برترینها: آش دوغ یکی از آشهای سنتی و اصیل ایرانیه که با دوغ و ماست تهیه میشه و فوق العاده لذیذ و خوشمزه است این آش معمولا به رنگ سفید سرو میشه و برای همین بهتره از زردچوبه داخلش استفاده نشه و هم با کوفته قل قلی و هم بدون اون تهیه میشه.آش دوغ را تقریبا در همه شهرهای ایرانی می توانید پیدا کنید البته شهرهایی هستند که آش دوغ شان معروف تر و شناخته شده تر است ، از این شهرها می توان به سرعین ، تبریز ، اردبیل ، شیراز ، ارومیه ، رشت ، مازندران و گردنه حیران اشاره کرد.
شاید این آش به اندازه آش رشته و آش کشک شناخته شده نباشه. ولی بدون شک ارزشش رو داره که یک بار امتحانش کنید. شاید شما هم مثل من عاشقش بشید و جزو غذاهایی بشه که همیشه درست میکنید.
مواد لازم:
- دوغ: ۲ لیتر
- ماست: ۲ لیتر
- تخم مرغ: ۱ عدد
- برنج: ۱ پیمانه
- نخود خام: ۲/۳ پیمانه
- تره و گشنیز: ۵۰۰ گرم
- نمک وفلفل به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱٫
در ابتدا نخود رو با مقدار کافی آب میپزیم.
۲٫
نکتهی مهم برای تهیه این آش اینه که سعی کنیم تا دوغ و ماست در حین پخت نبره برای همین در ابتدا ماست رو با همزن دستی میزنیم تا کاملا بازو یکنواخت بشه.
۳٫
بعد دوغ رو هم به ماست اضافه کرده و باز با همزن دستی میزنیم تا مخلوط یکنواخت بشه.
۴٫
حالا تخم مرغ رو داخل مخلوطمون میریزیم و باز با همزن دستی میزنیم تا تخم مرغ کاملا حل بشه. تخم مرغ به نبریدن مایه در هنگام پخت کمک میکنه.
۵٫
مایه آش رو روی حرارت زیاد میذاریم و برنجی که شستیم رو اضافه میکنیم و به صورت مداوم همشون میزنیم تا از بریدن ماست و دوغ جلوگیری کنیم.
۶٫
باید به هم زدن مداوم ادامه بدیم تا مایه به جوش بیاد و شروع به قل قل زدن کنه.
۷٫
در این مرحله سبزی که نه خیلی ریز و نه خیلی درشت خرد کردیم رو اضافه میکنیم و حرارت رو هم کمی پایین میاریم، ولی نه خیلی پایین. دیگه احتیاجی نیست تا آش رو مداوم هم بزنیم همین که گاهی هم زده بشه تا ته نگیره کافیه.
۸٫
وقتی سبزی آش پخت نخود پخته رو هم اضافه میکنیم و به مقدار کافی نمک و فلفل هم میزنیم و اجازه میدیم تا آش جابیوفته.
۹٫
در صورتی که ترجیح بدین آش کوفته قل قلی داشته باشه میتونین کوفته هارو با ترکیب گوشت چرخی و پیاز رنده شده و نمک آماده و سرخ کنین و در انتها با آش سرو کنین
>>>بیشتر بدانید:
طرز تهیه آش انار خوشمزه ویژه شب یلدا
دستور تهیهی سوپ نودل چینی
سوپ جوجه لیمویی؛ تو این سرما میچسبه!