طرز تهیه‌ی شیرینی خشک،مناسب عید نوروز

  • کد خبر : 375472
  • 09 بهمن 1399 - 10:30
طرز تهیه‌ی شیرینی خشک،مناسب عید نوروز

 

آموزش شیرینی خشک

 در این مطلب طرز تهیه چند نوع شیرینی خشک خوشمزه را به شما آموزش میدهیم. امیدواریم از آن‌ها لذت ببرید. این شیرینی ها مناسب عید نوروز می باشند.

شیرینی کشمشی

مواد لازم

  • آرد: ۱ و ۲/۳ لیوان
  • پودر قند: ۱ و ۱/۳ لیوان
  • کره: ۱۵۰ گرم
  • تخم‌مرغ: ۲ عدد
  • کشمش پلویی: ۱/۲ لیوان
  • اسانس وانیل: ۱/۲ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه:


مرحله۱.

فر را با دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود، کره و تخم‌مرغ را ۳۰ دقیقه پیش از کار از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند. اگر کشمش‌های شما تمیز نیستند آن‌ها را از نیم ساعت قبل در آب سرد قرار دهید و چند بار آبشان را عوض کنید. قبل از استفاده کشمش را آبکش کنید و لای دستمال حوله‌ای خشک نمایید.


مرحله۲.

کره نرم شده را داخل کاسه‌ای بریزید و پودر قند و وانیل را اضافه نمایید، مواد را با همزن بزنید تا کرمی و یکدست شود سپس تخم‌مرغ‌ها را به نوبت اضافه کنید (یکی را اضافه کنید و هم بزنید سپس دیگری را اضافه کنید).


مرحله۳.

آرد را کم کم روی مواد الک کنید و با لیسک مخلوط نمایید.


مرحله۴.

در ادامه کشمش‌ها را به مایه شیرینی اضافه کنید و هم بزنید تا به طور یکنواخت در مایه پخش شود.


مرحله۵.

داخل سینی فر کاغذ روغنی بگذارید و با قاشق از مایه شیرینی بردارید و با فاصله مناسب داخل سینی قرار دهید (شیرینی‌ها در زمان پخت پهن و نازک میشوند).


مرحله۶.

سینی را داخل فری که از قبل روشن کرده اید و گرم شده است به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قرار دهید (زمانی که لبه‌های شیرینی طلایی شد یعنی آماده است)؛ اجازه دهید شیرینی‌ها خنک شوند سپس از کاغذ جدا کنید.

نکته: خشک شدن شیرینی کشمشی میتواند به دلیل زیاد ماندن در فر یا زیاد بودن مقدار آرد مورد استفاده شما باشد.


شیرینی زنجفیلی

شیرینی

مواد لازم:

  • آرد سفید: ۳۰۰ گرم
  • کره (خرد شده): ۱۲۵ گرم
  • پودر شکر: ۲۲۰ گرم
  • جوش شیرین: ۱/۴ قاشق چای‌خوری
  • دارچین: ۱ قاشق چای‌خوری
  • زنجفیل: ۲ قاشق چای‌خوری
  • تخم‌مرغ (کمی زده شده): ۱ عدد
  • عسل: ۱ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه:

مرحله۱.

مواد خشک (آرد، جوش شیرین، دارچین و زنجفیل) را در ظرف مناسبی بریزید و با هم مخلوط و بعد الک کنید تا مواد خشک خوب با هم مخلوط شوند.


مرحله۲.

سپس کره خورد شده را اضافه نموده و خوب با دست ورز دهید تا کره به خورد مواد فوق برود و بعد تخم‌مرغ و عسل را اضافه نموده و خوب ورز دهید تا مواد خمیری شکل شود و به دست نچسبد.


مرحله۳.

سپس سینی فر را چرب کرده و از خمیر به اندازه یک قاشق مرباخوری برداشته و گلوله‌هایی درست کرده و کمی با دست پهن کرده و در سینی فر بگذارید و در فر از قبل گرم شده با درجه حرارت ۱۶۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قرار دهید تا شیرینی‌ها قهوه‌ای روشن شود. اجازه دهید تا شیرنی‌ها خنک شود و سرو نمایید.

