صرفه‌جویی ۸ میلیارد دلاری با کاهش ۵۰ درصدی مصرف انرژی/ با روند کنونی مصرف، تا ۲۰ سال آینده واردکننده گاز می‌شویم

  • کد خبر : 246922
  • 10 آبان 1399 - 17:23
صرفه‌جویی ۸ میلیارد دلاری با کاهش ۵۰ درصدی مصرف انرژی/ با روند کنونی مصرف، تا ۲۰ سال آینده واردکننده گاز می‌شویم

صرفه‌جویی ۸ میلیارد دلاری با کاهش ۵۰ درصدی مصرف انرژی/ با روند کنونی مصرف، تا ۲۰ سال آینده واردکننده گاز می‌شویم

مدیرعامل شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت اظهار داشت: با روند کنونی مصرف، باید در ۲۰ سال آینده ۵۰۰ میلیون متر مکعب گاز در روز وارد کنیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، علی مبینی دهکردی در نشست خبری در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در حال حاضر ظرفیت کشور نسبت به دو دهه قبل قابل مقایسه نیست، اظهار داشت: توانمندی‌ها و زیرساخت‌های فیزیکی بزرگتر شده، اگر ساماندهی خوبی داشته باشیم و به مردم اعتماد کرده و از ظرفیت‌ استعداد مردم استفاده کنیم همه غیرممکن‌ها ممکن خواهد شد.


وی با اشاره به شیوع کرونا و موضوع تحریم تصریح کرد: اکنون کار برای ما سخت‌تر شده، بیکاری گسترده‌تر شده همچنین محدودیت انتقال تکنولوژی و منابع مالی و سرمایه‌گذاری، عرضه و تقاضا، جریان خرید و فروش کالا، تورم، تغییرات نرخ پایه را تحت تاثیر قرار گرفته که باید برای برون‌رفت از این موضوعات یک اولویت ملی در چارچوب بهینه‌سازی در نظر بگیریم تا هم محیط زیست بهبود یابد و هم مصرف انرژی به صورت بهینه باشد.


مدیرعامل شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت خاطرنشان کرد: ما اکنون ظرفیت‌های بزرگی برای خلق منابع مالی داریم که به وسیله جلوگیری از اتلاف انرژی و بهینه‌سازی محقق خواهد شد.


مبینی دهکردی با بیان اینکه هدف امنیت انرژی و پایداری در تعادل مصرف و مدیریت تقاضا است، گفت: باید بازار بهینه‌سازی انرژی را شکل دهیم و در این زمینه دولت به عنوان رگولاتور در نظر گرفته شده و تمام ذی‌نفعان از جمله بخش تولید، صنعت، نیروگاه‌ها و پالایشگاه‌ها و همچنین بخش انتقال در آن دخیل باشند.


وی با تاکید بر اینکه کشور ما به لحاظ مقررات مشکلی ندارد و قانون بهینه‌سازی مصرف جزو عالی‌ترین قوانین است، اظهار داشت: اما باید بدانیم که چگونه مصرف را مدیریت کرده و خلق منابع مالی کنیم تا در راستای توسعه کسب و کار و کارآفرینی و فناورمحور بودن شبکه‌سازی کرده تا بتوانیم ثروت‌آفرینی کنیم.


مدیرعامل شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت تصریح کرد: در حال حاضر نیروگاه‌های بخش خصوصی فعال شده‌اند اما ما باید راه حل مدیریت چالش‌ها را پیدا کنیم.


مبینی دهکردی بازار بهینه‌سازی انرژی در کشور را بین ۳ تا ۳٫۵ میلیون بشکه معادل نفت خام در روز عنوان کرد و گفت:  اگر این میزان مصرف را با نفت ۴۳ دلار کنونی و ۶۵ دلار بعد از کرونا محاسبه کنیم عدد قابل توجهی خواهد بود که می‌تواند برای خلق اشتغال و بهره‌برداری از منابع به درستی استفاده شود.


وی با بیان اینکه کشور ایران از نظر میزان عرضه انرژی نزدیک به آلمان ولی شدت انرژی در کشور ما شش برابر کشور است، گفت: میزان تولید ناخالص کشور آلمان با توجه به شاخص برابر قدرت خرید بیش از سه برابر و بدون در نظر گرفتن این شاخص شش برابر ایران است که نشان می‌دهد مصرف انرژی در ایران در خدمت بخش غیرمولد است.


مدیرعامل شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت همچنین شدت مصرف انرژی در ایران را سه برابر امارات، ترکیه و چین؛ دو برابر عربستان و عراق عنوان کرد و افزود: حتی میزان مصرف انرژی در ایران از کشور روسیه که رقم ۰٫۵ درصد را دارد، بالاتر است.


مبینی دهکردی با بیان اینکه در طول دهه اخیر عرضه انرژی اولیه کشور به طور متوسط ۳ درصد رشد سالانه داشته است، بیان داشت: با توجه به تولید ناخالص داخلی، موجب روند افزایشی شدت مصرف انرژی اولیه شده است در حالی که رشد مصرف انرژی جهان در طول دهه گذشته روند کاهشی داشته است.


