صفحه‌نمایش‌های انعطاف‌پذیر

  • کد خبر : 395478
  • 04 اسفند 1399 - 23:52
صفحه‌نمایش‌های انعطاف‌پذیر

 

صفحه‌نمایش‌های تاشو

نخستین صفحه‌نمایش‌های انعطاف‌پذیر، صفحه نمایش‌های OLED بودند که البته تنها یک منحنی شبیه به نیم‌دایره بودند؛ اما هنوز هم بیشترین صفحه‌نمایش‌هایی که ما در زندگی روزمره خود می‌بینیم صفحه نمایش‌های LCD هستند؛

نخستین گوشی‌هایی که صفحه‌نمایش‌های انعطاف‌پذیر داشتند، حدود ۶ سال پیش ظاهر شدند؛ اما در آن زمان هیچ چیز فوق‌العاده‌ای در آن‌ها وجود نداشت. تنها صفحه‌نمایش‌هایی بودند که لبه‌های منحنی داشتند، اما حالا بعد از گذشت ۶ سال این صفحه‌نمایش‌ها خودی نشان داده‌اند و دیگر تنها صفحه نمایش‌هایی نیستند که لبه منحنی داشته باشند، آن‌ها بسته می‌شوند، تا می‌شوند و به نصف اندازه تبدیل می‌شوند.

«LCD»‌ها نمایشگر‌های کریستال مایع هستند که بر پایه شیشه ساخته می‌شوند، می‌توانید آن‌ها را تصور کنید؛ یک صفحه شیشه‌ای که پشت و روی آن از شیشه ساخته شده است.

توجه ما به نخستین صفحه‌نمایش‌های منحنی روی تلویزیون‌های OLED جلب شد، تلویزیون‌هایی که انگار ما را بغل می‌کنند و تصاویر را از همه جای آن نشان می‌دهند. انگار تصاویر کش می‌آیند و ما تمام آن محدوده را می‌بینیم و می‌توان گفت آیفون X ما را به یاد صفحه‌نمایش منحنی روی موبایل‌ها می‌اندازد، البته شاید اولین نباشد، اما معروف‌ترین بود.

شاید در نگاه اول به آیفون X نتوان متوجه منحنی‌بودن صفحه نمایش آن شد، اما وقتی صفحه گوشی را روشن می‌کنیم، می‌بینیم که کناره‌های گوشی از صفحه نمایش آن ساخته شده است و این یک صفحه ‌نمایش منحنی است که به صفحه اصلی متصل است.

اما حالا یک صفحه نمایش منحنی واقعی در موبایل Galaxy Fold وجود دارد، صفحه نمایشی که باز و بسته می‌شود و انگار یک موبایل به دو موبایل تبدیل می‌شود و دوباره می‌توان آن را یک موبایل کرد. البته که این موبایل بشدت گران است و حدود ٢٠٠٠ دلار قیمت دارد، اما شاید به عنوان اولین‌ها این قیمت قابل درک باشد و شاید در آینده‌ای نزدیک که این تکنولوژی به تمام کمپانی‌ها راه پیدا کند با زیادشدن تعداد محصول و برند، قیمت آن هم پایین بیاید.

البته که نگرانی‌هایی درباره این شیشه‌های انعطاف‌پذیر وجود دارد؛ مثلا در Galaxy Fold که شما حس می‌کنید هر طرف از گوشی شیشه است و همین شیشه ممکن است به راحتی آسیب ببیند یا برخی از کارشناسان معتقدند اگر این گوشی‌های را مدت زیادی در حالت بسته نگه داریم، ممکن است خطی در میان صفحه نمایش ایجاد شود و این‌ها نگرانی‌ها بی‌موردی هم نیست و سامسونگ متوجه مشکلاتی در این گوشی‌ها شد و فروش آن را متوقف کرد؛ اما به هر حال تکنولوژی هر روز در حال پیشرفت است، اشکالات برطرف می‌شوند، قیمت‌ها پایین می‌آیند و درنهایت این صفحه‌نمایش‌ها با حضور صفحه‌نمایش‌هایی با قابلیت بیشتر و هیجان‌انگیزتر از یاد‌ها می‌روند.

