۳ دستور غذایی ایرانی برای تعطیلات عید نوروز

  • کد خبر : 396518
  • 13 اسفند 1399 - 8:32
۳ دستور غذایی ایرانی برای تعطیلات عید نوروز

ماهی با سس تمر هندی

چند دستور غذایی برای عید:ماهی بخشی جدایی ناپذیر از اعیاد نوروز است. معمولاً یک تکه بزرگی از ماهی قزل آلای پخته شده را با گیاهان تازه تزئین میکنند. اگر با سس تمر هندی نیز سرو شود، محشر میشود.

مواد غذایی مورد نیاز :

-۶ قاشق غذاخوری روغن زیتون

-زرشک ۱⁄۲ فنجان

-۱ پیاز بزرگ ( به صورت خرد شده )

-خمیر تمر هندی ۱⁄۴ فنجان

-یک حبه سیر خرد شده

-۱⁄۳ فنجان گشنیز خرد شده

-۱⁄۳ فنجان جعفری خرد شده

-۱⁄۳ فنجان ترخون خرد شده

-چند لیمو ترش ، برای سرو کردن

-۴ قزل آلا ، تمیز و پروانه ای

-نمک کوشر و فلفل سیاه تازه آسیاب شده به مقدار لازم

دستورتهیه

۱-فر را با دمای ۳۷۵ درجه گرم کنید. دو سینی فر را چرب کرده و کنار بگذارید.


۲-زرشک ها را به مدت ۳۰ دقیقه در آب گرم خیس کرده و آبکش کنید.


۳-در یک تابه بزرگ یا نسبتا بزرگ، ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون را داغ کنید. پیازها را اضافه کرده و سرخ کنید ، حدود ۱۰ دقیقه. زرشک ، بادام ، تمر ، و سیر را اضافه کنید تا حدود ۱۰ دقیقه معطر شود. انها را از روی حرارت برداشته و گشنیز ، جعفری و ترخون را در روغن تفت دهید.


۴-ماهی را با نمک و فلفل مزه دار کنید. هر ماهی را با حدود ۱⁄۲ فنجان چاشنی پر کنید و درروغن زیتون باقی مانده حرارت دهید (حدود ۱۵ دقیقه )،  فر را در حالت بریانی تنظیم کنید و ان را در فر بگذارید  و بپزید، تا زمانی که پوست ماهی طلایی شود ( حدود ۴-۵ دقیقه ).

چند دستور غذایی برای عید

ته چین با گوشت چرخ کرده

چند دستور غذایی برای عید: ته چین همان کاری است که شما با باقیمانده های غذای نوروزی خود میتوانید انجام دهید – آنها را با هم جمع کنید (می توانید از گوشت نیز استفاده کنید) ، ماست اضافه کنید و بپزید تا وقتی که سطح بیرونی آن ترد شود.

>>>بیشتر بخوانید:

لحضات خوشمزه و بیاد ماندنی با سال تحویل امسال

بیش از ۳۰۰ میلیون نفر نوروز را جشن خواهند گرفت…

مواد غذایی مورد نیاز:

-۱ پوند گوشت بره چرخ کرده، برشته و با نمک ، فلفل ، سیر ، زیره و گشنیز مزه دار شده

-۲ فنجان برنج باسماتی ، تقریباً نیمه پخته و آبکش شده

-۲ تخم مرغ همزده

-۱٫۵ فنجان ماست ساده چرب

-کمی رشته زعفران که در ۱/۸ فنجان آب گرم حل شده باشد

-۱ قاشق چایخوری نمک

-فلفل سیاه تازه

-۳ قاشق غذاخوری روغن مایع

-زغال اخته خشک ، زرشک یا دانه های انار (برای تزیین)

-شوید تازه و یا سماق (برای تزیین)

دستورتهیه

۱-فر را با دمای ۳۷۵ درجه فارنهایت گرم کنید.


۲-ته قابلمه را با روغن مایع چرب کنید.


