لغو ۲ جام جهانی جای نگرانی ندارد/اولسان بازی پرسپولیس را خراب کرد

  • کد خبر : 339645
  • 07 دی 1399 - 14:02
لغو ۲ جام جهانی جای نگرانی ندارد/اولسان بازی پرسپولیس را خراب کرد

به گزارش خبرنگار مهر، تیم‌های فوتبال نوجوانان و جوانان ایران در حالی برای حضور در مسابقات قهرمانی آسیا اردوی آماده سازی خود را در تاجیکستان برگزار کردند که مسابقات جام جهانی این دو رده سنی لغو شد. مرتضی محصص رئیس کمیته فنی و توسعه فدراسیون فوتبال می‌گوید «حکمتی» در این اتفاق بوده و نباید بابت لغو جام جهانی زانوی غم بغل کرد. پیشنهاد محصص برگزاری منطقه‌ای مسابقات نوجوانان و جوانان در سطح قاره آسیا است تا انگیزه بازیکنان افت نکند.

وی همچنین ضمن خوشبینی به درخواست ایران برای گرفتن میزبانی جام ملت‌های ۲۰۲۷ آسیا، به حضور پرسپولیس در فینال لیگ قهرمانان آسیا پرداخت و یکی از اصلی ترین دلایل شکست پرسپولیس مقابل اولسان در این دیدار را «خراب کردن بازی» توسط نماینده کره جنوبی دانست.

مشروح گفتگوی رئیس کمیته فنی فدراسیون فوتبال با خبرنگار مهر در ادامه می‌آید:

* خبرگزاری مهر- فینال لیگ قهرمانان آسیا یک هفته است که به پایان رسیده اما هنوز تحلیل‌ها درباره عملکرد پرسپولیس مقابل اولسان هیوندای ادامه دارد. آیا می‌توان به عملکرد پرسپولیس در آن بازی نمره قبولی داد؟

– مرتضی محصص: اگر به آمار بازی مراجعه کنید متوجه می‌شوید پرسپولیس با ۱۰۶ پاس بیشتر، مسابقه را واگذار کرد؛ این یعنی پرسپولیس بر بازی مسلط بود و نمایش مقتدرانه ای داشت. فکر می‌کنم پرسپولیس هفت ضربه کرنر بیشتر از اولسان زد و تیم برتر میدان بود. اما در یک مورد نماینده ایران نسبت به حریفش برتری نداشت و آن هم تعداد خطاها بود.

* منظورتان را بیشتر توضیح می‌دهید؟

– تعداد خطاها ۲۰ به ۱۰ به سود اولسان بود. در نیمه نخست، تیم اولسان هر حمله پرسپولیس را با خطا از کار انداخت و به خطای تاکتیکی انجام داد. در این مورد، اولسان رِندانه بازی پرسپولیس را خراب کرد ولی از نظر فوتبالی، پرسپولیس تیم بهتری بود. نباید با تعصب صحبت کنیم. یحیی گل محمدی پرسپولیس را به خوبی آماده کرده بود و روی دو پنالتی بدشانسی آورد.



دیدار تیم‌های فوتبال پرسپولیس و اولسان

* اما شاید این نایب قهرمانی هواداران پرسپولیس و فوتبال ایران را راضی نکرده باشد.

– اینکه یک تیم در سه سال، دو بار راهی فینال می‌شود، نشان از قدرت پرسپولیس و فوتبال ایران در آسیا دارد. ما باید سرمان را بالا بگیریم. اینکه ما گاهی خودمان را قبول نداریم هم ایرادی ندارد ولی باید دیدگاه منفی را کنار بگذاریم. ما در آمار نسبت به نماینده کره جنوبی در همه چیز برتر بودیم به جز همان تعداد خطا که گفتم. حتی در نیمه دوم می‌توانستیم گل تساوی را بزنیم.

* فکر می‌کنید پرسپولیس بتواند بار دیگر به فینال آسیا برسد و عنوان قهرمانی را از آن خود کند؟

– نمی‌خواهم بیهوده تمجید کنم اما پرسپولیس با یحیی گل محمدی بازهم موفق می‌شود. یحیی فوق العاده بود. او حتی کنار زمین بسیار آرام و عالی بازی را مدیریت کرد و اتفاقات بازی هم باعث نشد کنار خط کار عجیب و غریبی انجام بدهد. درست بر عکس بعضی از مربیان در لیگ ایران که کنار خط کارهای عجیبی می‌کنند. مربیان وظیفه دارند بازیکنان را آرام کنند. در واقع این شخصیت مربی است که به بازیکن منتقل می‌شود.

* از بحث پرسپولیس بگذریم. فیفا دو جام جهانی نوجوانان و جوانان جهان را لغو کرد؛ درست در روزهایی که تیم ایران در این دو رده سنی در اردوی تاجیکستان است. فکر می‌کنید این اتفاق چه پیامدهایی داشته باشد؟

– در آخرین جلسه‌ای که به عنوان عضو کمیته فنی به صورت تصویری با کنفدراسیون آسیا داشتیم، من و ۱۳ عضو دیگر صحبت از برگزاری جام جهانی در سال ۲۰۲۳ بود. البته برگزاری بازی در آن تاریخ هم صد درصد نیست. به نظرم کار فیفا در لغو این دو جام جهانی درست بوده است چون سلامت بازیکنان اولویت است. اگر حتی یک بازیکن دچار کوچک‌ترین مشکل شود، جامعه فوتبال ضربه می‌خورد بخصوص در رده سنی نوجوانان که خیلی آسیب پذیر هستند.