اما در طی چند سال گذشته برند‌ها و محصولات متنوعی با صفحه‌نمایش‌های انعطاف‌پذیر ساخته شده‌اند که داشتن هر کدام از آن‌ها هیجان‌انگیز است و چند نمونه جالب از آن‌ها را در اینجا معرفی می‌کنیم.

Samsung Galaxy Fold

در زمان انتشار موبایل جدید سامسونگ همه هیجان‌زده شدند و با جملاتی مثل «کهکشان سامسونگ اینجاست» از آن استقبال کردند. البته که در آن زمان نمی‌دانستند که این موبایل هوشمند تاشو مشکلاتی هم دارد. از مشکلات این موبایل که بگذریم، می‌توانیم بگوییم که این نخستین موبایلی بوده که در آمریکا درخواست تجدید توزیع آن به‌سرعت ارایه شده است.

در معرفی این محصول توسط ارزیابان این حوزه گفته شده است: Galaxy Fold یک دستگاه با توان بالقوه فراوانی است و راه را برای نوع کاملا جدیدی از گوشی هوشمند هموار کرده است. در نخستین روز‌های انتشار Galaxy Fold مردم در توییتر نظرات مختلفی درباره آن داده‌اند، لازم نیست آن را مخفی کنیم؛ تصاویر همه چیز را نشان می‌دهند و این یک گوشی شگفت‌انگیز است.

و، اما معرفی گوشی؛ از نظر ظاهری وقتی نگاه می‌کنیم، یک لایه پلاستیکی محافظ در بالای صفحه‌نمایش آن وجود دارد که در نگاه اول به نظر می‌رسد شبیه به محافظ‌های صفحه‌نمایش است، اما درواقع این بخشی از نگهدارنده Fold (صفحه نمایش انعطاف‌پذیر) است و نباید تحت هیچ شرایطی حذف شود.

در مرحله بعدی و با کمی کارکردن متوجه می‌شویم که انگار این یک شیشه نیست بلکه یک پلاستیک است که حالت شیشه‌ای دارد که به آن Gorilla Glass می‌گویند؛ البته به عنوان اولین گوشی با صفحه نمایش انعطاف‌پذیر، نمی‌توان به‌طور قطع درباره آن نظر داد و باید بیشتر از این منتظر ماند تا همه چیز مشهود شود.

برجسته‌ترین خاصیت Galaxy Fold دو نمایشگرداشتن آن است، یکی در خارج و دیگری وقتی که تلفن را باز می‌کنید خود را نشان می‌دهد. صفحه نمایش بیرونی یک صفحه نمایش ۴,۶ اینچی HD + Super AMOLED با نسبت تصویر ٢١: ٩ است و صفحه نمایش داخلی یا اصلی Galaxy Fold یک بوم بزرگ QVGA + Dyanic AMOLED ٧.٣ اینچ با فاکتور ۴.٢: ٣ است.

شما می‌توانید از صفحه نمایش بیرونی برای فعالیت‌های روتین خود از تلفن همراه‌تان استفاده کنید؛ مثل ارسال مسیج، برقراری تماس، چک‌کردن توییتر و تلگرام و. اگر در توییتر یک ویدیو را نگاه می‌کنید و فکر می‌کنید نیاز دارید تا آن را در صفحه نمایش بزرگتری ببینید، آن را باز کنید، صفحه نمایش بزرگتر روی توییتر شماست، حالا ویدیو را با لذت ببینید.

برای استفاده از صفحه‌نمایش اصلی باید آن را با استفاده از یک مکانیسم لولایی قدرتمند باز کنید و اگر نخواستید دوباره بسته می‌شود و در جیب شما به راحتی جا می‌شود.

شرکت آن را این‌گونه توصیف می‌کند: کهکشان Fold به راحتی و به‌طور طبیعی مانند یک کتاب جمع‌و‌جور باز و بسته می‌شود. برای رسیدن به این هدف یک لولا با چرخ‌دنده پیچیده ساخته شده و این سیستم در یک محفظه مخفی و با ظاهری بی‌نظیر و ظریف قرار گرفته است.

