هشدا، مردم بیشتر ازقبل نکات بهداشتی را رعایت کنند

  • کد خبر : 163634
  • 05 شهریور 1399 - 19:36
هشدا، مردم بیشتر ازقبل نکات بهداشتی را رعایت کنند

به گزارش نیوز:  دکتر شروین شکوهی متخصص بیماری های عفونی ضمن هشدار در خصوص فرارسیدن فصل پاییز و تقارن دو اپیدمی ویروسی کووید-۱۹ و آنفلوانزا گفت: اگر فردی دچار علایم مشترک این دو بیماری شد، حتما باید با مراکز بهداشتی و درمانی ارتباط برقرار کرده و در صورت نیاز به موقع درمان مناسب را دریافت کند تا زنجیره انتقال این دو ویروس کم رنگ شود.

وی ادامه داد: راه انتقال ویروس کرونا و آنفلوانزا تقریبا مشابه است و در ابتدا علایم مشترک بسیاری دارند و ممکن است در صورت پیشرفت بیماری، علایم کمی با هم فرق داشته باشند. همچنین این ۲  ویروس با درصد اندکی تفاوت، کشنده هستند.

عضو هیات علمی دانشگاه  علوم پزشکی شهید بهشتی به تفاوت درمان بیماری کرونا با آنفلوانزا اشاره و خاطرنشان کرد: برگزاری آزمون های سراسری، برگزاری مراسم محرم و پیش رو بودن فصل اپیدمی آنفلوانزا، وضعیت پاییز امسال را نگران کننده تر کرده است و کادر بهداشتی و درمانی بیش از پیش دست به گریبان مبارزه با این دو بیماری خواهند بود.

شکوهی یادآور شد: شاهد آغاز موج دوم بعد از گذشت بیش از یک ماه از بازگشایی ها در اردیبهشت ماه بودیم که نشان می دهد با توجه به برگزاری مراسم و تجمعات اخیر برای حداقل یک ماه آینده باید هوشیار باشیم.

وی ادامه داد: حجم کار در بیمارستان ها و مراکز بهداشتی بسیار بالاست از هموطنان خواهش می کنم در منزل بمانند و فقط در مواقع ضروری با رعایت تمام نکات بهداشتی از منزل خارج شوند. همچنین در زمان خروج تا حد امکان از وسیله نقلیه شخصی استفاده کنند، حتما ماسک بزنند، فاصله اجتماعی را رعایت کنند، به مراکز شلوغ نروند و مرتب دست های خود را بشویند.

وی خطر ابتلا به ویروس کووید-۱۹ را در کمین تمام افراد، حتی کسانی که تاکنون به کرونا مبتلا شده اند و ابتلای آنها ثابت شده است، خواند و افزود: تمام مردم باید پروتکل های بهداشتی را کامل رعایت کنند، چراکه ممکن است آلودگی به ویروس کووید-۱۹ و آنفلوانزا همزمان اتفاق بیفتد.

فلوشیپ بیماری های عفونی در بیماران پیوندی همچنین اظهارداشت: کادر بهداشت و درمان ماه هاست بدون استراحت در حال خدمت رسانی هستند و بسیار خسته شده اند، از طرفی نرخ بالای مرگ و میر بیماری کرونا موجب خستگی مضاعف و در برخی موارد افسردگی پزشکان و پرستاران و کادر درمان می شود، چراکه آنها با بهبودی بیماران انگیزه می گیرند و با از دست دادنشان غصه می خورند. تعدادی از پرسنل و پزشکان نیز به این بیماری مبتلا و حتی جان خود را از دست داده اند.

شکوهی بر لزوم رعایت بیش از پیش نکات حفاظتی و بهداشتی تاکید کرد و گفت: کادر درمان برای خدمت رسانی در فصل پاییز نیاز به استراحت دارند، به همین علت از مردم خواهش می کنیم تا حد امکان کارهای خود را از منزل انجام دهند.

منبع: دانشگاه شهید بهشتی

 

لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=163634

برچسب ها

ثبت نظر

-