، هل و بکینگ پودر، شیر، روغن، پودر قند، بادام و پسته و در صورت تمایل هر معزی که که دوست داشتید.
با شیرینی سنتی باقلوا و خواص درمانی آن آشنا شوید؛
هر گونه مواد طبیعی که در شیرینی باقلوا به کار برده می شود ارزش غذایی بسیار بالایی را به آن می دهد مغز بادام ، مغز پسته ، گلاب، هل، شیر و تخم مرغ هر کدام خود به تنهایی بهترین غذا و غذای کاملی است که ترکیب مناسب آنها هم طعم مناسبی، هم ارزش غذایی بسیار بالا به باقلوا می دهد.
بادام؛
بسیار مغذی و غنی است و با داشتن چربی های اشباع نشده و پروتئین می تواند عامل مفید و تضمین کننده سلامتی باشد . بادام مقدار زیادی اسید چرب دارد که باعث نرم شدن پوست می شود؛ و به دلیل سرشار بودن از ویتامین E خاصیت ضد پیری نیز وارد و مانع بوجود آمدن چین و چروک می شود.
مغز پسته؛
مغز پسته، بسیار نیروزا و سرشار از موادمغذی است. پسته دارای مقادیر قابل توجهی آهن و کلسیم است که ماده غذایی بسیار مفیدی برای افزودن به رژیم گیاه خواران محسوب می شود. پسته در تقویت حافظه، قلب و معده مؤثر است.
شیر؛
یکی دیگر از مواد طبیعی پرفایده، شیر است که دارای کلسیم است و در برابر سرطان روده بزرگ، نقش محافظتی ایفا میکند. یکی از دلایلی که برخی افراد به سرطان روده بزرگ و پوکی استخوان مبتلا میشوند مصرف نکردن شیر است ؛ پوکی استخوان نیز یکی دیگر از عوارض منفی مصرف نکردن شیر است.
تخم مرغ؛
از دیگر مواد پرخاصیت تخم مرغ است. تخم مرغ هم منبع خوبی از پروتئین، ویتامین ها و املاح ضروری است و می تواند به عنوان یک ماده غذایی مهم در برنامه غذایی افراد وجود داشته باشد؛ تخم مرغ منبع بسیارغنی پروتئین است. همچنین ارزش بیولوژیکی پروتئین تخم مرغ خیلی بالاست و نسبت به سایر منابع پروتئینی مثل لبنیات، گوشت ها و حبوبات غنی تر است. پروتئین تخم مرغ دارای تمامی اسیدآمینه های مورد بدن محسوب می شود که برای بدن فوق العاده ضروریست.
گلاب؛
طبیعت گرم گلاب و مقوی بودن برای معده، قلب، کبد و اعصاب باعث آرامبخشی قوی می شود.
این مایع خوشبو و معطر تا حدودی تحریک کننده جریان خون بوده و بافت پوست را به تولید سلول های جدید تحریک می کند.
هل؛
خواص فوق العاده هل که دارای آنتی اکسیدان زیادی است می تواند باعث تقویت و سلامت قلب شود. همچنین دارای فیبر است، مواد مغذی که می تواند به کاهش سطح کلسترول و بهبود سلامت قلب کمک کند و می تواند سطح فشار خون را کاهش دهد و این برای قلب بسیار مفید است.
طرز تهیه شیرینی باقلوا و مواد لازم برای این تهیه شیرینی
“کیک باقلوا را با فنجانی قهوه، عصرانه میل نمایید. طعمی بی نظیر دارد.
۱) تخم مرغ :سه عدد
۲) روغن مایع: یک چهارم پیمانه
۳) شکر : یک پیمانه
۴) وانیل :یک چهارم قاشق چای خوری
۵) آرد : یک و یک چهارم پیمانه
۶) بکینگ پودر :یک قاشق چای خوری
۷) پودر هل :یک قاشق مربا خوری سر پر
۸) گلاب: یک قاشق غذا خوری
موادلازم برای تهیه شهد باقلوا
۱) گلاب: یک دوم پیمانه
۲) آب: یک دوم پیمانه
۳) شکر :یک پیمانه
>>>بیشتر بخوانید:
حلوای ضیابری شیرینی محلی گیلان/آموزش تصویری
>>>طرز تهیه شیرینی باقلوا<<<
مرحله اول:
قبل از هر کاری شکر و آب را در قابلمه ای میریزیم و روی حرارت ملایم میگذاریم تا بجوشد
مرحله دوم:
گلاب را اضافه کرده و شعله را خاموش میکنیم تا شربت خنک شود.
مرحله سوم:
در این فاصله به سراغ درست کردن کیک باقلوا می رویم برای این کار ابتدا فر را با دمای 180درجه روشن کنید تا گرم شود.
مرحله چهارم:
سینی فر را چرب می کنیم و کمی آرد میپاشیم سپس سینی را برگردانید تا آرد اضافی اش خارج شود.
مرحله پنجم:
حالا سه عدد تخم مرغ را داخل کاسه بزرگی شکسته و شکر و وانیل را اضافه می کنیم و با هم زن برقی خوب هم میزنیم تا مواد بخوبی با یکدیگر مخلوط شود.
مرحله ششم:
گلاب را اضافه کرده و نصف پودر هل را می ریزیم و دوباره هم می زنیم تا به خورد مواد برود.
مرحله هفتم:
در ادامه روغن را می ریزیم و مواد را فقط تا حدی که مخلوط شود هم میزنیم.
مرحله هشتم:
در این مرحله آرد الک شده را با بکینگ پودر مخلوط کرده و کم کم به موادمان اضافه کنیم وهم بزنیم.
مرحله نهم:
باقی مانده هل را هم می ریزیم و خمیر را داخل سینی فر ریخته و با پشت قاشق روی آن را صاف می کنیم. ابعاد سینی و یا قالب باید حدود سی و پنج در سی و پنج سانتی متر باشد.
مرحله دهم:
حالا قالب را داخل فر قرار داده و بگذارید تا باقلوا حدود نیم ساعت بپزد.
مرحله یازدهم:
وقتی کیک پخت آن را از فر خارج کرده و با کمک قلمو روی آن زرینه بمالید و برای ۵ تا ۱۰ دقیقه داخل گریل فر قرار دهیم تا روی آن طلایی شود اما مراقب باشیم نسوزد.
(برای درست کردن زرینه یک عدد زرده تخم مرغ را با نوک قاشق شیر و یک قاشق مرباخوری پودر قند و کمی زعفران دم کرده مخلوط کنیم)
مرحله یازده:
بعد از آماده شدن باقلوا آن را از فر بیرون آورده و اجازه می دهیم تا خنک شود، سپس در سه مرحله شهد را روی آن می ریزیم و روی باقلواها را با پودر پسته تزیین می کنیم.