* با این حساب تکلیف این رده سنی چه می‌شود؟ آیا تمرین و برگزاری اردو برای نوجوانان و جوانان با لغو جام جهانی معنایی دارد؟

– به نظرم راه‌های دیگری هم هست. می‌توان در شرق و غرب قاره آسیا تورنمنت‌های مختلفی برگزار کرد. فکر نمی‌کنم اگر عزمی برای پیشرفت در این دو رده سنی باشد، مشکلی پیش بیاید. البته ما تیم‌های نوجوانان و جوانان را به اسم تیم‌های زیر ۱۶ و زیر ۱۹ سال می‌شناسیم اما کنفدراسیون آسیا از سال بعد نسخه خود را شبیه به فیفا می‌کند و ما هم تیم‌های زیر ۱۷ و زیر ۲۰ سال خواهیم داشت. این دو رده سنی، آینده فوتبال را تشکیل می‌دهند. باید با دقت برنامه ریزی کنیم. قطعاً فیفا از برگزار نکردن دو جام جهانی خود ضرر می‌کند ولی راه‌های دیگری هم هست که انگیزه‌ها برای تمرین و پیشرفت وجود داشته باشد.

* اما با انتشار خبر لغو دو جام جهانی نوجوانان و جوانان خیلی از مربیان و بازیکنان ناراحت هستند.

– می دانم یک عده ممکن است مخالف حرف من باشند و به فیفا و کنفدراسیون آسیا حمله کنند ولی تصمیمات فیفا همگی کارشناسی شده است چون نهادی است که باید جوابگوی تمام فدراسیون‌های جهان باشد. جای هیچ نگرانی نیست. هرکسی حق دارد به هر مسئله‌ای با دیدگاه خودش نگاه کنید. همین لغو دو جام جهانی فرصتی است برای اینکه بهترین تدارکات را برای تیم‌های خود داشته باشیم و یا مربیانمان را تقویت کنیم. نباید از لغو دو جام جهانی زانوی غم بغل بگیریم. جام جهانی نیست ولی فوتبال هنوز هست و ادامه دارد.



تیم فوتبال نوجوانان ایران در بازی با تاجیکستان

* راهکار شما برای جبران لغو جام جهانی نوجوانان و جوانان چیست؟

– یک عده نگران هستند که پس تکلیف اردوهای آماده سازی چه می‌شود. می‌توان اردوها را برگزار کرد. ایران می‌تواند پیشنهاد بدهد و داوطلب برگزاری تورنمنتی در غرب یا مرکز آسیا باشد. حتی می‌توان هرچند ماه یک بار تورنمنتی برگزار کرد. تنها چیزی که جای نگرانی دارد، انگیزه بازیکنان است. اگر انگیزه نباشد، فوتبال نخواهد بود. اگر با ۱۰ نفر از بازیکنان رده‌های سنی پایه صحبت کنید، انگیزه هشت نفرشان پوشیدن پیراهن تیم بزرگسالان است. من نگران افت انگیزه نوجوانان و جوانان هستم. البته زمان هم به سرعت می‌گذرد. چند روز دیگر وارد سال ۲۰۲۱ می‌شویم. دو سال بیشتر فرصت نداریم. لغو این دو جام جهانی شاید حکمتی داشته باشد.

* آیا فدراسیون فوتبال برای تیم‌های نوجوانان و جوانان برنامه جایگزین در نظر دارد؟

– فعلاً که دو تیم ما در تاجیکستان هستند و منتظریم که برگردند. باید با کادر فنی آنها صحبت و به حرفهای هم گوش کنیم. قرار نیست صد درصد به گفته‌های همدیگر عمل کنیم اما گوش دادن و قدرت شنیدن مهمتر از گفتار است. البته من شخصاً دوست دارم نظر دراگان اسکوچیچ (سرمربی تیم ملی فوتبال) و مربیان لیگ برتر را هم بدانم. ما با هم قوی هستیم. اگر بخواهیم یک تعداد محدود تصمیم گیرنده باشیم، فایده ندارد.

* بحث میزبانی برای تیم‌های پایه را مطرح کردید. فدراسیون فوتبال ایران اخیراً درخواست میزبانی جام ملت‌های ۲۰۲۷ آسیا را داده است ولی در بازی نساجی و پرسپولیس اتفاقاتی رخ داد که به نظر می‌رسد درخواست میزبانی ایران مضحک باشد. آیا شما هم درخواست ایران برای گرفتن میزبانی را یک برنامه تبلیغاتی می‌دانید؟

– فوتبال ورزشی است با عقاید مختلف. من هم نظر خودم را می گویم. همین داوطلب شدن فدراسیون برای میزبانی به فوتبال کمک می‌کند. شاید بعضی‌ها امید به گرفتن میزبانی نداشته باشند. این باعث می‌شود تغییرات زیرساختی ایجاد شود. باید امید به تغییر داشته باشیم. مگر ساخت استادیوم‌ها در قطر چقدر طول کشید؟ آنها در عرض پنج – شش سال توانستند استادیوم‌هایشان را بسازند و به اینجا برسند. معلوم نیست AFC درخواست میزبانی ایران را قبول کند. درباره ورزشگاه نساجی و بازی با پرسپولیس هم باید بگویم قرار نیست تمام استادیوم‌های ایران «اولد ترافورد» (ورزشگاه خانگی منچستریونایتد) باشد! ما که مدتها استادیوم‌های استاندارد نداشتیم باید با صبر و حوصله جلو برویم. استادیوم قائمشهر شاید حتی از استادیوم تیم‌هایی در لیگ بلژیک هم ضعیف‌تر باشد ولی داوطلب شدن هم ایران را رو به جلو می‌برد. اگر AFC درخواست ایران را قبول کند که ما صاحب یک زیرساخت قوی خواهیم بود و یک واقعه رخ می‌دهد.

لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=339645

ثبت نظر

-