طرز تهیه دمپختک/یک غذای لذیذ و پرخاصیت که خیلی زود آماده می شود!

  • کد خبر : 446731
  • 21 شهریور 1400 - 13:35
طرز تهیه دمپختک/یک غذای لذیذ و پرخاصیت که خیلی زود آماده می شود!

نیوز: دمپختک جزو غذاهای آسان پز است که علاوه بر خوشمزگی که دارد پختی ساده دارد. این غدا از غذا‌های محلی استان کهگیلویه و بویراحمد (شهر یاسوج) است که دارای انواع ویتامین‌ها می باشد ویتامین هایی مانند:( A ، C ، D ، E ، همچنین گروه ویتامین‌های B مثلB۱، B۲، B۳ : B۱۲ و کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، اسید فولیک، روی، سلنیوم، کولین، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن و اسید چرب امگا ۳) می باشد.در ادامه نیوز طرز تهیه دمپختک را برای شما آماده کرده است.

مهم ترین خواص دمپختک:

این غذای لذیذ و پرخاصیت دارای کلسیم، منیزیم، فسفر و ویتامین D است که استخوان‌ها و دندان‌ها را محکم و از بروز پوکی استخوان در افراد جلوگیری می‌کند.

دمپختک غذایی خوشمزه و ساده

اگر زمان کافی برای پخت غذا نداشتید میتوانید این غذای ساده اما خوشمزه را امتحان کنید.ما در اینجا سه نوع دمپخت با مواد مختلف و در دسترس آموزش می دهیم تا هر وقت خواستید درست کنید:
مواد این دمپختک در ۱۰ دقیقه آماده می شود و در ۴۰ دقیقه دیگر پخته می شود و روی هم ۵۰ دقیقه زمان میخواهد و برای ۴ نفر هم کافیست.

این دمپختک یا دمی باقالی جزء غذاهای اصیل ایرانیان بوده که واقعا عطر و بوش آدم رو با خودش میبره به گذشته های دور…
روش پخت این پلو مخلوط خیلی راحته و در عین حال کم هزینه هم هست ولی چرا این روزا کمتر پیش میاد که این غذای خوشمزه و لذیذ رو درست کنیم شاید به دلیل تنوع غذایی بالا باشه.
ولی من تو این مطلب طرز تهیه اش رو براتون میذارم که اگه یاد نداشتین یاد بگیرین و اگر هم یاد داشتین و یادتون رفته بود درستش کنین  و از طعم بی نظیر اون لذت ببرین.

دمپختک

آنچه برای تهیه یک دمپختک نیاز دارید:

۱-“برنج ۳ پیمانه
۲- باقالی زرد (لپه باقالی یا باقالی دمپختک) ۱ و یک دوم پیمانه
۳- عدد پیاز گرم کره
۴- نمک و زرچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه دمپختک:

باقالی ها رو از ۳ تا ۴ ساعت قبل می خیسانیم.

اولین مرحله:

کره را همراه با یکی دو قاشق روغن داخل ماهیتابه میریزیم. برای این به جای روغن از کره استفاده میکنیم چون طعم دمپختکمون رو محشر می کنه و روغن و کره را اضافه می کنیم.

دومین مرحله:

پیاز رو خورد کرده و داخل ماهیتابه میریزم و مدام تفت میدیم تا یکدست طلایی بشه.

سومین مرحله:

تفت دادن پیاز، وقتی پیاز طلایی شد بهش زرچوبه اضافه میکینم و باز کمی تفت میدیم.
اضافه کردن زرچوبه

چهارمین مرحله:

باقالی ها رو خیس کرده و آبکشی کردیم به پیاز اضافه کرده و تفت میدهیم.
تفت دادن باقالی با پیاز

پنجمین مرحله:

به باقالی ها یک پیمانه آب اضافه می کنیم تا کمی بپزه و آبش کشیده بشه.
اضافه کردن آب

ششمین مرحله:

در این مرحله سه پیمانه برنج رو که از قبل با چهار پیمانه آب خیس کردیم و بهش نمک زدیم رو حرارت میدیم تا جوش بیاد و قد بکشه.

