به گزارش نیوز: شوربای شلغم یک نوع آش سنتی ایرانیه که در روزهای سرد پاییزی خوردن این آش گرم و مقوی میچسبه و دوای سرماخوردگی است. یکی از این غذاها شوربای شلغم است. این آش خاصیت دارویی و درمانی دارد. آنرا درست کنید و به جنگ سرماخوردگی بروید.در ادامه این مطلب با نیوز همراه باشید با آموزش طرز تهیه شوربای شلغم:
مواد لازم برای طرز تهیه شوربای شلغم:
- برنج نیم دانه ایرانی: ۱ پیمانه
- عدس: ۱ پیمانه
- شوید خرد شده: ۱۰۰ گرم
- شلغم خرد شده به شکل مکعبی ریز: ۲۵۰ گرم
- آب نارنج (ماست ترش): سه چهارم تا یک پیمانه
- نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
- شوید خشک: یک قاشق غذاخوری
مواد لازم برای طرز تهیه شوربای شلغم
- گوشت گوساله کم چرب (یا مرغ یا بوقلمون چرخ کرده): ۲۵۰ گرم
- پیاز متوسط رنده شده: یک عدد
- ماست چکیده: یک قاشق غذاخوری
- پودر پیاز۲ قاشق غذاخوری
- پودر سیر: نصف قاشق چایخوری
- پودر مغز نان (یا آرد سوخاری): یک چهارم پیمانه
- نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه شوربای شلغم و دستور پخت
۱. گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، ماست چکیده، پودر پیاز، پودر سیر، پودر مغز نان (یا آرد سوخاری)، نمک و فلفل را در کاسهای بریزید و با دست ورز دهید تا کاملا مخلوط شوند.
۲. مخلوط گوشت را با دست به صورت کوفتههایی به اندازه یک فندق درشت شکل دهید.
۳. کمی روغن در تابه بریزید و روی حرارت ملایم گرم کنید و سپس کوفتهها را در آن سرخ کنید تا اطراف آنها طلایی شود.
۴. عدس را از چند ساعت قبل خیس کنید و چند مرتبه آب آن را عوض نمایید، سپس در آبکش بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود. پس از شستن با مقداری آب در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا نیم پز شود.
>>>بیشتر بخوانید:
طرز تهیه سوپ جوجه لیمویی؛ مقوی و سالم
۵. برنج را پس از پاک کردن، بشویید و به عدس نیم پز اضافه کنید.
۶. شلغم خرد شده و شوید خرد شده را اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج و عدس کاملا بپزند و نرم شوند.
۷. وقتی شوربا غلیظ شد، آب نارنج، شوید خشک و کوفتهها را به آن اضافه کنید و ۲۰ دقیقه فرصت دهید تا شوربای شلغم کاملا جابیفتد.
۸. اگر آب شوربا در زمان پخت کم بود، مقدار آب جوش به آن اضافه کنید.