آیا از فواید عدس مطلع هستید؟ آیا می دانید عدس می تواند چه تاثیرات شگفت آوری روی بدن داشته باشد؟ با ما همراه باشید؛
- عدس سرشار از پروتئین است و دارای اسید آمینه برای بدن است که در ساخت ماهیچه های بدن به ما کمک می کند.
- به خاطر فیبری که دارد سطح قند خون را کنترل می کند و به خاطر وجود فیبر گوارش را منظم می کند و یبوست را برطرف می کند.
- عدس باعث سلامت قلب می شود.
- عدس دارای منگنز است که باعث سلامت ماهیچه های قلبی عروقی شده و فشار خون را پایین می آورد.
- دارای آنتی اکسیدان است که باعث میشود رادیکالهای آزاد در بدن خنثی شوند و سلول های بدن جوان بمانند.
- عدس از سرطان جلوگیری کرده و مانع رشد سلولهای سرطانی میشود.
- اسید فولیک فوقالعادهای دارد که اگر مادرانی که حامله هستند از آن استفاده کنند باعث رشد مغزی بهتر کودک آنها میشود و از ناقص شدن کودک جلوگیری می کند.
- عدس دارای آهن زیادی هست همچنین می تواند از چاقی جلوگیری کند و باعث سوخت ساز بهتره بدن شود.
(اگر می خواهید غذایی درست کنید که درون آن عدس داشته باشد بهتر است یک عدس پلو بسیار خوشمزه درست کنید. )
>>حتما بخوانید: دستور پخت یک عدسپلوی جذاب و خوشمزه
برای درست کردن عدس پلو ابتدا نکاتی است که دانستن آن برای یک بانوی آشپز مفید خواهد بود
برنج را برای چند ساعت باید خیس کنیم، برای خوشمزه تر شدن و خوش بو شدن عدس پلو دارچین حتما استفاده کنید زیرا دارچین طبع گرمی دارد و وقتی که به عدس اضافه میشود طعمی فوق العاده به آن میدهد و سردی عدس را می گیرد.
هرگز آب عدس را داخل برنج نریزید زیرا عدسپلو را خراب کرده و رنگ آن را بد می کند و همچنین نفخ می آورد، عدس پلو را هم می توان به صورت کته درست کرد و هم چلو، برنج و عدس طبعی تقریباً سرد دارند اما با اضافه کردن دارچین و کشمش که طبع آن گرم است برای بدن بسیار مفید خواهد بود.
طرز تهیه عدس پلو برای دو نفر
- برنج دو پیمانه
- عدس یک پیمانه
- پیاز یک عدد
- گوشت چرخنده دویست گرم
- کشمش مقداری
- مغز پسته یک ۱/۳ پیمانه
- دارچین مقداری
- فلفل و نمک به اندازه لازم
>>بیشتر بدانید: روش پخت چند غذای خوشمزه با ماش
>>بیشتر بخوانید: خواص حبوبات برای بارداری و یائسگی
طرز تهیه عدس پلو :
مرحله اول :
عدس را در ظرفی ریخته و روی شعله قرار دهید.
مرحل دوم:
پیاز را خوب شسته رنده کرده و به گوشت اضافه کرده و ورز دهید.
مرحله سوم:
می توانید مغز پسته را به صورت خلالی ریز در آورده و با کشمش تفت دهید و کنار بگذارید.
مرحله چهارم:
قلقلی های کوچک گوشت و پیاز را در روغن تفت داده و کنار بگذارید.
مرحله پنحم:
مخلوط ها را با هم میکس کرده و در ظرفی آماده قرار دهید.
مرحله ششم:
آب برنج را بگذارید تا جوش بیاید و کمی نمک بزنید.
مرحله هفتم:
برنج را داخل قابلمه ریخته و بگذارید بجوشد.
مرحله هشتم:
وقتی که دیدید برنج کمی نرم شده آن را از روی شعله برداشته و در سبدی ریخته و آبکش کنید.
مرحله نهم:
ته قابلمه را میتوانید از ته دیگ نان، سیب زمینی یا کاهو قرار دهید.
مرحله دهم:
برنج را ریخته و مخلوط آماده را بالای آن می ریزیم همچنین می توانید مواد را لایه لایه داخل برنج قرار دهید.
مرحله یازدهم:
مغز پسته را می توانید هم داخل مواد داخل برنج قرار دهید و هم میتوانید بالای برنج به صورت تزئینی بپاشید.
مرحله دوازدهم:
دم کنی را بگذارید و یک ساعت به آن با شعله آرام زمان بدهید تا غذا آماده شود.