جوش آوردن برنج

هفتمین مرحله:

وقتی آب مثل شکل زیر جذب برنج شده بود، برنج آماده مخلوط شدن با باقالی هستش.
آب برنج کشیده شده

هشتمین مرحله:

در این مرحله برنج و باقالی رو با هم مخلوط می کنیم.
مخلوط کردن برنج و باقالی

نهمین مرحله:

گذاشتن ته دیگ و این که کف قابلمه رو چرب کرده و مخلوط رو توش میریزیم و دمش میزاریم.
دم گذاشتن دمپختک

طرز تهیه بریانی مرغ و سبزیجات

دهمین مرحله:

حدود سی تا چهل و پنج دقیقه دمپختک خوشمره و لذیذمون آماده میشه و میتونیم تنها یا با تخم مرغ نیمرو سرو کنیم.
حتما با ترشی بخورین چون عااالی میشه…

نکات طلایی:

اضافه نمودن روغن به کره در ابتدای کار موجب جلوگیری از سوختن کره است.

زرچوبه این غذا حتما باید بیشتر از حالت عادی باشه چون کل برنج باید رنگ بگیره.

باقالی را قبل پختن تفت می دهند تا از هم نپاشد.

پخت این غذا سریعه پس بهتره دقت کنین تا زیادی نپزه و له نشه.

نسبت برنج و باقالی باید دو به یک باشد.

مقدار آبی که برنج رو باهاش جوش میاریم همیشه باید یک پیمانه بیشتر از کل برنج باشه.


طرز تهیه دمپختک باقالی

طرز تهیه دمپختک باقالی:

مواد لازم برای دمپختک باقالی :
برنج دو پیمانه
باقالی خشک یک پیمانه
پیاز بزرگ یک عدد
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
کره یا روغن به مقدار لازم

طرز تهیه دمپختک باقالی:

ابتدا پیازها را نگینی ریز خرد کنید و با مقداری روغن تفت بدهید تا طلایی شوند، سپس لپه های باقالی را به آن اضافه کنید و تفت بدهید زیرا باقالی سریع می پزد اگر تفت ندهید له می شوند. زردچوبه و نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و حدود 5 دقیقه تفت بدهید.

هم اکنون برنج ها را به آن اضافه کنید و به اندازه ای که یک بند انگشت اشاره تان آب سرد روی آن را بپوشانید بریزید.

نمک آن را بچشید اگر کم بود به اندازه نمک به آن اضافه کنید. آن را مخلوط کنید تا لپه ها با برنج مخلوط شوند و ته نشین نشوند. و دیگر آن را هم نزنید زیرا برنج شما له می شود.

پس از اینکه آب برنج کشیده شد اگر می خواهید قالبی در آید آن را تکان ندهید و مقداری روغن روی و اطراف آن ها بدهید. و در آن را دمکنی قرار بدهید و زیر آن را کم کنید و اجازه بدهید حدود 30 دقیقه دم بکشد.

این دمپختی را می توانید با نیمرو میل کنید و با ترشی یا ماست و یا سالاد شیرازی میل کنید.

نکاتی برای تهیه دمپختک باقالی:

رنگ این دمپختی باید زرد باشد پس نباید میزان زردچوبه ی آن کم باشد.

برای جلوگیری از سوختن کره، بهتر است در ابتدای کار روغن را به کره اضافه کنید.

باقالی به دلیل زود پز بودن امکان له شدن آن وجود دارد، بنابراین نباید زیادی آن را بپزید.

مقدار زردچوبه دمپختک باید زیادتر از حالت عادی باشد تا کل برنج با آن رنگ بگیرد.

