دیابت و تاری دید/دیابت چگونه می‌تواند سبب تاری دید شود؟

  • کد خبر : 374752
  • 23 آبان 1400 - 8:30
دیابت و تاری دید/دیابت چگونه می‌تواند سبب تاری دید شود؟

نیوز: دیابت و تاری دید/دیابت یا بیماری قند یک نوع بیماری متابولیکی و مزمن است که نشانهٔ آن قند خون بالاتر از ۱۲۰ در یک برههٔ طولانیست.تمام سلول‌های بدن برای انرژی به قند (گلوکز) نیاز دارند.

انسولین کمک می‌کند قند تجزیه شده و به تمام سلول‌های بدن منتقل شود. اگر انسولین کافی برای تجزیه‌ی قند نداشته باشید، سطح قند در خون بالا می‌رود که به آن هایپرگلیسیمیا می‌گویند. هایپرگلیسیمیا می‌تواند تاثیر منفی بر هر بخش از بدن بگذارد از جمله چشمها.

تاری دید اغلب یکی از اولین علامت‌های هشداردهنده‌ی دیابت است. دلیل نشت مایعات در عدسی چشمها ممکن است دچار تاری دید شوید. این اتفاق باعث می‌شود عدسی‌ها متورم شده و تغییر شکل دهند. این تغییرات موجب اختلال در توانایی تمرکز چشمها شده و تاری و گنگی دید روی می‌دهد.

همچنین ممکن است وقتی که درمان با انسولین را شروع می‌کنید دچار تاری دید شوید، چون مایعات تغییر جهت می‌دهند اما این مشکل معمولا بعد از چند هفته برطرف خواهد شد. در بسیاری از افراد با تثبیت قند خون مشکل تاری دید نیز حل می‌شود.

دیابت چگونه می‌تواند سبب تاری دید شود؟

رتینوپاتی دیابتی به اختلالاتی در شبکیه‌ی چشم اتلاق می‌شود که توسط دیابت ایجاد می‌شوند. برخی از این اختلالات شامل تورم ماکولا و رتینوپاتی تکثیری. تورم ماکولا زمانی روی می‌دهد که ماکولا (لکه زرد) به دلیل نفوذ مایعات و سرُم متورم می‌شود. ماکولا بخشی از شبکیه است که دید دقیق و متمرکز به شما می‌دهد. سایر علائم تورم ماکولا شامل بینایی مواج و متغیر دیدن رنگ‌ها می‌شود. رتینوپاتی تکثیری هم زمانی روی می‌دهد که رگهای خونی به مرکز چشم تراوش می‌کنند.

دیابت

تاری دید یکی از علائم این اتفاق است. ممکن است چیزهای شناور یا نقطه‌هایی نیز ببینید و یا دید شب‌تان دچار مشکل شود.

تاری دید می‌تواند نشانه‌ای از گلوکوما یا آب سیاه نیز باشد؛ بیماری که فشار چشم به عصب‌های بینایی آیب می‌زند. اگر دیابت داشته باشید، احتمال آب سیاه دو برابر بیشتر خواهد شد. سایر علائم گلوکوما شامل از دست دادن بینایی پریفرال یا دید آهونی، دیدن هاله‌هایی اطراف چراغ، قرمزی چشمها، چشم درد و تهوع و استفراغ می‌شود.

همچنین آب مروارید هم می‌تواند سبب تاری دید شود. آب مروارید باعث می‌شود عدسی چشمها مه آلود شوند. افرادی که دیابت دارند بیشتر مستعد ابتلا به آب مروارید در سنین جوانی هستند. سایر علائم آب مروارید شامل محو دیدن رنگ‌ها، دید مه آلود یا ابری، دو بینی که معمولا در یک چشم است، حساسیت به نور، دیدن نورهای خیره کننده یا هاله‌هایی در اطراف چراغ و عدم بهبود بینایی با عینک جدید و نیاز به تعویض مکرر نمره‌ی عینک می‌شود.

چرا آستیگماتیسم به ویژه در شب باعث تاری دید می شود؟+عکس

سایر علت‌های تاری دید

هر چند تاری دید می‌تواند نتیجه‌ی دیابت باشد اما علت‌های دیگری نیز می‌توانند تاری دید ایجاد کنند که برخی از شایع‌ترین آنها شامل خشکی چشم‌ها، نزدیک بینی، فشار خون پایین، آسیب و التهاب و عفونت چشم و داروهایی خاص می‌شود. اگر زمان زیادی را مقابل کامپیوتر بگذرانید یا زیاد از موبایل و تبلت و … استفاده کنید ممکن است دیدتان دچار تاری شود که به آن خستگی دیجیتالی چشم می‌گویند. شاید احساس کنید چشم‌های‌تان نور کافی ندارند یا نور صفحه‌ی دیجیتال چشم‌های‌تان را بزند.

اگر فاصله‌ی مناسب را با صفحه‌های دیجیتال حفظ نکنید دچار دردسر خواهید شد. سایر نشانه‌های خستگی دیجیتالی چشم شامل سر درد، خشکی چشم‌ها و درد گردن و شانه می‌شود. می‌توانید با استراحت‌های مکرر چشم و حفظ فاصله‌ی مناسب مشکل‌تان را برطرف کنید. تاری دید می‌تواند علامتی از اختلالات ایمنی خاص مانند لوپوس و اسکلروزیس باشد. درمان این بیماریها می‌تواند علائمی چون تاری دید را تخفیف بدهد.

تاری دید

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر دیابت دارید پس در معرض انواع مشکلات چشمی هستید و چکاپ‌های منظم و انجام معاینات چشم برای‌تان ضروری است. حتما تمام علائمی که دارید و داروهایی که مصرف می‌کنید را به پزشک‌تان بگویید. تاری دید می‌تواند مشکلی جزئی باشد که فورا و مختصرا هم درمان شود مثلا با قطره‌ چشم یا تجویز نمره‌ی جدید برای عینک‌تان. اما می‌تواند نشانگر یک بیماری چشمی جدی‌تر یا یک بیماری پنهان به غیر از دیابت هم باشد. به همین دلیل باید تاری دید و سایر تغییرات در بینایی‌تان را به پزشک اطلاع دهید.

در بسیاری از موارد درمان به موقع می‌تواند مشکل را حل کند یا از وخیم‌تر شدن آن پیشگیری کند. مثلا اگر قند خون شما خارج از کنترل باشد پزشک‌تان می‌تواند توصیه کند که چگونه بهتر آن را مدیریت و کنترل کنید. اما قبل از اینکه برنامه‌ی درمانی را پیشنهاد بدهد باید علت اصلی مشکل‌تان تشخیص داده شود.

لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=374752

ثبت نظر

-