آغاز صادرات اقلام کرونایی

  • کد خبر : 71640
  • 29 اردیبهشت 1399 - 9:31
آغاز صادرات اقلام کرونایی
اخبار اقتصادی- اگر چه روزهای اول ماجرا کمی متفاوت بود، این اقلام به سختی تهیه می شد و به نقل مباحث تمام اخبار و رسانه‌ها تبدیل شده بودند؛ در داروخانه‌ها خبری از توزیع کافی ماسک، ژل و مواد ضدعفونی کننده نبود و نه تنها مردم بلکه مراکز درمانی هم با مشکل در تامین اقلام بهداشتی مواجهه بودند تا آنکه با تشکیل ستاد کرونا و گسترش چشم‌گیر تولید محصولات مورد نیاز، این مشکلات به مرور رفع شد و حالا قدم در راه صادرات این محصولات گذاشته ایم.

گسترش تولید و صادرات اقلام بهداشتی

کیوان گردان مدیر کارگروه مقابله با کرونا در وزارت صمت از بی نیازی کشور در تامین اقلام بهداشتی مقابله با کرونا خبر داد و اظهار کرد: روزهای اولی که موضوع کرونا اتفاق افتاد در همه زمینه‌ها کمبود شدید داشتیم برای مثال در زمینه لباس‌های تیم درمان روزانه ۱۱۶ عدد تولید داشتیم اما امروز این مقدار به ۳۲ هزار عدد در روز رسیده است و در بخش محصولات ضدعفونی کننده از تولید۵۰ هزار لیتر در روز  به بیش از ۴۰۰ هزار لیتر در روز رسیدیم.

او بیان کرد: در تولید مایع دستشویی از ۳۳۰ به ۴۵۰ تن در روز و صابون از ۱۸۰ به ۲۴۰ تن در روز رسیدیم و نه تنها کمبودی در تامین این اقلام وجود ندارد بلکه زمینه صادرات در این حوزه فراهم شده است.

این مقام مسئول با اشاره به افزایش تولید شیلدهای محافظ از ۷۰ به ۲۱ هزار عدد در روز تاکید کرد: ما در این محصولات به طور کامل نیاز کشور را برطرف کردیم و امروز نه تنها نیازی به واردات نداریم بلکه بیش از نیاز کشور ظرفیت تولید داریم.

گردان تصریح کرد: در روزهای ابتدایی علی رغم افزایش تولید دسترسی به برخی از این اقلام برای مردم سخت بود و  باعث شده بود تا مردم احساس کمبود داشته باشند در حالی که باید دپوی معقولی در بیمارستان‌ها ذخیره می‌شد و امروز این ذخیره شکل گرفته است؛ بر اساس آخرین مصوبه ستاد مقابله با کرونه اجازه صادرات لباس، گان و ماسک n95 صادر شده و در محلول‌های ضدعفونی کننده با پایه الکل به تولید کننده‌ها اجازه داده شده که الکل وارد کرده و با تبدیل به مواد ضدعفونی کننده آن را صادر کنند که به آن ورود موقت گفته می‌شود.

گردان تصریح کرد: امروز نه تنها نیاز کشور به طور کامل رفع شده و هیچ نیازی به واردات این محصولات وجود ندارد؛ بلکه زمینه صادرات آن هم فراهم شده و برخی از ان‌ها قدم در این راه گذاشته‌اند. به زودی شاهد گسترش صادرات این اقلام،بیشتر کشورهای همجوار، خواهیم بود.

البته این موضوع چندان دور از ذهن هم به نظر نمی رسید؛ خبر تولید کافی برخی از این اقلام به خصوص مواد ضدعفونی کننده مدت‌هاست که به گوش می‌رسد و واحدهای تولیدی قدم در مرز‌های صادرات گذاشته بودند به دنبال دستیابی به بازارهای بین‌المللی بودند.

صادرات کرونایی آغاز می‌شود

وفور محلول ضدعفونی کننده و انواع ژل‌ها

چند روز قبل مهدی صداقی نیارکی خبر تامین کافی مواد ضدعفونی کننده مورد نیاز کشور را به ما داد و اظهار کرد: ستاد ملی مقابله با کرونا مسئولیت دو بخش تامین و لجستیک را به عهده وزارت صمت گذاشت که در همان ابتدا باعث شد جلسات متعددی با ذینفعان این موضوع برگزار کنیم.

او ادامه داد: در حوزه الکل و مواد ضدعفونی کننده باز طراحی در زنجیره تامین و توزیع اتفاق افتاد که نتیجه آن وفور محلول ضدعفونی کننده و انواع ژل‌ها شد، به طوری که برخی گزارش‌های حاکی از آن است که دارو‌خانه‌ها تمایلی به دریافت این اقلام نداشته و اعلام موجودی کافی می‌کنند؛ حتی تعدادی از واحدهای تولیدی درخواست صادرات محصولات خود را دارند.

این مقام مسئول بیان کرد: از محل تولید روزانه الکل و دپویی که از ماه‌های گذشته وجود داشت حدود ۱۸ میلیون لیتر الکل توزیع شد و به طور متوسط تولید ضدعفونی کننده از روزی حدود ۵۰ هزار لیتر به حدود ۴۰۰ هزار لیتر رسید. بسیاری از خطوط موجود در کشور تغییر کاربری دادند و محصول ضدعفونی کننده و ژل را تولید کردند.

او گفت: به مرور تولید این اقلام در ۴۰ واحد متمرکز شد که از این بین حدود ۱۰ واحد صرفا وظیفه تامین این اقلام برای مراکز درمانی و بیمارستانی را بر عهده دارند و بقیه شرکت‌ها محصولات لازم برای توزیع در بین مردم را تامین می کنند. در همان جلسات مقرر شد که صرفا ژل‌های تولید شده، علاوه بر داروخانه‌ها از طریق فروشگاه‌های زنجیره‌ای هم به فروش برسد.

صادقی گفت: در هفته اول اسفند به طور چشم گیری با جمله “ماسک و الکل نداریم” مواجه می‌شدیم، اما امروز به راحتی می‌توان این اقلام را تهیه کرد؛ قیمت الکل از همان ابتدا میزان ۱۵ هزار تومان تعیین شد که نتیجه آن ورود سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولید کنندگان و تعیین قیمت رسمی اقلام ضدعفونی کننده بود.

لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=71640

ثبت نظر

-