نسبت برنج و باقالی باید همیشه دو به یک باشد. (بیشتر بخوانید: طرز

دمپختک گوجه

مرحله اول:

قبل از هر کاری پیاز را نگینی خرد کنید و با روغن تفت بدهید

مرحله دوم:

زمانی که پیاز ها نرم شدند سیب زمینی را نیز نگینی کرده و با پیازها تفت می دهیم تا پخته شوند.

مرحله سوم:

بعد از شستن گوجه ها را می توانید هم با پوست و هم بدون پوست درشت خرد کنید و به سیب زمینی و پیازها اضافه کنید اجازه بدهید گوجه ها بپزند و کمی سرخ شوند.

مرحله چهارم:

رب گوجه فرنگی و نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و آن را مخلوط کنید اجازه بدهید رب گوجه کمی سرخ شود.

مرحله پنجم:

پس از آن آب برنج را که برنج را در آن خیس کرده اید خالی کنید و برنج را داخل سس بریزید و به اندازه ی یک بند انگشت سبابه روی برنج آب بریزید.

مرحله ششم:

حتما نمک آن را بچشید که بی نمک نباشد دقت کنید نباید خیلی خوش نمک باشد زیرا پس از جوشیدن آب آن تمام می شود و شورتر می شود بی نمک هم نباشد زیرا هنوز برنج آب را به خودش نکشیده است.

مرحله هفتم:

اجازه دهید تا آب برنج بجوشد و کشیده شود زمانی که آب برنج تمام شد اگر تمایل داشتید قالبی در بیاید که مقداری روغن روی و اطراف آن بریزید و در آن دمی بگذارید و اجازه بدهید بخار کند و زیر آن را کم کنید تا دم بکشد اما اگر تمایلی به قالبی در آمدن نداشتید پس از تمام شدن آب آن برنج را در وسط قابلمه جمع کنید و چند سوراخ روی آن بدهید و دم کنی را بگذارید.


طرز تهیه دمپختک همراه باشوید و مرغ

طرز تهیه دمپختک همراه باشوید و مرغ یا گوشت :

مواد لازم

۱- مرغ دو تکه

۲- برنج دو پیمانه

۳- شوید به مقدار لازم

۴- پیاز یک عدد

۵- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

روش پخت:

اول:

قبل هر کاری مرغ را با پیاز و نمک و فلفل و زردچوبه بپزید، می توانید آن ها را به صورت تکه ای و یا ریش شده زیر برنج قرار بدهید.

دوم:

بعد از آن که مرغ پخته شد به شکل دل خواه در بیاورید و سپس آب آن را داخل قابلمه ی پخت برنج بریزید پیازها و مواد داخل آب آن را نریزید.

سوم:

آب برنج را که خیس کرده را خالی کنید و آن را به آب مرغ اضافه کنید. و مخلوط کنید باید آب به اندازه ی یک بند انگشت روی برنج را بگیرد.

سوم:

چنانچه آب مرغ کم بود آب سرد را به آن اضافه کنید. تا به اندازه ی مورد نظر برسد.

چهارم:

نمک غذا را بچشید کم نمک نباشد مقداری روغن به آن اضافه کنید. زیر حرارت را روشن کنید و زمان بدهید تا بجوشد اگر آب مرغ تان چرب نبود مقداری روغن به آن اضافه کنید.

پنجم:

شوید خشک شده را به آن اضافه کنید و مخلوط کنید.

پنجم:

موقع پخت دمپختک یا برنج کته هنگام جوشیدن آن را هم نزنید و خیلی کم زیرا باعث خرد شدن برنج و له شدن و چسبناک شدن برنج می شود.

ششم:

بعد از این که آب برنج تمام شد مرغ ها را به گونه ای که میخواهید یا به صورت ریش ریش شده یا درشت وسط برنج قرار بدهید و برنج ها را از اطراف آن روی مرغ ها بریزید و در آن دمکنی قرار بدهید و زیر آن را کم کنید و اجازه بدهید دم بکشد. در نهایت روغن بدهید و با ماست یا سالاد میل کنید.
نوش جاان

لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=446731
  • نویسنده : نرگس قوامی
-