شیوع کرونا، به نفع محیط زیست یا به ضرر؟

  • کد خبر : 38038
  • 23 فروردین 1399 - 17:25
شیوع کرونا، به نفع محیط زیست یا به ضرر؟

کد خبر: ۱۴۹۲۸۴

تاریخ انتشار: شنبه ۲۳ فروردین ۱۳۹۹ – ۱۴:۰۶

با شیوع و گسترش ویروس کرونا در جهان، اتفاقات جدیدی به وقوع پیوسته که محیط زیست را تحت تاثیر خود قرار داده است.

به گزارش نیوز به نقل از سیناپرس به گونه ای که برخی از فعالان و متخصصان محیط زیست معتقدند اثر کرونا بسیار قوی ‌تر از فعالیت هایی که تا کنون جنبش های زیست محیطی انجام دادند، بوده است.

 

به عنوان مثال کاهش سفرهای هوایی انتشار کربن ناشی از پرواز هواپیماها را به شدت کاهش داده است. ضمن اینکه کاهش سفرهای زمینی و دریایی نیز به نفع محیط زیست بوده است.

 

علاوه بر این، در پی گسترش این ویروس بسیاری از کارخانجات، گردهمایی‌ ها و نمایشگاه ‌ها تعطیل شدند و این تعطیلی به معنای کاهش انتشار کربن و گازهای گلخانه ای و کاهش آلودگی هوا در سراسر جهان است.

 

وضعیت حیوانات در اغلب شهرها و کشورهای جهان که به راحتی مشغول تردد و زندگی هستند نیز به عنوان صحتی بر این ادعا تلقی می شود. چراکه، سالیان سال است که به دلیل حضور انسان و فعالیت های او حیوانات از محل های زندگی اصلی خود رانده شده بودند.

 

عده ای حتی پا را فراتر گذاشته و معتقدند کرونا باعث کاهش جمعیت جهان به علت مرگ و میر و عدم زادآوری شده که همین کنترل جمعیت می تواند به نفع محیط زیست جهان باشد.

 

این افراد اینگونه نتیجه گیری می کنند که کرونا نقش مثبتی در زمینه محیط زیست و مهار تخریب آن داشته و از دست‌اندازی بشر به منابع طبیعی که از حد و اندازه خارج شده بود، جلوگیری کرده است.

 

نباید زود قضاوت کرد

 

در مقابل این عقیده عده ای از فعالان محیط زیست نیز معتقدند در مورد تاثیرات مثبت کرونا بر محیط زیست نباید زود قضاوت کرد. چراکه، تجربه نشان داده است که رکود و فشار اقتصادی دغدغه های محیط زیستی جوامع را کاهش می دهد.

 

آنها معتقدند شاید شیوع این ویروس سبک زندگی بشر را تغییر و منجر به تغییر الگوهای رفتاری انسان ها شود، اما نکته ای که وجود دارد این است که شاید این اتفاقات مقطعی باشد. به این معنا که وقتی انسان ها از این بحران خلاص شوند ممکن است برای جبران مافات رفتارهایی به مراتب خشن تر با محیط زیست و محیط طبیعی خود داشته باشند.

 

ضمن اینکه عده ای از متخصصان محیط زیست اذعان دارند که بر اساس تجربه، کشورهایی که فقیرند و اقتصاد نابسامان دارند، نمی توانند به محیط زیست فکر کرده و برای آن هزینه کنند.

 

بنابراین، با توجه به اینکه اقتصاد جوامع در پی گسترش کرونا دچار بحران شده و حتی رو به نابودی است، خیلی هم نباید از این ماجرا خوشحال باشیم و حواسمان باشد که اقتصادهای ضعیف خیلی به محیط زیست نپرداخته و برای تغییر الگوی توسعه خود هزینه نمی کنند.

لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=38038

ثبت نظر

-