کد خبر: ۱۴۹۲۵۹
تاریخ انتشار: شنبه ۲۳ فروردین ۱۳۹۹ – ۱۱:۱۹
هر ساله با شروع فصل بهار و مساعد شدن شرایط آب و هوایی برای رشد انواع قارچ های خودرو و سمی، موجی از مسمومیت غذایی ناشی مصرف تصادفی قارچ های سمی اتفاق می افتد.
به گزارش نیوز معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان این مطلب، افزود: مسمومیت ناشی از قارچ های سمی معمولا سریع و شدید می باشد و در برخی گونه های سمی، خوردن حتی یک عدد قارچ نیز باعث وارد آمدن آسیب های جدی به کبد و کلیه ها شده و حتی می تواند به فوت بی انجامد.
دکتر فرجیان، عوارض گوارشی مانند اسهال، تهوع و استفراغ را از شاخص ترین نشانه های بروز مسمومیت قارچی برشمرد و گفت: معمولا بسته به شدت مسمومیت، عوارض بین ۵ تا ۱۲ ساعت پس از صرف غذا بروز می کنند و در این شرایط تنها راه درمانی، انتقال فرد مسموم به بیمارستان است.
وی با تاکید بر این نکته که، زمان در مسمومیت ها، عامل تعیین کننده و سرنوشت سازی است، اظهار داشت: ارسال باقیمانده غذای مصرف شده و یا نمونه ای از قارچ به همراه فرد مسموم به بیمارستان، در تشخیص نوع سم و درمان بیمار، بسیار کمک کننده و موثر است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تشخیص قارچ خوراکی بر ملاک مشخصات ظاهری مانند رنگ و بو و یا تجربه افراد، کاملا غیر علمی و اشتباه عنوان کرد و گفت: تفکیک قارچ سمی از غیر سمی، فقط در آزمایشگاه های کنترل مواد غذایی و توسط کارشناسان خبره امکان پذیر است.
دکتر فرجیان اشاره داشت که سم قارچ ها به حرارت و گرما مقاوم است و با پختن و یا کباب کردن نیز سمیت آن از بین نمی رود، لذا به مردم توصیه کرد: برای حفظ جان خود و خانواده، از چیدن و مصرف قارچ های خودرو که عموما در کنار تنه درختان می رویند و یا خریداری قارچ های غیر بسته بندی و فله که بدون مجوز سازمان غذا و دارو عرضه می شوند، جداً خودداری کنند.