طرز تهیه کوفته تبریزی

  • کد خبر : 397117
  • 19 اسفند 1399 - 12:54
طرز تهیه کوفته تبریزی

کوفته تبریزی همان طور که از نامش پیداست متعلق به شهر زیبای تبریز است اما بخاطر خوشمزگی این غذا در اکثر مناطق کشور پخت می‌شود. این غذا جزء غذاهایی است که بسیار مشهور بوده و طرفداران بی شماری دارد و برای پخت آن از سبزی معطر و مقوی و گوشت استفاده می‌ کنند.

می توان گفت با توجه به موادی که در آن وجود دارد ارزش آن تخمین زده می شود وبه همین خاطر است که گفته می شود دارای بهترین مواد مغذی است.

کوفته به هر شکلی که پخته شود و از هر موادی که استفاده شود بهتر است شکل و طعم واقعی آن تغییر نکند.
این غذای خوش مزه را اکثراً با نان و سبزی مخصوصا ریحون و دوغ و ترشی و ماست می خورند زیرا دارای ویتامین ‌های سرشاری بوده و دارای ویتامین و چربی، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، فیبر و کربوهیدرات است مخصوصاً این که آلو و تره آن باعث می‌شود حرکات روده منظم شده و در نتیجه عمل دفع غذا خیلی سریع و بهتر صورت گیرد.

کوفته تبریزی با ریحان و دوغ
سبزیجات مخصوصا مرزه باعث می شود چربی خون به طرز شگفت ‌انگیزی پایین بیاید. این غذای خوش مزه یبوست از یبوست پیشگیری می کند و باعث کاهش قند خون شده و باعث بهتر شدن بیماری های قلبی و عروقی می شود و با این همه خاصیت بی نظیر که یک غذا در خود جای داده مگر می‌شود آن را از رژیم غذایی خود کنار زده و استفاده نکرد.

ً کوفته تبریزی، این غذای اصیل ایرانی با وجودی که پخت آن کمی سخت است اما وقتی این کوفته گرد و خوش مزه را همراه با سس غلیظ و پیاز خورده شود بسیار لذت بخش است و مخصوصاً وقتی شما شروع به خوردن آن می کنید و به وسط های این کوفته می رسید یعنی بهترین‌ قسمت کوفته طعم بی نظیر گردو، آلو زرشک و تخم مرغ آب پز را احساس می کنید.

>>>بیشتر بخوانید:

اسپاگتی با کوفته‌ی گیاهی در سس مخصوص

آب این غذا را هم می توانید جدا بخورید و همراه با کوفته میل کنید. این غذای لذیذ را کمتر کسی است که پس بزند پس بهتر است این نوع غذا را با هم درست کنیم تا همه از خوردن آن لذت ببریم.

مواد لازم برای کوفته تبریزی:

— پیاز ۱ عدد
— لپه یک لیوان
— تخم مرغ ۲ عدد
— تره و مرزه به اندازه لازم
— زعفران یک قاشق غذاخوری
— پیاز داغ ۳ قاشق غذاخوری
— گوشت چرخ کرده هم می توانید از گوشت گوسفند و هم از مرغ استفاده کنید
— آرد نخودچی ۲ قاشق غذاخوری
— سبزی کوفته ۵ قاشق غذاخوری
— زرشک و گردو و آلو به اندازه لازم
— رب گوجه و یا گوجه رنده شده ۳ قاشق غذا خوری
— تخم مرغ آب ‌پز به تعدادی که کوفته دارید.
— نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی

کوفته تبریزی

مراحل پخت کوفته تبریزی


مرحله اول:

سبزی را بعد از شستن ساطوری کرده و کنار می گذاریم و لپه ها را که از شب قبل خیسانده ایم چند بار آبش را عوض می‌کنیم و مجددا آب می‌کنیم تا نفخ آن گرفته شود.

قابلمه را آب کرده و لپه ها را درون آن ریخته و روی شعله قرار می دهیم تا نیم پز شود، وقتی که دیدیم تقریباً لپه ها نیم پز شده لپه ها را در آب سرد قرار می دهیم و و بعد کنار می گذاریم.


مرحله دوم:

یه قابلمه همراه با آب و کمی نمک بالای شعله قرار می دهیم، شعله را زیاد کرده تا آب زود جوش بیاید.


مرحله سوم:

برنج را شسته و داخل قابلمه در حال جوش می ریزیم و وقتی دیدیم که کمی نرم شده آبکش می کنیم.


مرحله چهارم:

لپه و برنج را با گوشت کوب می کوبیم تا نیمه له شود اما کاملاً له نباشد در صورت تمایل تخم مرغ آب‌پز را اضافه می کنیم.


مرحله پنجم:

تخم مرغ ها را در پلاستیک فریزر قرار داده و سر آن را گره زده و داخل آب می گذاریم روی شعله تا آب پز شود و بعد پوست آن را جدا می ‌کنیم.


مرحله ششم:

در یک قابلمه دیگر آب ریخته و روی شعله قرار می دهیم و پیاز داغ، رب گوجه و گوجه رنده شده و مرز و تره ساطوری شده و دارچین و نمک و فلفل را هم داخل قابلمه ریخته و حرارت را زیاد می کنیم تا جوش بیاید و بعد شعله را کم کرده تا سس خوش مزه ما آماده شود.


