طرز تهیه ترشی شور؛ یک چاشنی خوشمزه ایرانی

  • کد خبر : 375011
  • 09 بهمن 1399 - 5:24
طرز تهیه  ترشی شور؛ یک چاشنی خوشمزه ایرانی

به سبزیجاتی که در آب شور نگهداری می شود شور می گویندو برای طعم دار کردن آن ها از ترخون، سرکه و سیر استفاده می‌شود. از بین همه‌ی ترشی‌ها، شور یه چیز دیگه است اون تردی که کلم و هویج و کرفس دارن وقتی میان زیر دندونت حرف ندارن، اصلا مزه غذا‌ها وقتی همراه شور خورده میشن چند برابر خوشمزه‌تر میشه.ما در این مطلب طرز تهیه ترشی شور را قرار داده ایم

طرز تهیه ترشی شور

>>>بیشتر بخوانید:

انواع ترشی و طرز تهیه آن

مواد لازم جهت طرز تهیه ترشی شور

  • گل‌کلم: ۱ کیلو
  • هویج: ۵۰۰ گرم
  • ساقه کرفس: ۳۰۰ گرم
  • خیار قلمی: ۵۰۰ گرم
  • فلفل سبز: حدود ۱۰۰ گرم
  • سیر: ۲ بوته
  • ترخون تازه: ۲۰۰ گرم
  • سرکه سفید: به مقدار لازم
  • نمک: به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه ترشی شور

۱. در ابتدا کلم هارو گل گل از هم جدا کرده و بعد از اینکه خوب شستیمشون روی یه پارچه تمیز پهنشون میکنیم تا کاملا خشک بشن.

۲. حالا کرفس و هویج هارو هم شسته حلقه حلقه میکنیم و میذاریم تا خشک بشن. حلقه‌های کرفس و هویج نباید خیلی نازک باشن.

۳. میتونین فلفل سبز هارو خیلی تند یا با تندی کمتر انتخاب کنین و مقداری هم که استفاده میکنین باز به سلیقه خودتون بستگی داره حالا فلفل سبز‌ها و خیارهارو هم میشورین و میذارین تا کاملا خشک بشن در صورتی که خیار رو قلمی انتخاب کنین دیگه احتیاجی به خورد کردنشون نیست و میتونین درسته داخل شور ازش استفاده کنین.

۴. در نهایت ترخون رو هم میشوریم و میذاریم خشک بشه در صورتی که کمی از برگ‌های تازه کرفس هم داخل شورمون استفاده کنیم شور ما خوش طعم‌تر و خوش عطر‌تر میشه. احتیاجی نیست تا ترخون و برگ کرفس رو خورد کنیم.

مراحل طرز تهیه ترشی شور

۵. حالا باید شور آب رو آماده کنیم با توجه به مقدار مواد و سایز دبه‌هایی که در نظر گرفتیم باید شور آب تهیه کنیم. کافیه به ازای هر لیوان آب یک قاشق غذاخوری نمک داخل قابلمه بریزیم و بعد بذاریم تا آب بجوش بیاد.

اضافه کردن سرکه

۶. وقتی آب جوش اومد سرکه سفید رو اضافه میکنیم. به ازای هر چهار لیوان آب نصف لیوان سرکه سفید کافیه. حالا شعله گاز رو خاموش کرده و اجازه میدیم تا حدود یک ربع زمان بگذره تا شور آب از حرارت اولیه بیوفته.

۷. حالا دبه‌های تمیز و خشک خودمون رو انتخاب میکنیم و صیفی جات و سبزیجاتمون رو داخلشون میچینیم یادتون نره تا سیر رو هم داخل دبه‌ها بذارین برای طعم دهی بهتر میتونین سیر و فلفل رو از وسط نصف کنین.

۸. یه نکته خیلی مهم برای کپک نزدن شور که باید بهش توجه کنین اینه که هم ظرف و هم مواد باید کاملا خشک و تمیز باشن.

۹. حالا دبه رو با شور آب پرمیکنیم تا خوب روی مواد رو بگیره و بعد در دبه رو محکم میبندیم و برای مدت یه روز داخل محیط آشپزخونه میذاریمش. بعد از یه روز در دبه رو باز میکینم و اگه باز به شور آب احتیاج بود داخل دبه‌ها میریزیم و بعد دبه هارو یه جای خنک میذاریم.

۱۰. بعد از دو هفته شور خوشمزه و ترد ما حاضره و میتونیم نوش جونش کنیم.

لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=375011

ثبت نظر

-