وی با تاکید بر اینکه براساس تراز ۹۶ مصرف فعلی انرژی معادل ۶٫۳ میلیون بشکه نفت در روز است، خاطرنشان کرد: اگر برنامه‌های بهینه‌سازی انجام شود قادر به صرفه‌جویی ۵۰ درصدی در مصرف انرژی خواهیم بود.


مدیرعامل شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت یادآور شد: در دهه‌های اخیر عرضه انرژی اولیه کشور به طور متوسط سالانه ۳ درصد رشد داشته و با توجه به رشد تولید ناخالص داخلی موجب روند افزایشی شدت مصرف انرژی اولیه شده است در حالی که شدت مصرف انرژی در جهان روند کاهشی داشته است.


مبینی دهکردی با بیان اینکه شدت مصرف انرژی در ایران باید طی ۱۰ سال آینده نصف شود، افزود: لازم است با بهینه‌سازی برای اقتصاد بعد از کرونا، خلق منابع داشته باشیم و بازار بهینه‌سازی انرژی را تشکیل دهیم.


وی همچنین به گزارش آژانس بین‌المللی انرژی و مقایسه شدت عرضه انرژی ایران با دیگر کشورها پرداخت و گفت: کشورهای آمریکایی در سال ۲۰۱۸، ۱۲صدم درصد شدت عرضه انرژی اولیه داشته‌اند. کشورهای همسایه ایران ۳۱صدم درصد، کشورهای خاورمیانه ۳۴صدم درصد. ۱۴۱ کشور جهان ۱۷ صدم درصد اما در ایران این رقم بیش از سه برابر متوسط جهانی است.


مدیرعامل شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت در ادامه خاطرنشان کرد: طرح‌هایی در زمینه حمل و نقل با توجه به بند «ق» مصوب شده همچنین بهینه‌سازی ۶۰۰ هزار موتورخانه برق‌دار کردن چاه‌های کشاورزی برای بهینه‌سازی مصرف سوخت در نظر گرفته شده است.


مبینی دهکردی با بیان اینکه اگر رشد مصرف به همین شکل باقی بماند براساس محاسبات تا سال ۱۴۱۰ به ۸٫۳ میلیون بشکه در روز مصرف خواهیم رسید، گفت: طبق فرمایش رهبری شدت مصرف انرژی تا ۱۰ سال آینده باید به یک‌دوم برسد.


وی همچنین گفت: مطابق آنچه وزارت نفت در قرارداد با دانشگاه‌ها برای افزایش ضریب بازیافت انجام داده ما نیز از دانشگاه‌ها برای بهینه‌سازی در مصرف انرژی استفاده خواهیم کرد و در این رابطه فعلا اولین دانشگاه انستیتوی نفت خواهد بود.


مدیرعامل شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت درباره تضمین دو سند در زمینه بهینه‌سازی مصرف تصریح کرد: همواره وزارت نفت مورد انتقاد است که چرا در زمینه پالایشگاه‌سازی اقدام نکرده؟ در همین راستا وزارت نفت ماموریت داد که وضعیت حمل و نقل جهان در سال ۱۴۲۰ مطالعه شود و براساس این مطالعات، سند حمل و نقل کشور تدوین شد و پس از آن نیز وضعیت تولید و مصرف گاز مورد توجه قرار گرفت.


مبینی دهکردی توضیح داد: قرارداد بهینه‌سازی مصرف ۱۰۰ هزار چاه کشاورزی، نوسازی ۶۵ هزار دستگاه کامیون و کامیونت، جایگزینی ۱۵۰ هزار تاکسی فرسوده، تولید قوای محرکه کم‌مصرف و موتور پایه گازسوز کم‌مصرف، توسعه حمل و نقل قطار شهری در تهران و هشت کلانشهر، بهینه‌سازی مصرف انرژی در ۷۰۰۰ مرغداری و همچنین استفاده از ماده ۱۲ برای کاهش مصرف در نیروگاه‌ها را از جمله طرح‌های در دستور کار برای کاهش مصرف انرژی برشمرد و افزود: همچنین طرح‌های پالایشی و پتروشیمی، صنایع فولاد و سیمان و بهینه‌سازی مصرف در بخش ساختمان از جمله اقدامات در دستور کار برای بهینه سازی مصرف است.


وی با بیان اینکه اگر به رشد یک‌دومی در مصرف انرژی برسیم سالانه بین ۶ تا ۸ میلیارد دلار ظرفیت کاهش مصرف انرژی خواهیم داشت، به موضوع مصرف انرژی در مرغداری‌ها اشاره و تصریح کرد: ما باید رفتارها را تغییر دهیم مثلا در حال حاضر برای تولید هر جوجه ۲ لیتر سوخت مصرف می‌شود که باید این میزان به یک لیتر برسد.


مدیرعامل شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت یادآور شد: با روند کنونی مصرف، باید در ۲۰ سال آینده ۵۰۰ میلیون متر مکعب گاز در روز وارد کنیم. همچنین براساس دو سندی که برای بهینه‌سازی مصرف سوخت در نظر گرفته شده و طبق آنچه در سند اول ارائه شده ما در ۲۰ سال آینده ۲٫۷ میلیون بشکه ظرفیت پالایشی نیاز خواهیم داشت.

لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=246922

ثبت نظر

-