فضاپیمای ژاپنی دست پر به زمین بازگشت

  • کد خبر : 309795
  • 16 آذر 1399 - 21:09
فضاپیمای ژاپنی دست پر به زمین بازگشت

 

 

فضاپیما ی ژاپنی دست پر به زمین بازگشت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

نیوز: به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از دیجیاتو، فضاپیمای هایابوسا ۲ (Hayabusa2) متعلق به کشور ژاپن سال ۲۰۱۴ به فضا پرتاب شد و پس از سفری ۴ ساله به سیارکی به نام «Ryugu» رسید. این فضاپیما به مدت یک سال و نیم از سطح این سیارک نقشه‌برداری کرد و پس از نمونه‌برداری از آن راهی زمین شد و حالا به مقصد رسیده است.

آوردن نمونه سیارک‌ها به زمین اهمیت بالایی دارد و محققان می‌توانند با مطالعه آنها در مورد گذشته منظومه شمسی و نحوه شکل گیری سیارات آن اطلاعات زیادی کسب کنند. سیارک‌ها از زمان پیدایش سامانه خورشیدی وجود داشته‌اند و محققان معتقدند در طول ۴.۶ میلیارد سال گذشته تغییر زیادی نکرده‌اند.

محموله هایابوسا ۲ در صحرایی در جنوب استرالیا فرود آمد و به ژاپن انتقال داده شد. آژانس کاوش‌های هوافضای ژاپن (JAXA) امیدوار است این فضاپیما حدود ۱۰۰ میلی گرم از مواد سیارک Ryugu را با خود به زمین آورده باشد، البته مقدار دقیق تا باز شدن کپسول مشخص نخواهد شد.

هایابوسا ۲ از تکنیک خلاقانه‌ای برای نمونه‌برداری از Ryugu استفاده کرد. این فضاپیما اسفند ۹۷ با شلیک و ایجاد دهانه‌ای در سطح سیارک مواد معدنی آن را در فضا پخش کرد و نمونه‌هایی از آنها را به کمک بازوی خود جمع‌آوری کرد. این فضاپیما با وجود چالش‌ها و خطرات فنی متعدد موفق شد مرداد ماه ۹۸ برای دومین بار از زیر سطح Ryugu نمونه‌برداری کند.

هایابوسا ۲ پس از جمع‌آوری مقدار کافی از مواد سیارک Ryugu، آبان ماه سال ۹۸ راهی زمین شد. این فضاپیما حدود یک سال در سفر بود و پس از نزدیک شدن. به زمین کپسول حاوی نمونه سیارک را آزاد کرد. این کپسول با سرعت تقریبی ۱۲ کیلومتر بر ثانیه از جو زمین عبور کرد. و پس از باز کردن چتر در منطقه‌ای حفاظت شده. در جنوب استرالیا فرود آمد. و به سرعت بازیابی شد.

هایابوسا ۲ دومین مأموریت ژاپن برای نمونه‌برداری از سیارک به شمار می‌رود. مأموریت اول این کشور به نام هایابوسا سال ۲۰۱۰ با موفقیت انجام شد. ولی این فضاپیما توانست. مقدار بسیار کمی از مواد سیارک را با خود به زمین بیاورد.

هایابوسا ۲ مأموریت اصلی خود را به پایان رساند، ولی هنوز بازنشسته نشده است. این فضاپیما همچنان در فضا می‌ماند. و سفر ۱۱ ساله به سیارک دیگری به نام ۱۹۹۸ KY26 را آغاز کرده. تا با مطالعه آن اطلاعات بیشتری. از این سنگ‌های سرگردان در فضا به محققان بدهد.

 

همچنین بخوانید:

 

لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=309795

ثبت نظر

-