نکته: می‌توان از شکلات ذوب شده برای روی شیرینی‌ها استفاده کرد در غیر اینصورت به صورت ساده می‌توان سرو کرد.


شیرینی مارمالادی

انواع شیرینی خشک

مواد لازم:

  • آرد: ۲۲۰ گرم
  • آرد برنج: ۱ و ۱/۲ قاشق سوپ‌خوری
  • پودر شکر: ۴۰ گرم
  • بادام (آسیاب شده): ۲ قاشق سوپ‌خوری
  • کره (خردشده): ۱۸۰ گرم
  • اسانس بادام: ۱/۴ قاشق چای‌خوری
  • مارمالاد: ۱/۳ پیمانه

طرز تهیه:

مرحله۱.

فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد از یک ربع قبل گرم کرده و سینی فر را چرب کنید سپس آرد و آرد برنج را همراه پودر شکر در ظرفی الک کنید. پودر بادام و اسانس را اضافه کنید. کره را به مواد فوق اضافه کرده و کمی ورز دهید تا نرم شود.


مرحله۲.

از خمیر به اندازه یک قاش چای خوری برداشته در دست گرد کنید، روی سینی به فاصله ۴ سانتی متر از یکدیگر قرار دهید و با ته یک قاشق چوبی در مرکز بیسکویت‌ها فرورفتگی ایجاد کنید و به مدت ۲۰ دقیقه در فر بپزید.


مرحله ۳

پس از خنک شدن داخل آن‌ها را با مارمالاد رنگی پرکنید.


شیرینی آلمانی

انواع شیرینی خشک

مواد لازم:

  • روغن صاف: ۱۵۰ گرم
  • پودر شکر: ۸۰ گرم
  • تخم‌مرغ: ۱ عدد
  • وانیل: ۱/۸ قاشق چای‌خوری
  • شربت غلیظ: ۱۵ میلی لیتر
  • آرد: ۳۰۰ گرم
  • پودر شکر: به میزان لازم
  • مارمالاد: به میزان لازم

طرز تهیه:

مرحله۱.

روغن، پودر شکر، تخم‌مرغ و وانیل را با همزن برقی به مدت یک دقیقه بزنید. شربت و آرد را اضافه کرده، با دست مخلوط کنید.


مرحله۲.

در صورت چسبناک بودن، خمیر را داخل کیسه پلاستیکی بگذارید و به مدت یک ساعت در یخچال استراحت دهید.


مرحله۳.

خمیر را بین دو روق کاغذ روغنی به ضخامت ۲-۳ میلی متر باز کنید و با شکل‌های دلخواه قالب بزنید. وسط نیمی از شیرینی‌ها را با قالب کوچکتر درآورید و در سینی چرب نشده بچینید.


مرحله۴.

سینی را در فر ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۲-۱۵ دقیقه قرار دهید تا بپزد. سپس به دلخواه شیرینی‌ها را تزیین کنید.


شیرینی نخودچی

انواع شیرینی خشک

مواد لازم

  • آرد نخودچی نرم: ۷۵۰ گرم
  • آرد سفید: ۲۵۰ گرم
  • پودر قند: ۵۰۰ گرم
  • روغن جامد: ۵۰۰ گرم
  • هل: ۱ قاشق مرباخوری

طرز تهیه:

مرحله۱

. پودر قند و روغن را مخلوط کرده، می‌زنیم تا مایه کاملاً نرم و لطیف شود.

مرحله۲.

آرد سفید و آرد نخودچی را درمایه می‌ریزیم، هل را اضافه می‌کنیم و خوب ورز می‌دهیم تا خمیر، نرم و چسبنده شود، به صورتی که اگر با دست گلوله‌ای درست کنیم آن گلوله باز نشود.

مرحله۳.

خمیر را در کیسه نایلونی به مدت ۱ الی ۲ ساعت می‌گذاریم بماند (هر چقدر خمیر بیشتر بماند پس از پخت حالت بهتری پیدا می‌کند) خمیر را به وسیله وردنه روی یک سینی که قبلا داخل آن را آرد پاشیده ایم به قطر ۱ سانتی متر پهن می‌کنیم و با قالب‌های کوچک و مخصوص شیرینی نخودچی (قالب گل چهارپر) قطعه‌های شیرینی را ازخمیر جدا کرده، در سینی فرمی چینیم و در فر بهمدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه در حرارت ۳۰۰ درجه می‌پزیم.

