حتما شما نیز دقت کرده اید که همه افراد بعضی اوقات از تکرار خسته می شوند مخصوصا کودکان که در نتیجه موجب کم اشتهایی آنان می شود اما با کمی تغییر در نوع و شکل غذاها این مشکل به راحتی برطرف می شود. ساندویچ اسلوپیجو یک ساندویچ مشهور است که با گوشت چرخ کرده، فلفل دلمهای، پیاز و سس قرمز درست میشود. در اسلوپیجوی گیاهی به جای گوشت از یک پروتئین گیاهی استفاده میشود.
اسلوپی به معنای بادبان با دکل است که این ساندویچ نیز بی شباهت نیست. اسلوپیجو از جمله ساندویچ های مشهور غربی است که با نانبرگر سرو میشود. شاید خیلی از شما گوشت چرخ کرده دوست نداشته باشید، اما از ظاهر اسلوپیجو خوشتان بیایداما در این ساندویچ بی نظیر علاوه بر موادی که همه اضافه میکنند مقداری قارچ هم به آن اضافه شده که طعم خوبی به آن میدهد. در ادامه یک نانبرگر سیبزمینی هم به شما یاد خواهیم داد که در صورت تمایل می توانید آن را درست کنید.
ساندویچ اسلوپیجو (گیاهی)
آنچه لازم دارید:
- عدس: یک پیمانه
- استاک سبزیجات یا آب ساده: دو پیمانه
- قارچ: چهار عدد
- فلفل دلمهای: یک عدد متوسط
- فلفل سبز تند: بستگی به ذائقه شما دارد اگ تند دوست داشتید دو عدد و چنان چه تند نخواستید یک عدد کافی است
- رب گوجه: دو قاشق غذاخوری
- سس گوجه:یک پیمانه
- سیر: چهار حبه
- ادویه دلخواه: یک قاشق چایخوری (من استفاده نکردم)
- نمک: نصف قاشق چایخوری
روش تهیه ساندویچ اسلوپیجو :
مرحله اول:
به مدت سی دقیقه عدس ها را با آب و کمی نمک خیس کنید ترجیها نمک دریا باشد.بعد از سی دقیقه آب آن را دور بریزید. عصاره سبزیجات را بجوشانید، عدسها را داخل آن بریزید. شعله را کم کنید و بگذارید عدسها خوب مغز پخت شوند. لازم به گفتن است که حتما از عدسهایی که زود میپزند استفاده کنید، درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید عدسها همراه آب کامل بپزند و آب آن کاملا بخار شود.
مرحله دوم:
هنگامی که عدسها در حال پختن هستند، قارچ را کاملا خرد کنید، سر و دانههای فلفلها را جدا کرده و آنها را ریز کنید. حالا ابتدا قارچها را سرخ کنید، چون قارچها آب میاندازند یا میتوانید مثل من آنها را جدا سرخ کنید. بعد از سرخ شدن قارچ، پیازو فلفل را به قارچها اضافه کنید و بگذارید تفت بخورند. حالا ادویه دلخواهتان را اضافه کنید. برای ادویه میتوانید از این ترکیب استفاده کنید: فلفل، پودر سیر، پودر پیاز، پودر چیلی، پاپریکا و زیره. من از هیچ ادویهای استفاده نکردم و تنها نمک لازم را به آن افزودم. استفاده از ادویهها باعث میشود غذاها مزههایی مشابه داشته باشند.
مرحله سوم:
بعد از آن که پیاز و سایر مواد، دیدید نرم شده رب گوجه را به مواد افزوده و بگذارید کمی سرخ شود تا بوی خامی آن برود حالا ۱ پیمانه سس گوجه را به آن اضافه کنید. برای سس میتوانید از ترکیب سس تند و کچاپ یا فقط سس کچاپ استفاده کنید چون طعمی بی نظیر به آن می دهد، من از سس گوجه فرنگی تند استفاده کردم.
عدس پخته شده را به ترکیب اضافه کنید و بهم بزنید تا با سایر مواد ترکیب شود. بگذارید عدس با سایر مواد خوب به خرد هم داده شود. شما میتوانید نیمی از ترکیب پیاز و فلفل را ابتدا سرخ کنید و در آخر پس از افزودن عدس بقیه را به آن اضافه کنید. به این شکل بافت آن مشخص میشود. این غذا باید به گونه ای باشد که تمام مواد به طور کامل دیده شود
مرحله چهارم:
حالا آن را در نانبرگر بریزید و با کاهو، گوجه و یا سیب زمینی تفت دهید و با سبزیجات برشته سرو کنید. این غذا باید گرم سرو شود. اسلوپیجو با گوشت هم به همین صورت درست میشود تنها نکته که در مورد گوشت لازم است بگویم این است که موقعی که گوشت اضافه میکنید پس از سرخ کردن باید کمی آب به آن افزود تا گوشت پخته شود مخصوصا اگر از گوشت گوساله استفاده کردید.
