پیتزا از غذاهای معروف ایتالیایی است که از یک لایه خمیر همراه با رویه سس گوجه، پنیر موتزارلا (پنیر پیتزا) و مواد مختلف تشکیل شده و در فر پخته و آماده میشود. از سبزیجات تا گوشت و قارچ و هر نوع ماده غذایی دیگر را میتوان برای این فست فود استفاده کرد و شاید همین موضوع آن را پرطرفدار کرده است.
مهمترین قسمت هر پیتزا، اما خمیر آن است. درست است که خمیرهای آماده در همه سوپر مارکتها هست، اما نقدی که به آنها وارد است این است که این خمیرهای آماده خشک است و لطافت کافی را ندارد. امروز در این مطلب با ما همراه باشید تا طرز تهیه یک خمیر عالی برای پیتزا را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم:
- آرد سفید: یک پیمانه
- روغن زیتون یا مایع: ۱ قاشق غذاخوری
- شکر: ۱ قاشق سوپخوری
- خمیر مایه فوری: ۱ قاشق مرباخوری
- نمک: ۱ قاشق چایخوری
- آب ولرم نصف پیمانه + یکی دو قاشق غذاخوری اضافه
طرز تهیه:
۱. پودر خمیر مایه فوری را با یک لیوان آب ولرم مخلوط کنید و آن را کنار بگذارید.
۲. آرد الک شده را با خمیر مایه و نمک و روغن زیتون و شکر مخلوط میکنیم و وقتی همه مواد کاملا با هم مخلوط شدند، شروع به ورز دادن آن میکنیم تا خمیر نرم شود.
۳. سپس روی یک سطح صاف مقداری آرد میریزیم و خمیر را روی آن قرار میدهیم و دوباره ورز میدهیم. چندین بار این کار را تکرار کنید تا هیچ هوایی داخل خمیر نماند.
۴. سپس مقداری روغن را در یک ظرف میریزیم و با قلمو همه قسمتهای آن را چرب میکنیم و خمیر را داخلش میگذاریم. روی ظرف را میپوشانیم و اجازه میدهیم بین یک تا دو ساعت خمیر استراحت کند.
۵. پس از دو ساعت خمیر شما حجیم میشود. حالا خمیر را به هر مقداری که میخواهید روی ظرفتان پهن کنید و مواد پیتزا را روی آن بریزید. زیر ظرف را حتما با مقداری روغن چرب کنید.
نکات کلیدی:
۱. خمیر مایه را حتما با آب ولرم مخلوط کنید.
۲. هرچه خمیر بیشتر ورز داده شود، لطفات بیشتری خواهد داشت.
۳. تمام ظرفی را که میخواهید خمیر در آن استراحت کند، خوب چرب کنید.
۴. شیر هم باعث تردتر شدن و مزه بهتر خمیر میشود.
>>>بیشتر بخوانید:
۵ نکته برای طبخ پیتزای رژیمی
پیتزا گوشت و قارچ
مواد لازم:
- ۳۵۰ گرم گوشت چرخ کرده
- ۲۰۰ گرم قارچ
- یک عدد پیاز
- یک عدد فلفل دلمه
- دو عدد فیله گوجه فرنگی
- دو قاشق غذاخوری سس گوجه
- نمک، فلفل و آویشن به مقدار لازم
- پنیر موتزارلا (پنیر پیتزا) به مقدار لازم
- خمیر پیتزا به تعداد دلخواه
طرز تهیه پیتزا گوشت و قارچ
۱. ابتدا پیاز را در مقداری روغن تفت بدهید تا طلایی شود.
۲. گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید تا سرخ شود.
۳. سپس نمک و فلفل و رب را در همین مرحله به آن بیفزایید و کمی تفت دهید تا خامی رب گرفته شود.
۴. فیله گوجه یا گوجه رنده شده را به مواد بالا اضافه کنید و اجازه دهید تا آب آن کشیده شده و گوشت هم کاملا پخته شود. این مرحله اختیاری است و میتوانید مواد گوشتیتان را بدون گوجه تهیه کنید.
۵. در تابهای دیگر کمی روغن بریزید و قارچهای خردشده را با حرارت بالا تفت دهید تا آب نیندازد. قارچ سرخ شده را به مواد گوشتی اضافه کنید. در صورت تمایل میتوانید قارچ را تفت ندهید و آن بهصورت خام روی خمیر پیتزا استفاده کنید که برای جلوگیری از تغییر رنگ آن باید قدری آبلیمو به آن بزنید.
۶. فلفل دلمه را هم خرد کنید.
۷. برای تهیه پیتزا میتوانید از خمیر آماده استفاده کنید که در اکثر فروشگاهها وجود دارد یا اینکه طبق دستوری که ارائه شد، خودتان دست به کار شوید و خمیر را درست کنید.
۸. اگر خمیر خانگی درست کردید، آن را به قطر دو تا سه میل باز کنید؛ البته این موضوع سلیقهای است و خمیرتان میتواند ضخیم یا نازک باشد.
۹. روی خمیر مقداری سس قرمز بریزید و آن را در همه جای خمیر پخش کنید.
۱۰.مقداری پنیر پیتزای رنده شده روی کل سطح خمیر بریزید تا هم مزه بهتری پیدا کند و هم باعث چسبندگی مواد رویه به خمیر شود.
۱۱. بعد مواد گوشتی و قارچ را روی همه بخشهای خمیر اضافه کنید. اگر از قارچ خام استفاده میکنید، ابتدا مواد گوشتی، سپس قارچ و فلفل دلمه خردشده را اضافه کنید.
۱۲. در انتها مابقی پنیر پیتزا را روی کل مواد بریزید.
۱۳. برای تزیین روی پیتزا میتوانید از چند تکه فلفل دلمه و زیتون خرد شده و قارچ خام ورقه شده استفاده کنید.
۱۴. ظرف پیتزا را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد بهمدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قرار دهید تا پنیر روی آن طلایی شود.