نیوز: یکی از پلوهای محبوب که از غذاهای کاملا ایرانی به شمار رفته و خواستگاه آن کشور ایران و به عقیدهی بسیاری از افراد استان زیبای گلستان است نام این غذای لذیذ ماش پلو است. مصرف ماش همانند تمام مواد غذایی که در دستهی حبوبات قرار میگیرند فواید بسیار زیادی داشته و سبب کاهش علائم بسیاری از بیماریها یا جلوگیری از وقوع آنها میگردد. این غذا در عین سادگی و خوشمزگیفواید زیادی دارد که قرار دادن آن در برنامهی غذایی خانواده خالی از لطف نیست.در ادامه طرز تهیه ماش پلو را به شما آموزش می دهیم.
دانهی ماش که در این غذا استفاده میشود گیاه بومی کشور هندوستانبوده است و در این کشور غذاهایی با ماش تهیه میشده است، اما امروزه در بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران کشت و استفاده میشود و طبخ آن همراه با برنج آن را کاملا ایرانی کرده است.این ماده سطح کلسترول را کنترل کرده و آن را پایین میآورد که این کار سبب محافطت در برابر بیماریهای قلبی خواهد شد. در مقالهی بشر و سم شناسی منتشر شده در سال ۲۰۱۱ نشان داده شد که این ماده در مهار و کنترل اکسیداسون کلسترول بد بسیار موثر بوده و قادر است سطح کلسترول در بدن را تنطیم کند.
طرز تهیه ماش پلو:
مواد لازم:
- برنج: ۲ پیمانه
- ماش: یک پیمانه
- گوشت: ۲۵۰ گرم
- پیاز: یک عدد متوسط
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل: به مقدار لازم
- ادویه: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
مراحل پخت:
۱. ابتدا برنج را خیس میکنیم.
۲. پیاز را در روغن ریخته و صبر میکنیم تا طلایی شود.
۳. گوشت را به صورت قیمه خورد کرده و به آن اضافه میکنیم.
۴.درب ظرف را بسته و صبر میکنیم کمی آب گوشت گرفته شود.
۵.دو لیوان آب در آن ریخته و با حرارت ملایم اجازهی پخت میدهیم.
۶. ماش را در تابه ریخته و تفت میدهیم و پس از آن به همراه آب بدون نمک آن را نیم پز میکنیم.
۷.سپس ماش را به گوشت اضافه کرده و ادویه و زعفران را با آن مخلوط میکنیم.
۸. در قابلمهای آب را برای برنج به جوش آورده و سپس برنج را میریزیم و اجازه میدهیم نیم پز شود.
۹. سپس برنج را آبکش میکنیم.
۱۰. در نهایت مواد آماده شده را هنگام دم کردن برنج لا به لای اضافه میکنیم و برنج را دم میکنیم.
نکات:
- می توانید برنج و ماش را همانند عدس پلو تهیه کنید و گوشت را جداگانه همچون خورش روی آن بریزید.
- این غذا را می توانید علاوه بر گوشت تکه ای با گوشت چرخ کرده و مرغ نیز سرو کنید.
- بهتر است چند ساعت قبل از استفاده از ماش آن را خیس کنید.
>>>خبر مرتبط:
طرز تهیه مرصع پلو، غذای شیک مجلسی
طرز تهیه بیسکوییت کره ای با ماسوره
طرز تهیه مرنگ سوئیسی؛ مخصوص پذیرایی عید نوروز