شولی یزدی یا آش شولی یا اوماچو معروفترین آش سنتی یزد و کرمان است و در آن از چغندر یا لبو و سرکه یا رب انار و سبزیجاتی مانند اسفناج، شوید به همراه عدس استفاده میشود.
وبسایت غذالند: آش شولی، یکی از انواع آشهای محلی استان یزد میباشد. این آش خوشمزه و سنتی با ترکیب مواد اصلی آرد، چغندر و سبزیهای معطر مخصوص آش تهیه و سرو شده که طعم و عطر خاص و خوشمزهای را فراهم خواهد کرد. میتوانید این آش محلی را برای وعدههای شام تهیه و در این شبهای سرد پاییزی آن را سرو کنید و از طعم و مزه متفاوت و خاص آن لذت ببرید.
چاشنی مخصوص آش شولی، سرکه میباشد، ولی میتوانید با توجه به ذائقه غذایی خود از رب انار نیز استفاده کنید. شولی یزدی جزء غذاهای محبوب سنتی در میان مردم یزد میباشد که بسیار ساده و راحت میتوانید آن را در منزل تهیه و میل کنید.
مواد لازم برای تهیه آش شولی
- آرد: ۱۵۰ گرم
- چغندر: ۲ عدد
- پیاز متوسط: ۲ عدد
- سبزی آشی (شوید، اسفناج، جعفری، تره و شنبلیه): ۵۰۰ گرم
- عدس: به مقدار دلخواه
- آب جوش: ۳ لیوان
- روغن: به مقدار لازم
- نعناع خشک: ۱ قاشق غذاخوری
- نمک و زردچوبه: به مقدار لازم
>>>بیشتر بخوانید:
دستور تهیه آش اوماج/غذای محلی آذربایجان شرقی
دستور پخت خورشت آلو اسفناج
دستور پخت رب انار خانگی
طرز تهیه آش شولی
۱. چغندر را پوست کرده و به صورت نگینی خرد کنید.
۲. در یک قابلمه کمی آب پر کنید و بر روی حرارت ملایم بگذارید.
۳. چغندرهای خرد شده را در قابلمه ریخته و صبر کنید تا نیم پز شوند.
۴. عدس و سبزی آشی خرد شده را به قابلمه اضافه و هم بزنید.
۵. پیازها را نگینی خرد کنید و در ماهی تابه با کمی روغن تفت دهید.
۶. نعناع آش را نیز آماده و کمی تفت دهید.
۷. سپس نصف پیاز داغ آماده را به مواد قابلمه اضافه و مخلوط کنید.
۸. آرد را با دو لیوان آب جوش در یک کاسه ریخته و خوب مخلوط کنید تا آرد کاملاً حل شود.
۹. سپس مخلوط آرد را کم کم به آش اضافه و هم بزنید.
۱۰. در آخر نیز ادویهها را اضافه و بعد از ۲۰ دقیقه حرارت را خاموش کنید.
۱۱. برای تزیین آش نیز از پیاز و نعناع داغ استفاده کنید.
اگر تابهحال این آش را امتحان کردهاید، تجربیاتتان را با ما به اشتراک بگذارید.