نیوز: کیک شیفون بافت نرم و سبکی دارد و پف زیادی میکند به همین دلیل با کیک اسفنجی تفاوت دارد.کلمه شیفون (Chiffon) در زبان فرانسه، نوعی پارچه بسیار لطیف است و چون بافت کیک شیفون بسیار لطیف و پفت دار است اسم آن شیفون گذاشته شده است.نیوز طرز تهیه کیک شیفون را برای شما فراهم آورده است.
Chiffon
تخم مرغ ۶ عدد
آرد سفید ۲۲۵ گرم یا ۱.۵ لیوان
شکر ۲۵۰ گرم یا یک و یک سوم لیوان
روغن مایع ۵۰ میلی یا یک چهارم لیوان
آب ۵۰ میلی یا یک چهارم لیوان
بیکینگ پودر ۱ ق م
وانیل نصف ق چ
شربت بار یا عسل ۱ قاشق چایخوری
پودر تارتار یک چهارم ق چ (قابل حذفه جاش آب لیمو هم می تونین استفاده کنین برای بهتر فرم گرفتن و تثبیت فرم دهی سفیده استفاده میشه )
پودر کاکائو ۲ ق غ
طرز تهیه کیک شیفون
حتما اگه ترازو دارین با ترازو اندازه بگیرین ، لیوان هم لیوان دسته دار فرانسه هستش . (اگر نخواستین شیفون شکلاتی بشه پودر کاکایو رو حذف کنین و همون میزان آرد استفاده کنین و دیگه با اب قاطی نکنین .)
زرده و سفیده تخم مرغ رو از هم جدا کردم ذره ای از همدیگه توش نمونه .
سفیده رو اول با همزن زدم و بعد نیمی از شکررو ب تدریج اضافه کردم و با همزن زدم تا اثر پره های همزن روش بمونه .پودر تارتار هم خوبه بریزین توی فرم دهی عالی هستش . اگر ندارین حذفش کنین مشکلی پیش نمیاد من خودم هیچ وقت نمیریزم.
زرده تخم مرغ و مابقی شکر و وانیل وشربت بار رو مخلوط کردم و با همزن خوب زدم ، طوری که کرم رنگ و کشدار بشه . روغن وآب و کاکایو حل شده رو هم اضافه کردم.
طرز تهیه فلن کیک یک دسر بسیار خوشمزه با رویه کاراملی
حالا آرد رو که قبلا سه بار الک کرده بودم رو با بیکینگ پودر مخلوط کردم و به روی مواد الک کردم ،یک سوم مواد آردی یک سوم سفیده فرم گرفته آرام دورانی فولد میکنیم بعد دوباره یک سوم آرد یک سوم سفیده تا همه مواد تموم بشه.هم میتونین اول همه ی ارد رو داخل مخلوط زرده ها ریخته و هم زده تا کامل حل بشه بعد سفیده ی فرم گرفته رو طی دو سه مرحله داخل مواد فولد کنین.
زیاد هم هم نزنین که بازهم پف کیک میخوابه .
مواد رو داخل قالب ۲۰ سانت به ارتفاع ۹ که کفش کاغذ روغنی انداختم ودیواره هاروخیلی خیلی کم چرب کردم ریختم.قالب ۲۳ سانت به ارتفاع ۷ خوبه .قالب رو چند بار به زمین یا سطح میز کارتون بزنین که هوای اضافیش خارج بشه و یکدست پف کنه.
قالب رو درطبقه وسط فر از پیش گرم شده ۱۸۰ درجه به مدت ۵۰ تا ۶۰ دقیقه قرار دادم .بعد از ۵۰ دقیقه آروم درفر روباز کنین و با انگشت روی سطح کیک آروم فشار بدین اگه جای گودی انگشتتون موند یعنی هنوز کامل نپخته و باید هنوز زمان بدین.اگر جای گودی انگشت نموند یعنی کامل پخته .
فر رو خاموش کنین و تو فر حدودا ۱۰ دقیقه ای باشه بعد دربیارین. از دما که افتاد یعنی قالب رو تودست بگیرین اگر دستتون نسوخت خوبه دیگه میتونین کیکو از قالب خارج کنین
بر روی توری قرار بدین تا خنک بشه .برای کم یا زیاد کردن دستور همه ی مواد کم و زیاد میشن من میزان آردو شکر روحساب کردم میزان آب و روغن هم به ازای هر تخم مرغ ۱۰ گرم آب و۱۰ گرم روغن هست بکینگ پودر و وانیل روخودتون چشمی کم و زیاد کنین
شیفون ۵ تخم مرغی
آرد ۱۹۰ گرم
شکر۲۱۰ گرم
۴ تخم مرغی
آرد۱۵۰ گرم
شکر۱۶۵ گرم
۳ تخم مرغی (وزن کیک خالص بعدپخت حدودا۳۷۰ گرم)
آرد ۱۱۵ گرم
شکر۱۲۵گرم
۲ تخم مرغی
آرد ۷۵ گرم
شکر ۸۵ گرم
۸ تخم مرغی
آرد ۳۰۰ گرم
شکر ۳۳۵ گرم
۷ تخم مرغی
آرد۲۶۵ گرم
شکر ۲۹۰ گرم
طرز تهیه کیک شیفون بدون جدا کردن زرده و سفیده
مواد لازم:
- تخم مرغ 4 عدد
- آرد یک و نیم پیمانه
- شکر 1پیمانه سرخالی
- روغن کمی بیشتر از یک چهارم پیمانه
- آب کمتر از یک چهارم پیمانه
- آب و روغن با هم نصف پیمانه میباشد و باید انها را روی هم بریزیم
- بیکینگ پودر 1ق چایخوری استاندارد
- وانیل: نوک ق چایخوری
طرز تهیه
ارد و بیکینگ پودر را سه بار الک کنید ( اگر از کاکایو استفاده کردید، کاکایو هم با این مواد الک کنید). سعی کنید برای پایه کیک با خامه حتما کاکایو اضافه کنید چون این کیک واقعا شکلاتیش با خامه عالی میشه. دو تا سه قاشق از ارد کم کنین و به جاش کاکایو بریزید.
تخم مرغ و شکر و وانیل رابا همزن به مدت 10 دقیقه میزنیم تا کشدار و کرمی شود و حجمش تقریبا دو برابر شود، سپس 1پیمانه از آرد را به مواد اضافه کرده و با همزن برقی میزنیم.
بعد از آن, آب و روغن را اضافه میکنیم و هم میزنیم و در نهایت نصف دیگر آرد را اضافه و با لیسک به صورت زیر و رو هم میزنیم، وقتی کاملا یکدست شد داخل قالبمان را کاغذ روغنی انداخته فقط روی کاغذ را چرب میکنیم.
اصلا جداره قالب را چرب نکنید چون بعد از پخت از قالب جدا میشود و کیکتان کوچکتر میشود. موادمان را داخل آن میریزیم و به مدت 45 دقیقه تا 1 ساعت در دمای 170 درجه سانتی گراد میگذاریم.حتما بعد از 40 دقیقه چک کنید.
به ازای هر تخم مرغ که اضافه میکنیم باید 25 گرم شکر و 25 گرم آرد اضافه کنیم و بقیه مواد را هیچ تغییری نمیدهیم. یعنی برای 6 تخم مرغ باید 50 گرم آرد و 50 گرم شکر اضافه کنیم.
اما برای 8 تخم مرغی کاملا همه مواد دو برابر میشود.در صورتی که بخواهیم کیکمان شکلاتی باشد باید به هر میزان که پودر کاکایو اضافه میکنیم، به همان میزان از آرد کم کنیم.