نیوز: مرغ شکم پر ، یکی از غذاهای سنتی و همچنین مجلسی ایرانی است. این غذای لذیذ و پر طرفدار، بر پایه مرغ می باشد که درون آن با مواد خوشمزه ای که ارزش غذایی بالایی نیز دارند پر می شود. مرغ شکم پر مجلسی که در میهمانی ها و مجالس، همراه با پلو زعفرانی و برنج ایرانی سرو می شود، به روش های متنوعی نیز طبخ می گردد. برای تهیه این غذای خوشمزه محلی از مرغ درسته با پوست استفاده میشود. از غذاهای محلی استان مازندران است، ولی در سراسر ایران مورد توجه ویژهای واقع شده است. معمولا در مهمانیها و مجالس مرغ شکم پر را با مواد غذایی مختلف تزیین میکنند.در ادامه با نیوز همراه باشید با طرز تهیه مرغ شکم پر:
مواد لازم برای طرز تهیه مرغ شکم پر
- مرغ درسته و با پوست: یک عدد در سایز دلخواه
- پیاز: چهار عدد متوسط
- روغن: به مقدار لازم
- لیمو و پرتقال: هر کدام یک عدد
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
- زردچوبه: دو قاشق چای خوری
- دارچین: یک قاشق چای خوری
- کشمکش و آلو: به مقدار دلخواه از هر کدام
- پودر کاری: یک قاشق چای خوری
مراحل طرز تهیه مرغ شکم پر
مرحله اول:
۱. نخست یکی از پیازها را خرد و با فلفل، نمک و آب لیموی تازه مخلوط کنید.
۲. آب پرتقال و زردچوبه را به مواد بیفزایید و مخلوط کنید.
۳. مرغ را داخل ظرفی بزرگتر قرار دهید و مخلوط آماده شده را به آن بیفزایید، داخل شکم مرغ، روی آن و حتی زیر پوست مرغ را با مخلوط پیازها پر کنید تا مرغ کاملا آغشته آن شود.
۴. برای ظرفی که مرغ را در آن گذاشتید دربی قرار دهید یا با نایلون آن را بپوشانید و یک روز (۲۴) ساعت در یخچال بگذارید.
مرحله دوم در تهیه مرغ شکم پر:
۵. مابقی پیازها را پس از پوست کندن و خرد نمودن برای نرم شدن با مقداری روغن تفت دهید.
۶. پیازها را از روی حرارت بردارید.
>>>یک غذای خوشمزه دیگر با مرغ:
۷. کشمش، آلو ها، نمک، دارچین، زردچوبه و کاری (اختیاری) را به آن بیفزایید.
۸. مرغ را از یخچال بیرون بیاورید.
۹. همه مواردی که ۲۴ ساعت گذشته برای دادن طعم به آن افزودید از آن جدا کنید.
۱۰. شکم مرغ را با مواد آماده شده پر کنید و آن را کوک بزنید، همه قسمتهای آن را بدوزید و در آخر بالها را با استفاده از نخ جذب کنید.
۱۱. یک تکه فویل داخل سینی فر بگذارید و آن را کمی چرب نمایید سپس مرغ را روی آن قرار دهید.
۱۲. مرغ را کمی چرب کرده و سپس داخل فر قرار دهید.
۱۳. پس از آن که مرغ در فر با حرارت کم به مدت یک ساعت پخت، میتوانید حرارت فر را کمی بیشتر کنید تا کاملا مغز پخت شود.
۱۴. بعد از ۲ و نیم تا سه ساعت مرغ شکم پر شما آماده مصرف است.