خورش بامیه با خواص فراوان؛ مرحله به مرحله/ آموزش آشپزی

  • کد خبر : 374618
  • 09 بهمن 1399 - 1:43
خورش بامیه با خواص فراوان؛ مرحله به مرحله/ آموزش آشپزی

 

 

نیوز: خورش بامیه یکی از انواع خورش های خوشمزه و معروف ایرانی است. اصالت این خورش متعلق به جنوب کشور است ولی به خاطر طعم فوق العاده اش تقریبا در تمام کشور طبخ می شود. یکی از دلایل فراگیر شدن خورش بامیه خواص بی نظیر بامیه است.

بامیه سرشار از ویتامین‌ها و املاح معدنی همچون ویتامین K، منگنز، ویتامین C، فولات، منیزیم، تیامین و ویتامین B است. علاوه بر ویتامین ها، این ماده غذایی سرشار از پروتئین و فیبر است و مصرف آن می‌تواند سبب کاهش ابتلا به دیابت، چاقی و بیماری‌های قلبی – عروقی شود. در ادامه با دستور پخت چند نوع خورش بامیه آشنا خواهید شد.

خورش بامیه جنوبی

 خورش بامیه با خواص فراوان؛ مرحله به مرحله/ آموزش آشپزی

مواد لازم:

  • بامیه: ۷۰۰ گرم
  • گوشت خورشی: ۴۰۰ گرم
  • گوجه‌فرنگی: ۶۰۰ گرم
  • تمبر هندی: نصف بسته
  • پیاز: دو عدد بزرگ
  • سیر: یک بوته کوچک
  • نمک، فلفل، زردچوبه و روغن: به میزان لازم
  • فلفل دلمه‌ای خردشده برای تزیین: به میزان لازم

 

طرز تهیه:

۱.

پیاز‌ها را خرد کنید و با گوشت تفت دهید. وقتی خوب تفت خورد زردچوبه و بقیه ادویه‌جات را روی گوشت بریزید.

۲.

بعد به گوشت آب سرد اضافه کنید و اجازه دهید خوب بپزد.

۳.

تمبر هندی را در یک کاسه آب جوش بریزید. سپس آن را با قاشق کمی هم بزنید و اجازه دهید خیس بخورد. سیر‌ها را رنده کنید و تفت دهید. وقتی سرخ شدند گوجه پوره‌شده را اضافه کرده و صبر کنید تا آب گوجه کشیده شود و کمی تفت بخورد.

۴.

چوب بامیه‌ها را بگیرید، فقط حواس‌تان باشد خیلی از ته آن‌ها را نگیرید، چون بامیه لزج می‌شود.

۵.

شیره تمبر هندی را از صافی رد کنید و در نیم ساعت آخر پخت خورش، همراه گوجه سرخ‌شده و بامیه به خورش اضافه کنید.

۶.

در آخر نمک بزنید و اجازه دهید خورش جا بیفتد.

نکته!

به جای گوجه‌فرنگی می‌توانید از یک تا دو قاشق رب گوجه هم استفاده کنید. اگر هم به چاشنی تمبر هندی علاقه‌ای ندارید، می‌توانید از آب‌لیمو استفاده کنید.


خورش بامیه با میگو

 خورش بامیه با خواص فراوان؛ مرحله به مرحله/ آموزش آشپزی

مواد لازم:

  • میگو: به میزان دلخواه
  • سیب‌زمینی: دو عدد متوسط که هشت تکه شده باشد
  • سیر: دو حبه
  • پیاز: یک عدد متوسط
  • بامیه: به میزان دلخواه
  • رب گوجه‌فرنگی: دو قاشق غذاخوری
  • نمک، ادویه کاری و روغن: به میزان لازم

طرز تهیه:

۱.

اول از همه پیاز را نگینی خرد کرده و در ماهیتابه روی اجاق گاز همراه یک قاشق غذاخوری روغن سرخ می‌کنیم. بعد از اینکه کمی سرخ شد، سیر رنده‌شده را اضافه می‌کنیم.

۲.

کمی بعد میگو را در ظرف می‌ریزیم و منتظر می‌شویم میگو همراه سیر سرخ شود، سپس زردچوبه، ادویه و رب گوجه را اضافه می‌کنیم. حالا سیب‌زمینی‌ها را همراه کمی آب در ظرف می‌ریزیم. مقدار آب باید تا حدی باشد که فقط روی سیب‌زمینی‌ها را بپوشاند.

۳.

در قابلمه را می‌بندیم تا سیب‌زمینی‌ها بپزند. حالا کلاهک بامیه‌ها را جدا می‌کنیم و بعد آن‌ها را در کمی روغن تفت می‌دهیم. در اواخر پخت آن‌ها را به خورش اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم در خورش نرم‌تر شوند.

نکته!

