چاقی مادر باعث چاقی کودک می‌شود!

  • کد خبر : 643
  • 19 بهمن 1398 - 9:39
چاقی مادر باعث چاقی کودک می‌شود!

به گزارش نیوز به نقل از خبرگزاری تسنیم،دکتر علی اکبر سیاری، رئیس پانزدهمین کنگره کودکان و نوجوانان ایران، با بیان اینکه تکامل مغز، مهم‌ترین بخش سلامتی کودک است، اظهار کرد: هنگام تولد، ۱۰۰ تریلیون سلول عصبی وجود دارد که هر سلول، ۱۰۰۰ سیناپس دارد و توانمندی بالقوه مغز، مرتبط با این سیناپس‌ها است.

وی افزود: تغذیه سالم، به‌خصوص در سه سال اول زندگی، نقش بسیار مهمی در تکامل مغزی کودک دارد، به‌طوری که اگر تغذیه مناسب وجود نداشته باشد، بسیاری از این سلول‌های عصبی از بین می‌روند.

سیاری با بیان اینکه کودکان دچار سوء تغذیه تعداد سیناپس‌های کمتری نسبت به کودکان سالم دارند، هشدار داد: میزان ید، آهن و ویتامین‌های غذای کودک، می‌تواند بر بهره هوشی او اثر بگذارد.

وی با هشدار نسبت به افزایش شیوع چاقی و اضافه‌وزن در جهان، خاطرنشان کرد: طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته، اگر روند کنونی تا سال ۲۰۲۵ ادامه پیدا کند، حدود ۱۱ درصد کودکان زیر پنج سال، دچار اضافه‌وزن و چاقی خواهند شد.

رئیس پانزدهمین کنگره تغذیه کودکان و نوجوانان ایران هشدار داد: مطالعات نشان داده است که چاقی و اضافه‌وزن مادران، می‌تواند باعث بروز سندرم متابولیک و چاقی در کودک شود! 

وی با اشاره به تاثیر عوامل ژنتیکی در ابتلا به چاقی، تصریح کرد: تاکنون ۳۰۰ ژن به‌عنوان ژن‌های دخیل در چاقی شناخته شده‌اند؛ بنابراین یکی از عوامل چاقی، ژنتیک است‌.

سیاری افزود: سایر عوامل چاقی و اضافه‌وزن، شامل مصرف برخی داروها، رژیم غذایی ناسالم، کم‌تحرکی، ساعت خواب و مشکلات روحی است.

وی با بیان اینکه ۷۶ درصد علت مرگ در جهان، NCD (بیماری‌های غیرواگیر) است، یادآور شد: دیابت، سندرم متابولیک، پوکی استخوان، افسردگی، مشکلات قلبی، نقرس، بی‌اختیاری ادرار  از عوارض چاقی و عواملی برای کاهش کیفیت زندگی فرد و افزایش مرگ‌و‌میر هستند.

ضرورتافزایش آگاهی جامعه نسبت به تغذیه کودکان

دکتر غلامرضا خاتمی، عضو کمیته علمی پانزدهمین کنگره تغذیه کودکان و نوجوانان ایران، با تاکید بر اهمیت توجه به تغذیه سالم در ۱۰۰۰ روز اول زندگی، اظهار کرد: به‌علت گستردگی مواد غذایی، اگر عناصر غذایی مختلف، با کیفیت و حجم کافی به بدن کودک نرسند، مشکلات جدی ایجاد می‌شود‌.

وی سخنان خود را با ارائه مثالی ادامه و هشدار داد: کمبود آهن باعث کاهش یادگیری و مشکل در انجام تکالیف مدرسه در کودکان می‌شود؛ در صورت کمبود کلسیم، پوکی استخوان در آینده ظاهر می‌شود و اگر میزان پروتئین غذای کودک به میزان کافی نباشد، سوء تغذیه رخ می‌دهد.

وی با انتقاد نسبت به پایین بودن آگاهی جامعه نسبت به مسائل تغذیه‌ای، تصریح کرد: با وجود برگزاری جلسات متعدد درباره تغذیه کودکان، هنوز شاهد اشتباهات متعدد در تغذیه کودکان جامعه خود هستیم، بنابراین امیدواریم با ادامه فعالیت‌های علمی و همکاری متخصصین تغذیه و پزشکان، آگاهی جامعه را نسبت به مسائل تغذیه‌ای افزایش دهیم.

لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=643

برچسب ها

ثبت نظر

-