13 ماده غذایی که باعث نفخ می شوند/ به جای مصرف این مواد چه باید کرد؟!

  • کد خبر : 442644
  • 25 مرداد 1400 - 13:00
13 ماده غذایی که باعث نفخ می شوند/ به جای مصرف این مواد چه باید کرد؟!

نیوز: نفخ زمانی است که شکم شما بعد از غذا خوردن احساس تورم یا بزرگ شدن می کند. معمولاً در اثر گاز یا سایر مشکلات گوارشی ایجاد می شود. نفخ بسیار رایج است. حدود 16 تا 30 درصد از مردم می گویند که به طور منظم آن را تجربه می کنند. اگرچه نفخ ممکن است علامت یک بیماری جدی پزشکی باشد ، اما معمولاً ناشی از چیزی در رژیم غذایی است. در اینجا خوراکی های نفاخ برایتان نام برده شده است. مردم اغلب “نفخ” را با “احتباس آب” اشتباه می گیرند ، که شامل افزایش مقدار مایعات در بدن است.

خوراکی های نفاخ:

  1. لوبیا

لوبیا نوعی حبوبات است. آن ها حاوی مقادیر زیادی پروتئین و کربوهیدرات های سالم هستند. لوبیا همچنین سرشار از فیبر و چندین ویتامین و مواد معدنی است.با این حال ، اکثر لوبیاها حاوی قندهایی به نام آلفا گالاکتوزیدها هستند که متعلق به گروهی از کربوهیدرات ها به نام فودمپ ها هستند. فودمپ ها دی ، مونوساکاریدها و پلیولهای قابل تخمیر و کربوهیدراتهای زنجیره ای کوتاه هستند که هضم نشده و سپس توسط باکتری های روده در روده بزرگ تخمیر می شوند. گاز محصول فرعی این فرآیند است.

خوراکی های نفاخ/لوبیا

برای افراد سالم ، فودکپ ها به سادگی سوخت را برای باکتری های مفید گوارشی تأمین می کند و نباید مشکلی ایجاد کند. با این حال ، برای افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر ، نوع دیگری از گاز در طی فرآیند تخمیر ایجاد می شود. این ممکن است ناراحتی عمده ای ایجاد کند ، با علائمی مانند نفخ ، گرفتگی و اسهال. خیساندن و جوانه زدن حبوبات یک راه خوب برای کاهش فودمپ ها در لوبیا است.

چکار باید کرد: برخی از لوبیاها برای سیستم گوارش راحت تر هستند. لوبیا چیتی و لوبیا سیاه ممکن است قابل هضم تر باشند ، به خصوص پس از خیساندن.

  1. عدس

عدس نیز از حبوبات است. آن ها حاوی مقادیر زیادی پروتئین ، فیبر و کربوهیدرات های سالم و همچنین مواد معدنی مانند آهن ، مس و منگنز هستند. به دلیل محتوای فیبر بالا ، می توانند باعث نفخ در افراد حساس شوند. این امر به ویژه در مورد افرادی که عادت به خوردن فیبر زیاد ندارند صادق است. مانند لوبیا ، عدس نیز حاوی فودمپ است. این قندها ممکن است به تولید بیش از حد گاز و نفخ کمک کنند. با این حال ، خیساندن عدس قبل از خوردن آن می تواند آن را برای سیستم گوارش بسیار راحت تر کند.

عدس /خوراکی های نفاخ

چکار باید کرد: عدس های روشن به طور کلی فیبر کمتری نسبت به عدس های تیره دارند و بنابراین ممکن است باعث نفخ کمتر شوند.

  1. نوشیدنی های گازدار

نوشیدنی های گازدار یکی دیگر از علل بسیار شایع نفخ است. این نوشیدنی ها حاوی مقادیر زیادی دی اکسید کربن هستند که یک گاز است. وقتی یکی از این نوشیدنی ها را می نوشید ، در نهایت مقدار زیادی از این گاز را می بلعید. مقداری از گازها در دستگاه گوارش به دام می افتند که می تواند باعث ایجاد نفخ ناراحت کننده و حتی گرفتگی شود.

نوشیدنی های گازدار

به جای آن چه بنوشید: آب ساده همیشه بهترین است. سایر جایگزین های سالم شامل قهوه ، چای و آب شیرین با طعم میوه است.

>>>بیشتر بخوانید:

نفخ شکم، از علل تا درمان

  1. گندم

گندم جزو خوراکی های نفاخ است؟ گندم در چند سال گذشته بسیار بحث برانگیز بوده است ، عمدتا به این دلیل که حاوی پروتئینی به نام گلوتن است. علیرغم اختلاف نظرها ، گندم هنوز بسیار مصرف می شود. این ماده در اکثر نان ها ، پاستا ، تورتیلا و پیتزا و همچنین محصولات پخته مانند کیک ، بیسکویت ، پنکیک و وافل وجود دارد. برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک یا حساسیت به گلوتن ، گندم باعث مشکلات گوارشی عمده می شود. این شامل نفخ ، گاز ، اسهال و درد معده است. گندم همچنین منبع اصلی فودمپ است که می تواند مشکلات گوارشی را در بسیاری از افراد ایجاد کند.

گندم

 

جایگزین های زیادی بدون گلوتن برای گندم وجود دارد ، مانند جو دوسر خالص ، کینوا ، گندم سیاه ، آرد بادام و آرد نارگیل.

  1. پیاز

پیاز، از سبزیجات زیرزمینی با طعم منحصر به فرد و قوی است. آنها به ندرت به طور خام مصرف می شوند ، اما در غذاهای پخته ، غذاهای جانبی و سالادها محبوب هستند. با وجود اینکه معمولاً در مقادیر کمی مصرف می شود ، پیاز یکی از منابع اصلی فروکتان ها است. این ها فیبرهای محلول هستند که می توانند باعث نفخ شوند. علاوه بر این ، برخی از افراد نسبت به سایر ترکیبات موجود در پیاز ، به ویژه پیاز خام ، حساس یا غیر قابل تحمل هستند. بنابراین ، پیاز یک علت شناخته شده برای نفخ و سایر ناراحتی های گوارشی است. پختن پیاز ممکن است این اثرات گوارشی را کاهش دهد.

پیاز

راه حل: سعی کنید از گیاهان تازه یا ادویه جات به عنوان جایگزین پیاز استفاده کنید.

  1. جو

جو از طبقه غلات است که معمولاً مصرف می شود. بسیار مغذی است ، زیرا سرشار از فیبر است و حاوی مقادیر بالایی از ویتامین ها و مواد معدنی مانند مولیبدن ، منگنز و سلنیوم می باشد. جو، غلات کامل به دلیل داشتن فیبر زیاد ممکن است در افرادی که عادت به خوردن مقدار زیادی فیبر ندارند باعث ایجاد نفخ شود. علاوه بر این ، جو حاوی گلوتن است. این ممکن است برای افرادی که به گلوتن حساسیت دارند مشکل ایجاد کند.

در عوض چه بخوریم: جو تصفیه شده ، مانند جو مروارید یا اسکاچ ، بهترهضم می شود. جو را می توان با غلات یا غلات دیگر مانند جو دوسر ، برنج قهوه ای ، کینوا یا گندم سیاه جایگزین کرد.

لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=442644
  • نویسنده : نسرین احمدپور
  • منبع : https://www.healthline.com/nutrition/13-foods-that-cause-bloating#TOC_TITLE_HDR_9

ثبت نظر

-