۳-همه مواد را به جز شوید در یک کاسه مخلوط کرده و مخلوط را در ظرف قابلمه فشار دهید طوری که مواد روی هم انباشته شوند.


۴-سپس آن را به مدت ۱ ساعت یا بیشتر بدون سر پوش در فر قرار دهید تا زمانیکه سطح بیرونی آن ترد و خرت خرتی شود!


۵-بگذارید ۵-۱۰ بعد از پخت به همان حالت بماند ، سپس مانند یک کیک وارونه روی بشقاب بگذارید.


۶-روی آن را با شوید تازه و سماق تزیین کنید (و اگر دوست دارید از قره قاط یا دانه های انار خشک شده نیز برای تزئین استفاده کنید).

 

چند دستور غذایی برای عید

کوکوسبزی

چند دستور غذایی برای عید: کوکو سبزی یکی از محبوب ترین و پر طرفدارترین کوکوهای ایرانی است. طرز تهیه ی آن بسیار آسان استو در زمان کمی آماده میشود.

مواد غذایی مورد نیاز:

فنجان زرشک تازه

۱ دسته آرتیشوک ( ساقه ها برداشته شوند)

۱ دسته جعفری تازه

۱ دسته گشنیز تازه

۱ دسته شوید تازه

۱ پیاز متوسط (خرد شده)

½ فنجان گردوی خرد شده

۱ حبه سیر خرد شده

۱ قاشق چای خوری نمک کوشر

۱ قاشق چایخوری برگ شنبلیله خشک شده

۱ قاشق چایخوری ترخون خشک

½ قاشق چای خوری زردچوبه

قاشق چای خوری دارچین

قاشق چای خوری زعفران آسیاب شده

¼ قاشق چای خوری گلبرگ گل رز داماسک

¼ قاشق چای خوری فلفل سیاه آسیاب شده

۶ تخم مرغ بزرگ ، یا بیشتر در صورت لزوم

فنجان روغن زیتون

۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون

دستورتهیه

۱-زرشک ها را به مدت ۱۰ دقیقه در آب خیس و ابکشی کنید.


۲- جعفری ، گشنیز و شوید را با هم در خرد کن، به صورت ریز خرد کنید ، اما له نشوند. درون یک کاسه بزرگ با زرشک ، گردو ، سیر ، نمک ، شنبلیله ، ترخون ، زردچوبه ، دارچین ، زعفران ، گلبرگ های گل سرخ و فلفل سیاه قرار دهید.هم بزنید تا ترکیب شوند. ۶ تخم مرغ را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. خمیر باید مانند ماست غلیظ باشد. اگر اینطور نیست ، تخم مرغ های بیشتری را اضافه کنید ، هر بار ۱ عدد ، و مخلوط کنید تا خمیر انگونه گفته شد باشد.


۳-۱ فنجان روغن زیتون را در یک ماهیتابه بزرگ (۱۰ یا ۱۲ اینچی) روی حرارت متوسط ​​گرم کنید. خمیر را اضافه کنید و به طور مساوی پخش کنید. در قابلمه را بگذارید  و کوکو را بپزید (حدود ۳ دقیقه) تا وقتیکه روغن شروع به حباب کردن کند.


۴-پس از حدود ۱۵ دقیقه، کوکو را به طور مساوی به ۴ قطعه بزرگ برش دهید و از یک کفگیر بزرگ برای چرخاندن هر تکه استفاده کنید. ۲ قاشق غذاخوری روغن بین برشها بریزید ، حرارت را مقداری کاهش دهید ، و بگذارید حدود ۱۰ دقیقه  دیگر بپزد. برای سرو، آن را به قطعه های دلخواه برش دهید.

 

لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=396518
  • نویسنده : نسرین احمدپور
  • منبع : https://www.google.com/amp/s/www.worthypause.com/blog/2017/3/iranian-recipes-to-celebrate-nowruz-persian-new-yearformat=amp

برچسب ها

ثبت نظر

-