مرحله هفتم:

پیاز را پوست کرده و شسته و رنده می کنیم، آب پیاز را می ‌گیریم و گوشت چرخ کرده مخلوط می کنیم و ادویه ها را روی آن ریخته و خوب ورز می‌دهیم و لپه و برنج نیم پز را هم اضافه می کنیم و خوب برای چند دقیقه ورز می ‌دهیم،

سبزی کوفته را هم اضافه کرده و در آخر تخم مرغ را در ظرفی شکسته و اضافه می کنیم و باز هم ورز می دهیم. عمل ورز دادن باید به خوبی انجام شود و گلوله های گرد درست کنیم.


مرحله هشتم:

به اندازه یک توپ کوچک لیمو بزرگ برداشته و وسط آن را باز کرده یک تخم مرغ کامل و آلو و گردو و زرشک را داخل آن می ریزیم البته این به ذائقه خود فرد بستگی دارد هر کدام را نخواستیم می‌توانیم حذف کنیم و آن را به صورت یک لیموی گرد درست می کنیم.


مرحله نهم:

همه مخلوط خود را به همین ترتیب به صورت کوفته گرد در بیاوریم و درون قابلمه که سس در حال آماده شدن است قرار می دهیم.


مرحله دهم:

شعله را ملایم می کنیم تا کوفته ها درون سس از هم نپاشد. وقتی که کوفته را داخل قابلمه چیدیم سر قابلمه را به مدت ۱۰ دقیقه نمی گذاریم و ۱۵ دقیقه به آن دست نمی زنیم تا خراب نشود. حدود نیم ساعت طول می کشد تا پخته شود تا آخر نیز در قابلمه را نصفه می‌گذاریم.


مرحله یازدهم:

کوفته آماده شده را در یک ظرف زیبا چیده و بالای آن زرشک و گردو تزیین می کنیم و غذا را سرو می کنیم.

کوفته

نکات طلایی در مورد پخت کوفته:

۱- اگر گوشت کوفته گوشت گوسفندی و گوساله باشد بهتر است زیرا چربی آن کوفته را سفت نمی‌کند.


۲- شما می توانید برای کوفته از انواع تره، جعفری، گشنیز، ترخون و مرزه استفاده کنید ولی برای کوفته تبریزی فقط تره و مرزه باید باشد.


۳- برنجی که برای کوفته استفاده می کنید باید به صورت کته پخته شود و این به خاطر این است که چسبندگی خوبی داشته باشد.


۴- داخل کوفته می توان زرشک، پیاز داغ گردو بادام، کشمش استفاده کرد.


۵- به جای گوشت گوسفند از مرغ می توان استفاده کرد.

 

اگر به دنبال یک غذای لذیذ و خوش مزه اصیل ایرانی می گردید غذایی که با مواد ساده ای که در هر آشپزخانه پیدا می شود بتوان درست کرد همین کوفته خودمان است. این کوفته عطر و طعم جذابی دارد و دارای برخی از سبزیجات است که منبع ویتامین های مختلف هستند می باشد‌.

لذیذترین کوفته ایرانی

مواد لازم:

  • گوجه رنده شده چند عدد
  • زرده تخم مرغ ۲ عدد
  • نعناع خشک ۲ قاشق غذاخوری پیاز داغ ۳ قاشق غذاخوری نمک فلفل زردچوبه به مقدار لازم جعفری و تره و گشنیز ۲ قاشق غذاخوری آلوچه ۱۰۰ گرم
  • برنج آسیاب شده ۱۰۰ گرم
  • خرما ۴ الی ۵ عدد
  • گردو به مقدار لازم
  • سرکه سه قاشق غذاخوری گوشت چرخ کرده نیم کیلو
  • لپه چرخ شده ۲۵۰ گرم

روش پخت کوفته:

مرحله اول:

لپه را بگذارید بپزد و برنج را نیز که گذاشتید حالت نیم پخته شد برداشته در ظرفی ریخته و خوب ورز دهید تا با لپه و گوشت مخلوط شود.


مرحله دوم:

تره و جعفری خرد شده، نعنا خشک و ادویه را هم اضافه کرده و ورز دهید.


مرحله سوم:

زرده های تخم مرغ را اضافه کرده و ورز دهید.


مرحله چهارم:

سه لیوان آب با نمک و زردچوبه سرکه را روی حرارت بگذارید تا بجوشد.


مرحله پنجم:

بقیه مواد را با آب کوفته نگه دارید.


مرحله ششم:

در بین کوفته ها از خرما و گردو استفاده کنید و گرد کنید.


مرحله هشتم:

می‌توانید از آلوچه و پیاز داغ و نیز خلال پسته یا زرشک نیز استفاده کنید.


مرحله نهم:

بعد از قرار دادن مواد در لای کوفته آنها را گرد کرده و در سسی که در حال جوش قرار داده و کمی پیاز داغ را اضافه کرده و بگذارید با حرارت ملایم بپزد.

 

 

لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=397117
  • نویسنده : نرگس قوامی
  • منبع : کتاب آشپزی

ثبت نظر

-