آخرین وضعیت طرح پلاسمادرمانی در ایران برای درمان کرونا| مصاحبه اختصاصی

  • کد خبر : 41130
  • 26 فروردین 1399 - 11:57
آخرین وضعیت طرح پلاسمادرمانی در ایران برای درمان کرونا| مصاحبه اختصاصی

کد خبر: ۱۴۹۶۳۵

تاریخ انتشار: سه شنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۹ – ۰۹:۴۴

گفتگوی سرپرست پروژه ی پلاسما درمانی در ایران با نیوز:

نتایج اولیه طرح پلاسمادرمانی نشان از مؤثر بودن این روش در درمان بیماران شدید و خیلی وخیم مبتلا به کرونا دارد و به عبارتی باعث کاهش مرگ و میر و ترخیص بسیاری از بیماران از بیمارستان ها شده است.

خبرنگار نیوز گفتگویی اختصاصی با دکتر حسن ابوالقاسمی، سرپرست پروژه ی پلاسما درمانی و رئیس انجمن خون و سرطان کودکان انجام داده و در رابطه با “تأثیر روش پلاسما درمانی برای درمان کرونا و آخرین دستاوردهای ایران در خصوص این روش درمانی” صحبت کردند.

زیرساخت های خوبی در حوزه پلاسمادرمانی داریم

او در مقدمه گفت: سابقه ی پلاسمادرمانی به درمان بیماری های عفونی چون سارس، مرس و ابولا و همچنین آنفلوانزای H1N1 برمی گردد. به این ترتیب مطالعاتی که روی این بیماری ها انجام شده بود نشان داد که استفاده از پلاسمای بیمارانی که بهبود یافته اند، می تواند در درمان بیماران حاد عفونت های مذکور مؤثر باشد.

وی خاطرنشان کرد: ما نیز زیرساخت خیلی خوبی در زمینه ی پلاسما داریم  و در دهه ی ۸۰ هم سازمان انتقال خون موضوع پلاسما را رشد داد و به ثمر رساند و از طرفی مجوزهایی به بخش خصوصی در این زمینه داده ایم که خیلی خوب در این حوزه فعالیت می کنند.

روشی خاص برای گرفتن پلاسمای افراد بهبود یافته!

دکتر ابوالقاسمی افزود: بنابراین با توجه به اینکه تعداد مرگ و میر ما بر اثر کرونا در روزهای اول خیلی زیاد بود و با توجه به مطالعات چینی ها در این خصوص ، برنامه ریزی کردیم و با کمک سازمان انتقال حون و بخش خصوصی یک گروه علمی تشکیل دادیم.

او در اینباره گفت: به این منظور امکانات لازم را فراهم کردیم که بتوانیم با ماشین های مخصوص پلاسمای افراد را بگیریم و خون به رگ های آن ها بازگردد.  یعنی لازم نباشد اول خون اهدا کنند و بعد آن را به پلاسما تبدیل کنیم.

سرپرست پروژه ی پلاسما درمانی در ایران ادامه داد: سپس ۲۴ اسفندماه ۹۸، پروژه در بیمارستان بقیه الله تهران آغاز و سه واحد سیار در آنجا مستقر شد. بعد کارمان را به بیمارستان مسیح دانشوری گسترش دادیم و آنجا را راه اندازی کردیم. سپس بیمارستان لبافی نژاد و شهید بهشتی قم و الان هم چند مرکز دیگر در استان هایی چون اصفهان، یزد، بابل در این راستا راه اندازی شده اند.

نتایج اولیه ی پلاسمادرمانی امید بخش بوده است!

وی همچنین در این خصوص به نیوز گفت : مجوزهای لازم را توانستیم طی دو هفته از وزارت بهداشت، سازمان انتقال خون و معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله بگیریم، خوشبختانه مردم هم استقبال کردند و در قالب پژوهش و کارآزمایی بالینی حدود ۲۰۰ واحد پلاسما گرفتیم.

ابوالقاسمی در ادامه عنوان کرد: نتایج اولیه طرح نیز نشان از مؤثر بودن این روش در درمان بیماران شدید و خیلی وخیم مبتلا به کرونا دارد و به عبارتی باعث کاهش مرگ و میر و ترخیص بسیاری از بیماران از بیمارستان ها شده است.

ارائه ننایج نهایی طرح پلاسمادرمانی به وزرات بهداشت در چند روز آینده

او با بیان اینکه هدف این بود که پلاسما درمانی را برای بیماران متوسط تا شدید انجام دهیم که وضعیت آن ها وخیم نشود، اظهار داشت: اما چون بیماران وخیم مرگ و میر زیادی داشتند، متخصصین به ما پیشنهاد دادند که فعلا اولویت ما بیماران بدحال و مبتلایان شدید باشد.

ابوالقاسمی تصریح کرد: بنابراین بیشتر پروژه ی پلاسمادرمانی در مورد بیماران متوسط تا شدید اجرا شده است. البته هنوز پژوهش تمام نشده و نتایج نهایی پژوهش طی روزهای آینده در اختیار وزارت بهداشت قرار خواهد گرفت تا به عنوان یک روش درمانی تجویز شود.

دومین  کشوری هستیم که از روش پلاسمادرمانی برای درمان کرونا استفاده کرده ایم

وی همچنین در خصوص استفاده کشورهای دیگر از پلاسمادرمانی برای درمان بیماران کرونایی هم گفت: امکان دارد برخی کشورها تحقیقاتی را در خصوص پلاسمادرمانی آغاز کرده باشند اما هنوز اطلاعات آن ها بیرون نیامده است. ما بعد از چین اولین کشوری بودیم که به طور جدی روش پلاسمادرمانی را برای درمان بیماران کرونایی شروع کردیم.

رئیس انجمن خون و سرطان کودکان تأکید کرد: بعد از اینکه مطالعات و نتایج نهایی خود را در خصوص پلاسمادرمانی به وزارت بهداشت ارائه بدهیم، کمیته  علمی وزارت بهداشت تصمیم می گیرد که برای این روش تعرفه بگذارد و ترویجش دهد.

دکتر حسن ابوالقاسمی، سرپرست پروژه ی پلاسما درمانی در ایران در آخر به نیوز گفت: با وجود اینکه در این مطالعه ۲۰۰ واحد پلاسما گرفته ایم اما تعداد بیمارانی که بخواهیم این روش را روی آن ها پیاده کنیم هنوز به ۲۰۰ نفر نرسیده است. بنابراین نتایج اولیه را تا یک هفته آینده ارائه خواهیم داد اما نتیجه نهایی چند هفته ی دیگر کار دارد.

گفتگو: مشکات سخاوتی

 

 

 

لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=41130

ثبت نظر

-