بامیه‌ها را در ظرفی ریخته و حدود ۳۰ دقیقه با آب و نمک بجوشانید، سپس آن‌ها را در صافی ریخته و با آب بشویید. وقتی آب آن خوب گرفته شد آن‌ها را در‌تابه بدون روغن کمی تفت دهید تا لزجی‌شان کاملا گرفته شود

>>>بیشتر بخوانید:

خورش کاری بادمجان یک خورش گیاهی پُرادویه


خورش بامیه بادمجان

مواد لازم:

  • مرغ تمیزکرده: یک عدد
  • بادمجان قلمی یک اندازه: شش عدد
  • بامیه: ۵۰۰ گرم
  • پیاز سرخ‌کرده: ۲۵۰ گرم
  • غوره: ۲۵۰ گرم
  • رب گوجه‌فرنگی: یک قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل: به قدر کافی
  • روغن: ۱۵۰ گرم

طرز تهیه:

۱.

مرغ را با یک لیوان آب، پیاز، رب گوجه‌فرنگی و کمی نمک و فلفل می‌گذاریم بپزد تا آب آن حدود نصف لیوان شود. کناره بادمجان‌های پوست کنده را چاک می‌دهیم و با نمک در روغن با حرارت ملایم سرخ می‌کنیم، سپس مرغ را خرد می‌کنیم، استخوان‌های درشت آن را می‌گیریم و کنار می‌گذاریم.

۲.

غوره را می‌شوییم وکمی نمک به آن می‌زنیم و در هر چاک بادنجان کمی غوره می‌ریزیم. بامیه‌ها را در ظرف مرغ می‌ریزیم و می‌گذاریم در حرارت ملایم کمی بپزد، سپس بادمجان‌ها را روی آن می‌چینیم و اجازه می‌دهیم خورش با حرارت ملایم چند جوش بزند و جا بیفتد.

نکته!

برای گرفتن روغن اضافی بادمجان‌ها را در آبکش فلزی می‌چینیم و آبکش را در ظرفی قرار می‌دهیم. ظرف را چند دقیقه در فر با حرارت ملایم می‌گذاریم. به این ترتیب روغن اضافی بادمجان‌ها ته ظرف باقی می‌ماند.

>>>بیشتر بخوانید:

طرز تهیه خورشت شش‌انداز بادمجان، مرحله‌به‌مرحله


خورش بامیه با بادام هندی

 خورش بامیه با خواص فراوان؛ مرحله به مرحله/ آموزش آشپزی

مواد لازم:

  • بامیه: ۲۵۰ گرم
  • گوجه فرنگی: ۳ عدد متوسط
  • بادام هندی: ۵ الی ۱۰ عدد
  • فلفل تند سبز: ۱ عدد
  • زنجبیل: ۱/۲ قاشق چایخوری
  • سیر: ۲ حبه
  • کشک: ۴ قاشق غذاخوری
  • پیاز: ۱ عدد بزرگ
  • پودر گشنیز و زیره: ۲ قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه: ۱/۴ قاشق چایخوری
  • پودر فلفل قرمز: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • دانه رازیانه: ۱/۴ قاشق چای‌خوری
  • برگ گشنیز خرد شده: ۱ و ۱/۲ قاشق غذاخوری
  • روغن: ۲ قاشق غذاخوری + ۱ و ۱/۲ قاشق غذاخوری
  • نمک: به مقدار لازم

 

طرز تهیه:

۱.

بادام هندی‌ها را آسیاب کنید. سپس فلفل سبز، زنجبیل و سیر را آسیاب کنید و کنار بگذارید. در آخر گوجه فرنگی‌ها را در همان ظرف آسیاب پوره کنید و جداگانه کنار بگذارید.

۲.

سر و ته بامیه‌ها را بزنید و در اندازه‌های ۳ سانتیمتری نصف کنید. ۱ و ½ قاشق غذاخوری روغن را داخل تاوه بریزید و داغ کنید. سپس بامیه‌ها را در روغن بریزید و مقداری نمک روی آن بریزید.

۳.

بامیه‌ها را سرخ کنید تا کمی تیره و اندازه آن‌ها کوچک شود. گاز را خاموش کنید و بامیه‌ها را در ظرف دیگری بریزید.

۴.

۲ قاشق غذاخوری روغن را در همان تاوه بریزید. دانه‌های رازیانه را به آن اضافه کنید. وقتی صدای ترق تروق دانه‌ها شروع شد پیاز خرد شده را اضافه کنید و تا زمانی که به رنگ قهوه‌ای روشن شدند ترکیب فلفل سبز، زنجبیل و سیر را اضافه کنید و به مدت ۱ دقیقه تفت دهید.

۵.

سپس پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید و بگذارید تا زمانی که روغن از گوجه‌ها جدا شد بجوشد..۶. پودر زردچوبه، فلفل قرمز، نمک و ادویه را اضافه کنید و خوب هم بزنید.

۷.

کشک و پودر گشنیز و زیره و بادام هندی آسیاب شده را اضافه کنید و خوب هم بزنید.

۸.

در آخر بامیه‌ها را اضافه کنید و هم بزنید.

۹.

سپس بگذارید به مدت ۲ الی ۳ دقیقه روی شعله ملایم گاز بپزد.

۱۰.

گاز را خاموش کنید و خورش را در ظرف دیگری بریزید. روی آن را با برگ گشنیز تزئین کنید و تا زمانی که غذا گرم است سرو کنید.

>>>بیشتر بخوانید:

طرز تهیه خورش آلو اسفناج؛ خورش سنتی و معروف ایرانی

 

لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=374618

برچسب ها

ثبت نظر

-