آلرژی فصلی و کرونا؛ علائم و درمان آن

  • کد خبر : 66107
  • 08 تیر 1400 - 10:15
آلرژی فصلی و کرونا؛ علائم و درمان آن

به گزارش نیوز:آلرژی فصلی در فصل بهار به‌دلیل گرده‌افشانی گل‌ها و گیاهان شیوع می‌یابد و با علایم مختلف ظاهر می‌شود، اما گرده‌افشانی برخی گیاهان از اواسط شهریور آغاز می‌شود و دوباره چنین علایمی با شروع فصل پاییز، بروز پیدا می‌کند. همزمانی افزایش شیوع آلرژی فصلی با بیماری کرونا و فراگیر شدن آن نگرانی‌های زیادی را برای افراد مبتلا به آلرژی فصلی ایجاد کرده که نداشتن آگاهی در این زمینه باعث افزایش مراجعات غیرضروری به مراکز درمانی می‌شود.

 بسیاری از افراد مبتلا به آلرژی فصلی با بروز علائم این بیماری مضطرب و نگران می شوند و با توجه به اینکه مراجعه به مراکز درمانی می تواند خطر ابتلا به بیماری کرونا و انتشار آن را افزایش دهد، پس راهکار منطقی و بی خطر در مواقع بروز علائمی مانند عطسه، آبریزش بینی و سرفه چیست؟

آلرژی فصلی و کرونا

>>>بیشتر بخوانید:

اگر این نشانه ها را دارید شما هم به آلرژی‌غذایی مبتلا هستید

برخی از متخصصان بر این باورند که هراس و نگرانی ایجاد شده در اثر ندانستن شباهت ها و تفاوت های بیماری آلرژی فصلی با بیماری کرونا می تواند موجب مراجعات غیرضروری به مراکز درمانی و تشخیصی شود که این نیز خود زمینه ساز ابتلای احتمالی فرد آلرژیک به بیماری کرونا و همچنین افزایش حجم کاری مراکز درمانی و تشخیصی و پرسنل این مراکز است.

 آلرژی یا حساسیت های تنفسی ناشی از واکنش نابجای سیستم ایمنی بدن فرد حساس به مواد تنفسی خارج بدن (در اغلب موارد گرده های گیاهان) است،  بروز واکنش ها و علائم آلرژیک در فرد حساس به عوامل مختلفی نظیر جنس ماده حساسیت زا (آلرژن)، راه ورود ماده حساسیت زا به بدن، سن، ژنتیک بستگی دارد.

اکنون ۱۰ تا ۲۰ درصد جمعیت کشور دچار آلرژی فصلی هستند.

 علائم بالینی آلرژی فصلی شامل عطسه، آبریزش بینی، کیپ شدن بینی و خارش بینی است، البته اغلب افراد مبتلا به آلرژی بینی از خارش چشم ها، حلق و سقف دهان نیز شکایت دارند.

علائم بالینی آلرژی فصلی

 بسیاری از افراد مبتلا به آلرژی تنفسی از سرفه و تنگی نفس نیز شکایت دارند، به ویژه سرفه و تنگی نفس آنها در هنگام مواجهه با دود و یا بوهای مختلف و تحریک کننده و یا همچنین فعالیت بدنی تشدید می شود و  در بعضی مواقع نیز افراد آلرژیک دچار رخوت و خستگی می شوند که شدت این حالت در افراد مختلف، متفاوت است.

تفاوت های آلرژی فصلی با بیماری کرونا

خارش یکی از اصلی ترین و شاخص ترین علامت افتراق دهنده میان بیماری آلرژی تنفسی و بیماری کرونا است، در آلرژی فصلی و به طور کلی آلرژی های تنفسی خارش، بسیار زیاد است، در حالیکه در بیماری کرونا خارش اصلا وجود ندارد و یا بسیار اندک است.