نان برگرسیبزمینی
اسلوپیجو را می توانید با نان برگر سرو کنید که در این صورت شما یا باید نان بخرید یا آن را در خانه درست میکنید. نانبرگرسیبزمینی یکی از برگرهای متفاوت و خوش مزه است . سیب زمینی این نان را هم خوش مزه و هم نرم و خوش عطر می کند. نان همبرگر جزو یکی از نانهای سخت در حرفه نان پزی است، چون نیاز به دقت زیاد دارد و رعایت نکردن تنها یک نکته نتیجه کار را خراب میکند بنابر این این دستور پخت به درد افراد کم حوصله نمی خورد.
آنچه که نیاز دارید:
- سیب زمینی: نیم کیلو
- کره: دو قاشق غذاخوری
- آرد نان: 2و 1/4 پیمانه
- شکر: یک و نیم قاشق غذاخوری
- مخمر فوری:دو قاشق چای خوری
- نمک: یک قاشق چایخوری
- تخم مرغ: دو عدد، یکی برای نان یکی هم برای رومال
- دانه کنجد: دو قاشق غذاخوری (ادر صورت تمایل)
گریلد چیز؛ ساندویچ سریع و خوشمزه برای مدرسه
روش پخت:
مرحله اول:
برای شروع سیب زمینی ها را خوب شسته و پوست بگیرید و با قطر دو سانتی متر خرد کنید. آنها را داخل یک تابه گود بریزید، روی آن آب یریزید به حدی که تا بالای آن آب قرار گیرد. بگذارید سیب زمینیها با آب بپزند.
این کار حدود ۱۰ دقیقه زمان میبرد. حالا ۵ قاشق غذاخوری از آب سیب زمینی را برداشته و در کاسهای بریزید و کنار بگذارید. بقیه آب سیب زمینی را خالی کنید حالا دوباره ماهیتابه را روی گاز و حرارت خیلی ملایم بگذارید تا آب سیب زمینی به طور کامل بخار شود. در این وضعیت بالای سر آن باشید تا نسوزد.
مرحله دوم:
سیب زمینی را بکوبید تا له و یکدست شود و تشکیل یک خمیر بدهد. کره را به شکل مکعبهای کوچکی درآورید با سیب زمینی مخلوط کنید و بهم بزنید تا کره ذوب شده و با آن ترکیب شود.
مرحله سوم:
ظرفی بزرگ تهیه کنید آرد، مخمر فوری، شکر و نمک را بریزید. با یک ویسک دستی آنها را بهم بزنید تا یکدست شوند بعد سیب زمینی را اضافه کنید و مخلوط کنید. با دست بهم بزنید تا مخلوط شوند.
حالا تخم مرغ و آب سیب زمینی را اضافه کنید. آب را به یکباره نریزید. بگذارید ابتدا آن را امتحان کنید سپس اگر سفت بود بقیه آب را اضافه کنید. حالا خمیر را خوب مخلوط کنید تا زمانی که کمی چسبناک باشد (۱۰ دقیقه). این خمیر به واسطه وجود سیب زمینی کمی چسبناک است بنابراین سعی نکنید با آرد اضافی آن را سفت کنید.
مرحله چهارم:
خمیر را به شکل گرد در آورید آن را در کاسهای چرب بگذارید و روی آن را بپوشانید. بگذارید حدود نیم ساعت زمان بدهید تا زمانی که حجم آن دو برابر شود.
مرحله پنجم:
بعد از استراحتی که به خمیر دادید کمی آرد روی آن بپاشید چون چسبناک است به این ترتیب راحتتر بلند میشود. آن را به شکل یک مربع با قطر ۲۰ سانت درآورید. حالا با استفاده از چاقو آن را تبدیل به ۹ تکه مساوری کنید. هر تکه را جدا کرده و روی آنها را با یک پلاستیک با فاصله از خمیرها بپوشانید.
مرحله ششم :
مقداری خمیر با دستان خود ورز دهید، و به شکل گرد درآورید این جا یک نکته لازم است بگویم. من دستانم را آردی کردم تا خمیر نچسبد، اما به شما توصیه میکنم که هرگز این کار را نکنید، چون نان همبرگر با آرد زیاد خشک میشود. اگر دستانتان را چرب کنید بهتر است. پس از شکل دادن خمیر به شکل توپهای گرد و کوچک، دوباره روی آنها را با پلاستیکی بپوشانید و یک ربع به آن زمان دهید.