سامسونگ گفته که این لولا‌ها را تست کرده است و برای مدت طولانی این تست‌ها ادامه داشته‌اند تا در دست مشتریان به مشکل نخورند و باز و بسته‌کردن هر یک لولا ٢٠٠‌هزاربار تست شده است؛ این یعنی در دنیای واقعی یک عمر پنج ساله برای این لولا است؛ اگر در طول یک روز آن را صد بار باز و بسته کنید.

و، اما دوربین‌های این موبایل؛ شما در این تلفن می‌توانید ۶ دوربین را پیدا کنید: همه قدرتمند و باکیفیت خوب و دوربین اصلی باکیفیت فوق‌العاده گسترده ١۶MP.

البته که این تنها گوشی تاشو نیست که در سال ٢٠١٩ خود را نشان داده است؛ بزرگترین رقیب آن Huawei Mate X است.


Lenovo ThinkPad

صفحه‌نمایش‌های انعطاف‌پذیر؛ تاشوها در راهند!

موبایل‌های تاشو بسیار جذاب به نظر می‌رسند، اما تا به حال به کامپیوتر تاشو فکر کرده‌اید؟ به نظر می‌رسد کمپانی لنوو خیلی وقت است چنین ایده‌ای را در سر می‌پروراند و چند روز پیش بالاخره آماده رونمایی از آخرین تلاشش در این راستا شد. این شرکت طی کنفرانس شتاب‌بخشی خود در فلوریدا از اولین نمونه کامپیوتر تاشو دنیا رونمایی کرد.

این دستگاه که هنوز نامی برایش انتخاب نشده، قرار است بخشی از خانواده تینک پد X١ باشد و با این‌که نمونه حال حاضر هنوز کامل نیست لنوو تا رونمایی اصلی آن‌که برای سال ٢٠٢٠ برنامه‌ریزی شده زمان زیادی در اختیار دارد.

اگرچه لنوو هنوز اطلاعات زیادی درباره این محصول منتشر نکرده و به نظر می‌رسد برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر باید تا CES بعدی صبر کنیم، در ادامه به آن چه تاکنون می‌دانیم، می‌پردازیم.

>>>بیشتر بخوانید:

گلکسی فولد؛ اولین گوشی سامسونگ با صفحه‌نمایش تاشو

صفحه نمایش خم شونده سه گانه؛ طرح جدید سامسونگ

این دستگاه تاشو از یک نمایشگر OLED ١٣,٣ اینچی بهره می‌برد که مانند گلکسی فولد سامسونگ روی خودش تا شده و به کمک آهنربا چفت می‌شود؛ در این سیستم هم شاهد فاصله افتادن بین دو صفحه در قسمت لولا هستیم. لنوو گفته برای طراحی این قسمت زمان زیادی صرف شده و این لولا مشکلات دستگاه‌های مشابه را ندارد و تمام مسائلش حل شده است؛ البته که صحت این ادعا در دنیای واقعی مشخص خواهد شد.

با وجود محکم‌بودن لولا، باز و بسته‌کردن دستگاه به هیچ عنوان کار سختی نیست. نگه‌داشتن آن با یک دست هم بسیار ساده بوده و به گفته لنوو، آن‌ها سعی دارند وزن این لپ‌تاپ را زیر یک کیلوگرم نگه دارند. این کمپانی همچنین برنامه دارد همراه این دستگاه یک قلم نیز ارایه کند که با توجه به فرم آن کاملا منطقی به نظر می‌رسد.

