نیوز: دانشمندان نوع دومی از اُمیکرون شناسایی کردند که ردیابی این نوع به دلیل ژنتیک آن دشوارتر خواهد بود. نسل جدید که BA.۲ نام دارد، تاکنون هفت بار در آفریقای جنوبی، استرالیا و کانادا مشاهده شده است.
فرانسوا بالوکس، مدیر موسسه ژنتیک کالج دانشگاه لندن اظهار کرد: نوع دوم اُمیکرونBA.۲ از نظر ژنتیکی با سویه اُمیکرون که اکنون BA.۱ نامیده میشود، متفاوت و در سراسر جهان گسترش یافته است.
مهمتر از همه، این جهش مشخصه حذف ژن S را ندارد ژنی که در سویه اُمیکرون BA.۱ موجب میشود تا به راحتی از طریق نتایج آزمایش PCR شناسایی شود (روش اصلی که این سویه بر اساس آن تاکنون ردیابی شده است).
سایت گاردین گزارش کرده است که این نتایج به این معنی است که «دو سویه ممکن است رفتار متفاوتی داشته باشند.»
وینود اسکاریا، پزشک بالینی و زیستشناس محاسباتی در موسسه ژنومیک و زیستشناسی یکپارچه (CSIR) در توییتی گفت: در حالی که این تغییر ردیابی را سختتر میکند اما هنوز از آن نمیترسیم.
دیوید استوارت، استاد زیستشناسی ساختاری در دانشگاه آکسفورد نیز با این موضوع موافق است.
به گزارش فایننشال تایمز، وی گفت: «فکر نمیکنم دلیلی وجود داشته باشد که این سویه جدید تهدیدی بیشتر از شکل اُمیکرون باشد که در حال حاضر در بریتانیا در حال گسترش است.»
استوارت افزود: «اما خیلی زود است که با قطعیت در این مورد صحبت کنیم. آزمایشهای PCR همچنان این نوع را تشخیص میدهند اما ممکن است نتوانند آن را از سایرین متمایز کنند.»
به گفته اندرو رامبو، زیستشناس تکاملی در دانشگاه ادینبورگ، بریتانیا که جهشها را بررسی کرده است، BA.۲ را حامل بسیاری از جهشهای تعیینکننده مانند اُمیکرون میداند اما این سویه دهها جهش دارد که BA.۱ ندارد همچنین دهها جهشی که در BA.۱ ظاهر شده در این سویه کاهش یافته است و مهمتر از همه، BA.۲ فاقد جهش خاصی است که دانشمندان بهعنوان راهی سریع برای ردیابی اُمیکرون استفاده کردند.
پژوهش جدید/ سویه اومیکرون برابرست با کرونا بعلاوه سرماخوردگی
تستهای PCR نشانگرهای مختلف را بررسی میکنند تا مشخص شود فردی حامل ویروس کروناست یا خیر که یکی از آنها ژن S است. هنگامی که فردی با سویه BA.۱ اُمیکرون آزمایش PCR انجام میدهد، نتایج نشان میدهد که یکی از نشانگرها کار نمیکند و به این حالت حذف ژن S میگویند. این روش یک راه آسان برای جدا کردن اُمیکرون از سایر انواعی بود که در حال حاضر در گردش هستند و اکثر آنها باعث حذف ژن S نمیشوند اما این مورد به احتمال زیاد برای نسل BA.۲ صادق نخواهد بود و دانشمندان برای شناسایی آن باید بیشتر تلاش کنند.
به گفته فایننشال تایمز، برای اما هادکرافت از بخش ژنتیک تکاملی دانشگاه بازل، این موضوع به این معنی است که ممکن است اُمیکرون بیشتر از آنچه ما فکر میکنیم وجود داشته باشد.
هادکرافت در توییتی تاکید کرد که تستهای PCR هنوز باید برای تشخیص اینکه آیا فردی به ویروس کرونا مبتلا شده است حتی با وجود این سویه جدید کارایی داشته باشند.
وی ادامه داد: فقط ما نمیتوانیم از این «میانبر» برای یافتن موارد احتمالی اُمیکرون برای BA.۲ استفاده کنیم. با این حال، خود آزمایش PCR هنوز کارایی دارد.