طرز تهیه شله زرد، یک دسر بسیار خوش مزه

  • کد خبر : 425751
  • 10 اردیبهشت 1400 - 8:51
طرز تهیه شله زرد، یک دسر بسیار خوش مزه

شله زرد یک دسر بسیار خوش مزه است که همه آن را دوست دارند مخصوصا این که در مراسم و دورهمی ها آن را درست می کنند. یکی از انواع دسرهای سنتی ایرانی است که از ایام گذشته تا به حال مورد توجه ایرانیان بوده است. البته امروزه شله زرد دیگر به عنوان دسر مصرف نمی شود و بیشتر به عنوان نذری تهیه و پخش می شود. در ادامه با این اموزش آشپزی با نیوز همراه باشید؛

این دستور پخت برای چهار نفر است‌

موادی که لازم است؛

برنج نیم دانه ۱ فنجان

شکر ۲ فنجان

زعفران دم کرده نصف فنجان

آب سرد ۶ فنجان

گلاب ¼ پیمانه

پودر هل ¼ قاشق چایخوری

کره ۵۰ گرم

دارچین برای تزیین

خلال پسته برای تزیین

>>>بیشتر بخوانید:

طرز تهیه شیر برنج/افطاری شب سیزدهم

شله زرد

روش تهیه

مرحله اول:

برای تهیه این دسر باید از برنج نیم دانه استفاده کنید. ابتدا برنج ایرانی و خوش عطر و شکسته را از ۳ الی ۴ ساعت قبل از پخت پاک می کنیم و در ظرفی پر از آب می ریزیم تا خیس بخورد. بعد برنج را چندین مرتبه می شوییم و در قابلمه مورد نظر برای پخت می ریزیم و پنج برابر آب روی آن می ریزیم.


مرحله دوم:

در این مرحله قابلمه را روی شعله زیاد قرار دهید تا زودتر بجوش بیاید. پس از جوش آمدن شعله را کم کنید تا با حرارت ملایم به مدت ۱ ساعت پخته و کاملا باز شود.(زیاد بودن شعله باعث کشیده شده آب برنج و ته گرفتن برنج می شود)


مرحله سوم:

حالا شکر را اضافه کرده و پیاپی هم بزنید تا در برج کاملا حل شود. بعد زعفران را نیز اضافه کنید. اگر در این مرحله که شکر کاملا حل شده بود دیدید آب شله زرد کم است کم کم آب جوش به آن اضافه کنید تا به اندازه ای برسد که نیاز است برسد.


مرحله چهارم:

(اگر قبل از افزودن شکر آب جوش اضافه کنیم ممکن است با اضافه کردن شکر به شله زرد باعث رقیق شدن آن بشویم و شله زرد بسیار آبکی داشته باشیم)سپس زمانیکه مخلوط شکر و برنج پخته شد و اصطلاحا جا افتاد.


مرحله پنجم:

با گوشت کوب برقی خوب ان را میکس کنید تا یک دست شود.
در ۱۵ دقیقه آخر کمی خلال بادام می اضافه کرده و پیاپی شله زرد را هم می بزنیدو زمانی که به غلظت مورد نظر رسید در آخر کره، گلاب، پودر هل را اضافه کنید.


مرحله ششم:

این کار باعث می شود که شله زرد شما زیاد سفت نشود و بعد از ۵ دقیقه قابلمه را از روی حرارت بر داشته و اجازه دهید تا مقداری سرد شود و در ظرف مورد نظر بریزید و با دارچین و خلال بادام یا خلال پسته روی آن را تزئین می کنید.

نووش جااان.


نکات طلایی برای پخت بهتر :

جلوگیری از آب انداختن، اگر می خواهید از آب انداختن شله زرد جلوگیری کنید باید روی حرارت گاز شعله پخش کن قرار دهید و حرارت را کاملا ملایم کنید.
اگر شله زرد شما آب انداخته است بگذارید شعله زرد جا بیفتد سپس صبر کنید تا آب اضافی موجود در قابلمه تبخیر شود و پس از ان شله زرد را از روی حرارت بردارید تا ظاهر شله زرد شما خراب نشود.

لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=425751
  • نویسنده : نرگس قوامی