مرحله۴.

شیرینی‌ها باید کمی طلایی شوند. زمانی که شیرینی‌ها را از فر خارج کردیم پس از سرد شدن کامل آن‌ها در ظرف مخصوص می‌چینیم. امیدواریم از تهیه و طعم این شیرینی لذت ببرید.


شیرینی گردویی

مواد لازم:

  • کره: ۶۰ گرم
  • پودر شکر: ۴۰ گرم
  • وانیل: ۱/۴ قاشق چای‌خوری
  • آرد سفید: ۷۵ گرم
  • گردوی (پودر شده): ۳۵ گرم
  • گردو (نیمه شده): ۷۵ گرم

طرز تهیه:

مرحله۱.

ابتدا کره و وانیل را با همزن برقی بزنید تا نرم شود، پودر شکر را اضافه کرده و به هم زدن ادامه دهید تا مواد نرم و یکدستی بدست آید.


مرحله۲.

سپس آرد را الک کرده و به مواد فوق اضافه نمایید و بعد پودر گردو را اضافه نموده و خوب مخلوط کنید تا خمیر نرم و یکدستی به دست آید.


مرحله۳.

سپس سینی فر را چرب نموده و از خمیر به اندازه یک قاشق مرباخوری برداشته و در دست گلوله‌ای درست کنید و داخل سینی فر قرار دهید و یک گردوی نیمه شده روی آن بگذاید و داخل فر از قبل گرم شده با حرارت ۱۷۵ درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ دقیقه بگذارید تا شیرینی‌ها قهوه‌ای روشن شوند، اجازه دهید تا شیرینی‌ها خنک شوند. سپس پودر شکر را روی شیرینی‌ها الک کرده و سرو نمایید.


شیرینی پسته‌ای

گردویی

>>>مطالب مرتبط:

انواع شیرینی پای با میوه‌های پاییزی

راهنمای پخت چند شیرینی خانگی 

طرز تهیه شیرینی ماکارون همراه با تر

مواد لازم:

  • کره: ۲۲۰ گرم
  • پودر شکر: ۱۲۰ گرم
  • آرد: ۲۰۰ گرم
  • آرد برنج: ۲ قاشق چای‌خوری
  • آرد ذرت: ۳ قاشق چای‌خوری
  • پودر پسته: ۵۰ گرم
  • مغز پسته: ۷۰ گرم
  • پودر قند: برای تزیین

طرز تهیه:

مرحله۱.

فر را ۱۵ دقیقه قبل از شروع به پخت شیرینی روی دمای ۱۵۰ درجه سانتی گراد گرم کنید.


مرحله۲.

کره و پودر شکر را بزنید، بعد مخلوط آرد‌ها و پودر پسته را اضافه کرده و خوب هم بزنید تا مواد خمیر شوند.


مرحله۳. یک قاشق سوپ خوری از خمیر را برداشته، فرم بدهید و یک عدد مغز پسته را روی آن قرار داده و با فاصله آن‌ها را داخل سینی که با کاغذ پوشانده اید قرار داده و در فر به مدت ۲۵ دقیقه بپزید.

۵ دقیقه بعد از پخت شیرینی‌ها را از سینی جدا کرده و بعد از سردشدن با پودر قند تزیین کنید.


شیرینی نان پنجره‌ای

انواع شیرینی خشک

مواد لازم:

  • آرد سفید: ۱۳۰ گرم
  • نشاسته ذرت: ۲ قاشق سوپ‌خوری
  • گلاب: ۳ تا ۴ قاشق سوپ‌خوری
  • تخم‌مرغ: ۵ عدد
  • پودر شکر: ۲ قاشق سوپ‌خوری
  • پودر هل: ۱ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه:

مرحله۱.

نشاسته را در ظرف مناسبی بریزید و گلاب را به آرامی به نشاسته اضافه کرده و مخلوط کنید تا نشاسته کاملا حل شود، سپس تخم‌مرغ‌ها را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید تا تخم‌مرغ‌ها با مواد ترکیب شود.


مرحله۲.