قلم دستگاه کاملا پاسخگو و روان است و تجربه‌ای در حد S pen سامسونگ ارایه می‌کند. البته که گاه و بی‌گاه لگ‌هایی در استفاده مشاهده می‌شود که امیدواریم به نسخه آزمایشی محدود شوند و در نمونه اصلی شاهد حضورشان نباشیم. لنوو تینک پد جدیدش را فقط برای در دست گرفتن طراحی نکرده و امکان تا کردن آن مانند یک لپ‌تاپ معمولی و روی میز گذاشتنش وجود دارد، علاوه بر این به کمک پایه تعبیه‌شده پشت آن می‌توانید کل صفحه ١٣,٣ اینچی را جلوی‌تان گذاشته و با وصل‌کردن یک کیبورد و موس بلوتوث مانند یک All in one از آن استفاده کنید.

اگرچه درگاه‌های USB معمولی و نوع C در این نمونه موجودند، اما مطمئن نیستیم در نسخه اصلی نیز شاهدشان باشیم. علاوه بر این لنوو وعده داده کامپیوتر جدیدش از ارتباطات رادیویی پشتیبانی کند تا همیشه متصل بمانید. از دیگر امکانات این کامپیوتر تاشو نیز می‌توان به عمر باتری یک روزه، اسپیکر‌های استریو و وب‌کم با قابلیت پشتیبانی از ویندوز Hello اشاره کرد.

از آنجا که این دستگاه جزو سری تینک پد محسوب می‌شود، لنوو وعده کیفیت ساخت و دوام عالی برای آن داده است. اگر چه قبل از عرضه نهایی محصول نمی‌توان در این‌باره اظهارنظر کرد، نخستین تجربه استفاده از یک کامپیوتر تاشو بسیار لذت‌بخش بود و می‌توان به آینده این صنعت امیدوار شد.


LG’s rollable TV

صفحه‌نمایش‌های انعطاف‌پذیر؛ تاشوها در راهند!

ال‌جی در جریان نمایشگاه CES٢٠١٩ از تلویزیون رول‌شونده ۶۵ اینچی خود رونمایی کرده است. این تلویزیون به سری سیگنچر تعلق دارد و در نگاه اول شبیه به تلویزیون‌های اولد معمولی است، اما این قابلیت در آن تعبیه شده که با فشردن یک کلید، آرام رول می‌شود و داخل یک محفظه آلومینیومی قرار می‌گیرد.

در پایه تلویزیون اولد سری R یک سیستم بلندگوی دالبی ۱۰۰ واتی تعبیه شده و در قسمت بالایی صفحه نمایش، هیچ اسپیکری به چشم نمی‌خورد، اما در همین سیستم بلندگو، تکنولوژی صدای فراگیر مجازی تعبیه شده که با توجه به دموی منتشرشده از این تلویزیون تجربه مطلوبی برای کاربر فراهم می‌کند.

ویژگی دیگری برای این تلویزیون به نام line mode (حالت خطی) در نظر گرفته شده و بدین‌شکل قسمت کوچکی از آن رول نمی‌شود و بیرون محفظه آلومینیومی قرار می‌گیرد. در این حالت، کاربر می‌تواند موسیقی پخش کند، آلبوم عکس خانوادگی را مرور کند یا الگو‌های دیجیتالی مختلف و ساعت را مشاهد کند.

شرکت سازنده این تلویزیون مدعی شده که سیستم تعبیه شده برای این تلویزیون‌ها قادر است ۵۰‌هزار مرتبه بدون مشکل، صفحه نمایشش را رول کند و مشخص نیست پس از آن چه اتفاقی برای این گجت‌ها خواهد افتاد. این تلویزیون‌ها از لحاظ کیفیت با صفحه نمایش‌های اولد ۴k برابری می‌کنند و قادرند ۱۲۰ فریم را در هر ثانیه نمایش دهند.

از قابلیت‌های ویژه دیگر تلویزیون اولد سری R می‌توان به تعبیه شدن آخرین نسخه سیستم عامل WebOS، دستیار هوشمند آلکسا و پشتیبانی از AirPlay ٢ اپل اشاره کرد. تلویزیون رول‌شونده اولد سری R ال‌جی قرار است در نیمه دوم سال ۲۰۱۹ میلادی عرضه شود، اما هنوز قیمت مشخصی برایش اعلام نشده است.

روزنامه شهروند

 

لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=395478

ثبت نظر

-