مرحله هفتم:
سینی فر را باغ کاغذ بپوشانید و فر را هم با دمای ۲۲۰ درجه سلسیوس روشن کنید. باید یک کاسه آب گرم را داخل فر بگذارید تا از خشک شدن نان جلوگیری شود. کسانی که از کیک پز استفاده میکنند و میخواهند نان بپزند، توجه داشته باشند که نان را در ظرفی بگذارند سپس روی ظرف را به طورکامل با کاغذ آلومینیوم بپوشانند سپس آن را در کیک پز بگذارند.
روی سطحی که کمی آرد پاشی شده باشد، هر کدام از توپهای خمیری را به آرامی فشار دهید تا به شکل دایرههایی با قطر ۹ سانتی متر درآیند. این کار را به آرامی انجام دهید تا پف آنها نخوابید و شکلشان خراب نشود. حالا این دایرهها را داخل سینی فر بگذارید. روی آنها را با پلاستیک بپوشانید و بگذارید دوباره ور بیایند و دو برابر شوند یعنی به مدت نیم ساعت.
مرحله هشتم:
پس از آنکه حجم آن ها دو برابر شد یک تخم مرغ را در یک کاسه کوچک شکسته و یک قاشق آب به آن اضافه کنید سپس بهم بزنید. آب باعث میشود تخم مرغ به راحتی هم زده و یکدست شود. همچنین باعث حرکت بهتر آن روی نانها میشود. میتوانید کمی هم نمک بزنید. حالا تخم مرغ را با یک برس روی نانها بزنید.
روی هر کدام را مقداری کنجد سفید یا سیاه و یا در صورت دل خواه تخم خشخاش بپاشید. اگر نمک دریای بلوری داشته باشید میتوانید به میزان خیلی کم نمک دریا روی آن بپاشید. نانها را توی فر بگذارید و بگذارید به مدت ۱۵ تا ۱۸ بمانند تا پخته و برشته شوند. پس از خارج کردن نانها از فر، آنها را روی توری خنک کننده بگذارید. اگر نانتان خشک شد، میتوانیدپارچه ای را که نخی باشد کمی مرطوب کنید و همانطور که نانها داغ هستند روی آنها بگذارید.
مرحله نهم:
حالا اسلوپیجوی گیاهی را با نان برگر سیبزمینی، کاهو، گوجه و سایر سبزیجات دل خواه سرو کنید. میتوانید درست کردن اسلوپیجو را به هنگام آخرین دور ور آمدن نان شروع کنید. میتوانید حتی نانبرگر را داخل ماهیتابه تست کنید سپس مواد را داخل آن بریزید کاری که بسیاری از رستورانها انجام میدهند.
مواردی که در پخت بهتر این نان به شما کمک می کند:
- ورز دادن سیب زمینی با آرد بسیار مهم است چون کاملا یکدست شود سپس تخم مرغ و آب سیب زمینی را اضافه کنید.
- خمیر نانبرگرسیبزمینی بخاطر نشاسته سیب زمینی خیلی چسبناک است بنابراین هر زمان احساس کردید چسبناک است آرد اضافه نمایید اما اگر کمتر ارد استفاده کنید کاری لطیف تر خواهید داشت.
- در مورد میزان آرد دقت کنید اگر آرد کمی زیادتر شود نان شما آنقدرها لطیف نخواهد بود.
- وقتی که خمیرها را گرد میکنید، آرد زیادی استفاده نکنید فقط کمی سطح کار آردپاشی شده باشد. بهر حال خمیر برگر لطیف تر از سایر نان هاست.
- گذاشتن ظرفی با آب گرم در فر نتیجه بهتری برای شما خواهد داشت . برای اینکار ابتدا یک کاسه بزرگ آب گرم را داخل کف فر قرار دهید سپس فر را روشن کنید. بعضی افراد هم آب را داخل آن اسپری میکنند.
- برای رومال میتوانید حتی کمی شیر به تخم مرغ اضافه کنید. استفاده از تخم مرغ باعث برشتگی و ایجاد رنگی طلایی در سطح برگر خواهد شد.
- برگرسیب زمینی به خوبی نانبرگر معمولی نخواهد شد، اما ارزش درست کردن را دارد، چون طعم شیرین و خوشمزهای دارد.
- برای کره میتوانید از کره گیاهی هم استفاده کنید کما اینکه من هم از کره گیاهی استفاده کردم.
- برای گرد کردن نیاز نیست که زیاد فشار دهید که شکلشان خراب می شود.