 تب در آلرژی وجود ندارد هر چند برخی از افراد احساس گرما می کنند، اما در حقیقت فاقد تب بوده و در بیماری کرونا تب یکی از علائم اصلی به شمار می آید، بدن درد و کوفتگی عضلات یکی از علائم اصلی این بیماری بوده در حالیکه در آلرژی بعضی از افراد مبتلا، احساس رخوت و بی حالی دارند که با درد و کوفتگی بدن کاملاً متفاوت است.

 پاسخ به آنتی هیستامین ها یکی از روش های متمایز کننده بیماری آلرژی با بیماری کرونا است، به این صورت که افراد آلرژیک به خوبی به آنتی هیستامین ها پاسخ داده و به میزان قابل توجهی علائم آنها فروکش می کند، در حالیکه بیمار مبتلا به کرونا به آنتی هیستامین پاسخ نداده و یا به میزان بسیار اندکی پاسخ می دهد.

علایم حساسیت فصلی

 علایم حساسیت فصلی در چشم شامل ورم ملتحمه، قرمزی و تورم چشم، ریزش اشک و حساسیت به نور، گرفتگی، خارش و آب ریزش بینی، سرفه، احساس کمبود هوا، خس خس سینه، تنگی نفس و در بینی شامل احساس خارش در گلو، سقف دهان و گوشها، کاهش تمرکز و احساس ناخوشی و خستگی و عصبی شدن است.

آلرژی فصلی و کرونا

 آنتی هیستامین ها با مهار عمل هیستامین می توانند خارش و عطسه ناشی از ازاد شدن هیستامین هایی که بدن در پاسخ به آلرژن ها (عوامل آلرژی زا) تولید می کنند، متوقف کرده و در واقع آنتی هیستامین ها عمل هیستامین ها را مهار می کنند.

 آنتی هیستامین ها می توانند علایم حساسیت را کاهش دهند، لیکن می توانند سبب خواب الودگی شدید شوند، البته برخی از این داروها مانند لوارتادین، ستریزین و فکسوفنادین خواب آوری کمتری دارند. خشکی دهان نیز یکی دیگر از عوارض شایع آنتی هیستامین ها است. گیجی و تاری دید نیز عوارض کمتر شایع این داروها هستند.

 هنگامی که میزان گرده گیاهان در هوا زیاد است، از منزل خارج نشوند و در صورت لزوم هنگام پیاده روی در فصل بهار و پاییز در طبیعت از ماسک و عینک استفاده کنند، در ساعات اولیه صبح زمان کمتری را در بیرون بگذرانند، چون درختان بیشترین گرده افشانی را در این زمان از روز انجام می دهند.

 افراد مبتلا به حساسیت های فصلی در طی روز چای سبز بنوشند زیرا تحقیقات نشان داده آنتی اکسیدان موجود در چای سبز واکنش های آلرژیک را در بدن متوقف می کند.

چای سبز آلرژیک را در بدن متوقف می کند.

 سیر می تواند بدن شما را از عفونت ها و آلرژی ها پاک کند. کلم، اسفناج و بسیاری از سبزیجات دیگر، منابع غنی از ویتامین های ضروری، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و آنزیم هستند که برای کاهش التهاب و حفظ سیستم تنفسی، مفید هستند.

غذاهای غنی از پروبیوتیک

 غذاهای غنی از پروبیوتیک مانند کفیر، ماست پاستوریزه نشده، کلم ترشی، ترشی تخمیر شده و حتی مکمل پروبیوتیک، می توانند سیستم دفاعی بدن را تقویت کنند و  مرکبات، سبب افزایش ایمنی شما به دلیل سطح بالای ویتامین C می شود خوردن آب لیمو، (لیموناد بدون قند)، به بدن شما کمک می کند تا ناخالصی ها را از بین برده و سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.

 قارچ زیاد مصرف کنید زیرا  تاثیر قارچ بر روی سیستم دفاعی بدن بیشتر شناخته شده  با مصرف مداوم قارچ، دیگر به آلرژی های فصلی مبتلا نمی شوید به دلیل داشتن اسید گانودریک، موجب آزاد سازی هیستامین و در نتیجه عملکرد بهتر کبد می شود و می توان گفت که یک منبع ضد آلرژی است.

لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=66107

ثبت نظر

-