نکات مهم پخت شیرینی عید

  • کد خبر : 397115
  • 18 اسفند 1399 - 10:34
نکات مهم پخت شیرینی عید

وقتی که سال رو به تمام شده است و سرمای سخت زمستان جای خود را به بهاری شاد و دل انگیز می‌دهد بهاری که درختان با شکوفه های رنگارنگ و زیبا شان نوید تازگی و سرزندگی را به همه می دهند. در کشور ما نیز با آمدن عید سال جدید را جشن می‌گیرند و همه لباس نو بر تن می کنند و خانه تکانی می کنند. چه رسم زیبایی!
ما ایران یک خانه تکانی اساسی می کنیم و روزهای پایانی سال همه جا بوی بهشت می دهد و تمیزی همه جا دیده می شود‌. سفره هفت سین را می اندازیم و انواع شیرینی و آجیل و میوه ها را می چینیم. لذت بخش ترین قسمت ماجرا این است که نزدیک عید بوی شیرینی های تازه در خانه ها می پیچد و عطر دل انگیز وانیل بوی شیرینی و گرما واقعا گیج کننده است و از همه جالب تر این جاست که خانم های ایرانی با شیرینی هایی که خودشان با عشق و گرمای وجودش آن را پخته اند از مهمان ها و آشنایان پذیرایی می‌کنند‌.

شیرینی را هم می توان با فر درست کرد و هم بدون فر

در همه شهرهای کشور مراسم عید برگزار می‌شود و طبیعتاً خانم ها شیرینی های مخصوص آن شهر را درست می کنند؛ اصفهان، یزد، گرگان، گیلان و مشهد و تمام شهرها شیرینی هایی مثل گز، قطاب وانواع شیرینی که با فر و بدون فر درست می شود. چقدر جالب است که شیرینی‌های شهرهای مختلف را یاد گرفته و هر بار یک شیرینی جدید در بین شیرینی های خودمان درست کرده و اضافه کنیم، آنقدر تنوع شیرینی بالاست که می توان با ابزار کم و زیاد با هر چه در منزل داریم بهترین و خوش مزه ترین شیرینی ها را بپزیم.فقط کافی است نکات مهم پخت شیرینی را رعایت کنیم.

نکات مهم پخت شیرینی عید

 چه مدل شیرینی درست کنم؟

ما انواع مختلف شیرینی سنتی داریم که می‌شود از میان آنها انتخاب کرد مثل شیرینی پسته ای، نارگیلی، نخودی، شیرینی باقلوا و غیره ومدل های دیگری به نام شیرینی فانتزی مثل شیرینی سیب که می شود به عنوان شیرینی مجلسی تهیه کرد و انواع مختلف شیرینی فانتزی یا کلوچه های رنگارنگ و خوش مزه که مورد علاقه کودکان است.

>>>بیشتر بخوانید:

طرز تهیه شیرینی عید بدون فر

طرز تهیه شیرینی مربایی آلمانی با طعم دلچسب

نکات مهم پخت شیرینی عید وکیک:

۱) وقتی که فر به دمای دلخواه رسید سریع خمیر شیرینی و کیک را منتقل کنید تا باعث هدر رفتن حرارت نشود.

۲) فر دارای دریچه هایی می باشد که باید کنترل شود تا کیک و شیرینی در قسمت بالا و پایین به طور یکنواخت پخته شود.

۳) دمایی را که انتخاب می‌کنید مناسب با پخت شیرینی باشد و تا جایی که امکان دارد یک طبقه از بالا و یک طبقه از پایین را خالی نگه دارید و با سینی خالی پر کنید تا شیرینی ها بهتر پخته شوند.

۴) اگر خواستید مطمئن شوید که پخته شده است با یک سیخ خلال و فرو بردن آن داخل کیک و خارج کردن آن به پختگی کیک پی ببرید.

۵) در دقیقه آخر به مدت ده دقیقه در را باز نگه دارید تا بخار های آب که داخل شده خارج شده و رطوبت کیک و شیرینی تنظیم شود.

نکات مهم پخت شیرینی عید

چرا با همه دقتی که کردم باز هم کیک و شیرینی من خراب شد؟

اگر زمانی را که برای درست کردن کیک و قرار دادن در فر زیاد طول بکشد کیک خوب در نمی‌آید و پف نخواهد کرد.

۱) اگر کره و تخم مرغ استفاده می کنیم زیاد سرد باشد پف نمی کند.

۲)اگر هنگام مخلوط کردن مواد ترتیب و اندازه آن رعایت نشود خوب در نمی‌آید.

۳) اگر روغنی که استفاده می شود زیادتر از حد میزان باشد پف نمی کند و خوب در نمی‌آید.

۴) اگر قالبی که استفاده می‌کنید بزرگ تر از کیک باشد کیک پف نکرده و خوب در نمی آید.

چرا شیرینی من خیس است و منافذ زیادی دارد؟

۱) اگر قبل از پخته شدن کیک شیرینی را با عجله از فر خارج کنید و کیک یا شیرینی خیس دیده خواهد شد.

۲) مواردی را که برای پخته شدن کیک و شیرینی باید رعایت شود رعایت نکنید خوب در نمی‌آید.

۳) چسبندگی روی کیک به دلیل این است که هنوز کیک یا شیرینی گرم نشده روی آن را پوشانده اید.

۴) اگر کیک یا شیرینی دارای منافذ زیاد و درست باشد به این دلیل است که تنظیم فر به درستی انجام نشده و در دمای بالا پخته شده است.

۵) اگر مواد شیرینی به خوبی مخلوط نشود موجب ایجاد سوراخ های متعدد روی شیرینی و کیک می شود و همچنین اگر بکینگ پودر زیاد استفاده شود باعث ایجاد منافذ زیادی در کیک خواهد شد.

لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=397115
  • نویسنده : نرگس قوامی
  • منبع : بیتوته

برچسب ها

ثبت نظر

-