اخترشناسان یک دهانه سه‌گانه جدید روی مریخ کشف کردند+عکس

  • کد خبر : 275329
  • 26 آبان 1399 - 10:35
اخترشناسان یک دهانه سه‌گانه جدید روی مریخ کشف کردند+عکس
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دیجیاتو، روی سطح مریخ بیش از ۴۳ هزار دهانه با ابعاد بزرگتر از ۵ کیلومتر به چشم می‌خورد و برخی از مناطق باستانی با ضربات بیشتری مواجه شده‌اند. در ارتفاعات باستانی این سیاره سرخ به نام «Noachis Terra» که نزدیک به ۴ میلیارد سال پیش برخوردهای سهمگینی را تجربه کرده، اخترشناسان یک دهانه سه‌گانه پیدا کرده‌اند که از سه حوضه تشکیل شده و با یکدیگر تداخل دارند.
این دهانه نسبت به سایر دهانه‌ها ابعاد نسبتا کوچکتری دارد به گونه‌ای که ابعاد کوچکترین و بزرگترین آن‌ها به ترتیب به ۲۸ و ۴۵ کیلومتر می‌رسد. پهنای برخی از دهانه‌های موجود در این منطقه به ۱۴۰ کیلومتر می‌رسد. در حال حاضر نمی‌دانیم این دهانه چگونه شکل گرفته و شاید یک برخورد مسئول چنین موضوعی باشد.


اخترشناسان یک دهانه سه‌گانه جدید روی مریخ کشف کردند+عکس

محققان به این موضوع اشاره می‌کنند که شاید این جسم پیش از برخورد با سطح مریخ به سه قطعه تقسیم شده. دهانه‌های دوگانه و سه‌گانه غیرمعمول هستند، اما برای اولین بار با چنین دهانه‌هایی روبه‌رو نمی‌شویم و در گذشته شاهد وجود آن‌ها روی مریخ و زمین بوده‌ایم، هرچند تمام آن‌ها به یک شکل ایجاد نشده‌اند.


اخترشناسان یک دهانه سه‌گانه جدید روی مریخ کشف کردند+عکس

اخترشناسان در سال ۲۰۱۵ موفق به شناسایی یک دهانه سه‌گانه مشابه در «Elysium Planitia» شدند که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید. در آن زمان دانشمندان اعلام کردند که چنین دهانه‌ای می‌تواند نتیجه برخورد یک سیارک باشد که با ورود به اتمسفر، شکسته یا اینکه یک سیارک کوچکتر در حال چرخش دور یک جفت باینری بزرگتر باعث ایجاد آن شده است.


اخترشناسان یک دهانه سه‌گانه جدید روی مریخ کشف کردند+عکس

برخی محققان از این موضوع خبر می‌دهند که دهانه‌های دوگانه به علت سیارک‌های دوگانه ایجاد شده‌اند یا اینکه یک جسم سنگی در تماس با سطح باعث شکل‌گیری این دهانه‌ها شده‌اند. تصور می‌شود که تنها حدود ۲ درصد از کل سیارک‌ها دارای دو یا چندین بدنه باشند که البته به معنای آن نیست که نمی‌توانند روی سطح سیاره‌ها تاثیر بگذارند.
سازمان فضایی اروپا اعلام کرده:
«یکی دیگر از احتمالات این است که در مقاطع زمانی مختلف، سه جسم متفاوت با سطح مریخ برخورد کرده‌اند و این دهانه به صورت تصادفی شکل گرفته است.»
در صورتی که این جسم ۴ میلیارد سال پیش با ورود به اتمسفر مریخ به سه قطعه تقسیم شده باشد، یعنی این سیاره سرخ در گذشته اتمسفر سخت‌تری نسبت به امروز داشته و می‌تواند نشان‌دهنده رطوبت و گرما نیز باشد.

لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=275329

ثبت نظر

-