آرد سفید و آرد ذرت را با هم مخلوط کنید و به مواد فوق اضافه کرده و با همزن دستی خوب مخلوط و از صافی رد کنید تا مایع شفاف صافی بدست آید.


مرحله۳.

روغن فراوان در ظرف مناسبی بریزید و اجازه دهید خوب داغ شود، قالب نان پنجره‌ای را در روغن قرار دهید و بگذارید کمی گرم شود.


مرحله۴.

سپس در مواد زده به طوری که مواد روی قالب را نگیرد، سپس قالب را در روغن داغ گذاشته و کمی تکان دهید تا شیرینی‌ها از قالب جدا شوند. کمی که شیرینی‌ها در روغن خشک شدند (آن‌ها را) روی صافی بگذارید تا روغن اضافی آن‌ها گرفته شود،

سپس بعد از خنک شدن پودر شکر و پودر هل را در ظرفی مخلوط کنید و با الک روی شیرینی‌ها بپاشید.


نکته: اگر قالب شیرینی پنجره‌ای زیاد داغ شود هنگامی که درون مایع بگذارید مایع نان پنجره‌ای می‌بندد و اگر سرد باشد درون روغن نان‌ها بسته نمی‌شود، پس مراقب باشید تا قالب گرمای به اندازه‌ای داشته باشد.


شیرینی نان چایی

انواع شیرینی خشک

مواد لازم

  • آرد: به میزان لازم
  • کره: ۱ پیمانه
  • تخم‌مرغ: ۳ عدد
  • پودر قند: ۱ پیمانه
  • ماست: ۱ قاشق سوپ‌خوری
  • بیکینگ‌پودر: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • هل: ۱ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه

مرحله۱.

کره و پودر قند رو میزنیم تا کاملا یکدست بشه. ۱ عدد تخم‌مرغ کامل و ۲ تا زرده و هل رو اضافه کرده و مجددا میزنیم. (دو تا سفیده اضافه است)


مرحله۲.

ماست و بیکینگ‌پودر رو با هم مخلوط کرده و به مواد اضافه میکنیم. در انتها آرد رو به تدریج اضافه میکنیم تا وقتی که خمیر نرم و یکدستی به دست بیاد. خمیر رو به قطر یکسانت با وردنه باز کرده و با قالب دلخواه بهش شکل میدیم.


مرحله۳.

خمیر‌های قالب زده رو داخل سینی فر میچینیم و روش رو زرده‌ی تخم‌مرغ مالیده و کنجد میپاشیم و به مدت نیم ساعت داخل فر ۱۷۰ درجه قرار میدیم تا بپزه.


شیرینی قرابیه

انواع شیرینی خشک

مواد لازم:

  • بادام سفید (بدون پوست): ۳۰۰ گرم
  • شکر: ۵۲۰ گرم
  • سفیده تخم‌مرغ: ۱۲۰ گرم
  • خلال پسته و بادام: به مقدار لازم

طرز تهیه:

مرحله۱.

بادام را داخل آب ریخته و به مدت نیم ساعت خیس کنید سپس آبکش کرده و به مدت ۲ ساعت داخل آبکش قرار دهید.


مرحله۲.

بادام، شکر و ۲۰ گرم از سفیده را داخل غذاساز ریخته تا کمی خمیری شود.


مرحله۳.

سپس دو بار از چرخ گوشت رد کنید (مواد نباید زیاد سفت باشد).


مرحله۴.

باقی مانده سفیده را اضافه کرده و با همزن بزنید تا سفید و یکدست شود.


مرحله۵.

سپس خمیر را داخل قیف با ماسوره ساده ریخته و روی کاغذ کاهی ماسوره زده و روی آن خلال پسته و بادام بریزد.


مرحله۶.

فر را با حرارت ۱۶۰ درجه سانتی گراد گرم کرده و شیرینی‌ها را به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه در فر قرار دهید تا طلایی شود.


نکته:

۱. در صورت نیاز و سفت بودن خمیر، سفیده تخم‌مرغ به مقدار کم اضافه شود.

۲. دقت داشته باشید خمیر به روغن نیفتد تا قرابیه با کیفیت خوبی داشته باشید.

برترین‌ها

 

لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=375472

ثبت نظر

-