برترینها: لاته کدو لاته ای با پوره کدو، شیر نارگیل و قهوه آماده میشود و دارچین و زنجبیل هم به آن طعم میدهد. این لاته کدو بسیار معطر و پر کافئین است و شما را سرحال میآورد و برای ورزشکاران هم به عنوان یک میان وعده عصرانه عالی است.
من به شما توصیه میکنم یک لاته پاییزی درجه یک را امتحان کنید؛ لاته کدو معطر که با دارچین و زنجبیل یعنی دو ادویه گرم مخصوص فصلهای سرد سال خوشبو و خواستنی شدهاند.
در کشور ما نماد پاییز انار است، اما کدو حلوایی هم باید سهم مهمی در آشپزی ما داشته باشد، چرا که این سبزی نارنجی رنگ جزو موارد بسیار سالم و مغذی و همچنین سرشار از آنتی اکسیدانی به نام کاروتن است.
درست کردن لاته کدو بسیار آسان است. خیلی راحت همه مواد را داخل یک ماهیتابه گود کوچک ریخته و با همزن سیمی مخلوط میکنید. آنها را روی حرارت متوسط گاز گرم میکنید تا حباب بزند سپس قهوه مورد علاقه خود را افزوده و بهم میزنید.
شما میتوانید نسخه آیس تی یا آیس کافی آن هم را درست کنید؛ به این صورت که همه مواد را داخل شیشه بریزید و بهم بزنید تا با هم ترکیب شوند سپس مقداری یخ اضافه کرده و به مدت ۳۰ ثانیه خیلی محکم تکان دهید تا کاملا ترکیب شوند. روی آن را با خامه نارگیل زده شده یا کمی جوز یا دارچین تزئین کرده و این نوشیدنی پاییزی فوق العاده را گوارای وجود کنید.
مواد لازم:
- شیر گیاهی: ۳/۴ پیمانه
- آب: ۱/۴ پیمانه
- پوره کدو: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
- پودر دارچین: ۱/۲ قاشق چایخوری سرپر
- پودر دارچین: ۱/۲ قاشق چایخوری سرپر
- پودر زنجبیل: ۱/۴ قاشق چایخوری
- پودر جوز: به میزان کم، بین دو انگشت
- پودر میخک: به میزان کم، بین دو انگشت
- پودر هل: به میزان کم، بین دو انگشت (اختیاری)
- پودر فلفل سیاه تازه آسیاب شده: ۱/۸ قاشق چایخوری
- شربت افرا: ۱ و ۱/۲ تا ۲ قاشق چایخوری (یا استویا)
- اسپرسو: ۱ شات یا ۱/۴ پیمانه قهوه دم کرده غلیظ
- اسانس وانیل: ۱/۲ قاشق چایخوری
- مواد روی لاته برای سرو (اختیاری)
- خامه نارگیل زده شده
- ادویه پای کدو
>>>بیشتر بخوانید:
کدو سبز برشته در فر با طعم لیمو و پنیر پارمزان
طرز تهیه:
۱.
اگر قهوه یا اسپرسو استفاده میکنید، همین موقع آن را آماده کنید و کنار بگذارید.
لاته داغ
۲.
شیر غیر لبنی و آب را داخل ماهیتابه گود کوچکی بریزید. آن را گرم کنید، اما نه در حدی که بجوشد بلکه به آرامی و یکدست گرم شود سپس پوره کدو، دارچین، زنجبیل، جوز، میخک، هل، فلفل سیاه و شربت افرا (یا هر ماده شیرین کنندهای که در دسترس دارید) اضافه کنید. آنها را با همزن سیمی بزنید تا یکدست و ترکیب شوند.
>>>بیشتر بخوانید:
کوکو کدو؛ مخصوص پیکنیک آخر هفته
نکته: کمی جدا شدن مواد از هم طبیعی است و ممکن است پوره کدو و شیر از هم جدا شوند که در اینصورت با همزن آنها را بهم بزنید تا کاملا ترکیب و یکدست شوند.
۳.
قهوه، اسپرسو یا سایر نوشیدنیها (چای ماچا، قهوه جو یا چای سیاه دم کرده) را اضافه کنید و سپس وانیل را افزوده و با همزن سیمی باز هم بهم بزنید تا با هم کاملا ترکیب یکدستی را درست کنید.
۴.
آن را مزه کنید و در صورت نیاز قدری بیشتر ادویه، قهوه دم کرده یا شیرین کننده اضافه کنید.
نوع سرد
همه مواد تشکیل دهنده را داخل شیشهای دهان یا لیوانی بزرگ و درب دار بریزید. مقداری یخ به آن اضافه کنید، درب را محکم بسته و شیشه را با شدت حدود ۳۰ ثانیه تکان دهید تا کاملا مخلوط، یکدست و خنک شود.
تزیین و سرو
۱. در صورتی که بخواهید آن را به شکلی زیبا همانند کافی شاپ سرو کنید روی آن را با کرم نارگیل زده شده تزئین کنید و کمی ادویه پای کدو روی آن بریزید. خامه یا کرم نارگیل برای افراد گیاهخواری ست که علاقهای به استفاده از خامههای حیوانی ندارند.
۲. باقیمانده لاته کدوی خنک شده را داخل یخچال به مدت یک هفته نگهداری کنید. از آنجایی که پوره کدو و شیر لبنی به طور طبیعی از هم جدا میشوند قبل از سرو کردن یا دوباره گرم کردن آن روی گاز، آن را با همزن سیمی بهم بزنید.
نکته:
- اگر از ادویه پای کدو استفاده میکنید، ابتدا ۱/۲ قاشق چایخوری بریزید و بعد آن را به میزان علاقه خود بیشتر کنید. از آنجایی که ذائقهها متفاوت است، باید از ابتدا کم مصرف کرد.
- در مورد شیرین کننده، اجباری به استفاده از شیره افرا نیست، شما میتوانید از شیرین کننده مورد علاقه خودتان مثل عسل، شیره خرما و یا شکر قهوهای و یا حتی سفید استفاده کنید. اگر مشکل دیابت دارید به جای شکر از استویا استفاده کنید.
>>>بیشتر بخوانید:
طرز تهیه کدوپلوی مازندرانی