طرز تهیه کیک صفوف/افطاری شب پنجم ماه رمضان

  • کد خبر : 370365
  • 29 فروردین 1400 - 9:10
طرز تهیه کیک صفوف/افطاری شب پنجم ماه رمضان

این کیک یعنی کیک صفوف (sfouf) یک کیک لبنانی زردچوبه‌ای است که ترکیباتب مثل: آرد، زردچوبه و آجیل دارد. این کیک به دلیل وجود زردچوبه رنگ زیبایی به خود می گیرد که ظاهر ی عالی و مزه  ای متفاوت با سایر کیک‌ها دارد.

صفوف یه معنی خطوط است ئ این کیک نام خود را از شیوه سرو کردن آن می‌گیرد. این کیک به دلیل استفاده از آرد سمولینا و یا ذرت به راحتی خرد می‌شود بنابراین موقع سرو روی آن برش‌هایی ایجاد می‌کنند و آن را به صورت تکه تکه بر می‌دارند معمولا برای این کیک از آرد سمولینا استفاده می‌شود، اما من آرد ارزان قیمت ذرت را جایگزین سمولینا کردم.

انچه که برای این کیک لازم دارید

  • آرد ذرت پودر شده: 1/5 پیمانه
  • آرد سفید گندم: 2/3 پیمانه
  • روغن مایع: نصف پیمانه
  • شیر یا آب: یک پیمانه (شیر بادام در صورت وگان بودن)
  • شکر:1 پیمانه
  • گردو: نصف پیمانه (اختیاری)
  • زردچوبه: 2 تا 4 قاشق چایخوری (به نکات مهم مراجعه کنید)
  • بیکینگ پودر: یک و نیم  قاشق چایخوری
  • وانیل: 1 قاشق چایخوری

طرز تهیه کیک صفوف

طرز تهیه کیک صفوف

مرحله اول:

قیل از هر کاری فر را یک ربع قبل روشن کرده  تا گرم شودو درجه ان را روی 180 درجه سلسیوسقرار دهید. آرد ذرت و آرد گندم را الک کنید و در کاسه بریزید. بیکینگ پودر را هم حتما در مواد الک کنید. آرد‌ها را با یک هم بزنید تا مخلوط شوند. شکر را هم اضافه کرده و هم بزنید. سپس شیر یا آب، روغن مایع و وانیل را اضافه کرده و با چنگال بهم بزنید تا یکدست شود. این مخلوط بخاطر وجود آرد ذرت حالت خمیری و چسبناک ندارد و مقداری شل است.


>>>بیشتربخوانید:

طرز تهیه کیک بدون فر خوشمزه


مرحله دوم:

قالب کیک را چرب کنید و مواد را داخل آن بریزید. روی آنقسمتی گردو و قسمتی بادام یا پسته بریزید، ولی معمولا از گردو استفاده می‌شود  حتی می‌توانید گردو را در کاسه همراه مواد مخلوط کنید سپس مواد را داخل قالب بریزید. برای درست کردن این کیک بهتر است از یک قالب با قطر کم و از نوع کمربندی استفاده کنید. مراقب باشید این کیک به راحتی خرد می شود وظاهرش به هم می ریزد بنابراین با قالب کمربندی به راحتی می‌توان آن را یکجا خارج کرد. از ظرف پیرکس هم می توانید استفاده کنید.


مرحله سوم:

قالب کیک را در فر از پیش گرم شده بگذارید و اجازه دهید به مدت نیم ساعت بماند. زمان پخت کیک بستگی به نوع فر شما دارد، پس از این زمان کیک را از فر خارج کنید و بگذارید خنک شود. سپس آن را به صورت خطوطی موازی و عمود بر هم برش بزنید. باقیمانده گردو‌ها را روی آن ریخته تا ظاهری زیبا داشته باشد. این کیک می تواند یک عصرانه عالی باشد که همراه با چای می توانید میل کنید.

طرز تهیه کیک صفوف

نکات طلایی

  • شما می توانید هم اندازه ذکر شده را برای زردچوبه اعمال کنید هم این که از زردچوبه اصل استفاده کنید و کمتر بزنید.  من بخاطر ذائقه متفاوت ایرانی میزان زردچوبه را خیلی کم کردم. اگر طعم زردچوبه‌ای دوست داریدبیشتر استفاده کنید. به هر حال نوع زردچوبه هم مهم است.
  • در تهیه این کیک از آرد ذرت پودر شده استفاده می‌شود. سعی کنید موقع خرید توجه کنید که حتما پودر باشد  نوع آرد ذرت در ظاهر صاف و یکدست آن خیلی موثر است. اگر آرد درشت باشد. روی کیک به واسطه سبوس ذرت لکه‌های کوچک قهوه‌ای رنگ ظاهر می‌شود.
  • یک پیمانه شکر ظاهرا زیاد به نظر می‌رسد در حالی که موقع سرد شدن کیک آنقدر‌ها شیرین نیست.
  • می‌توانید به جای شیر از ماست یا آب استفاده کنید من از شیر استفاده کردم تا لطیف تر باشد.
  • شما می توانید به جای گردو از هر مغزی که خواستید استفاده کنید.
  • این کیک معمولا همراه چای مصرف می‌شود و مزه خوشایندی را با همراه کردن چای ایجاد می‌کند.
  • برای چرب کردن قالی میتوانید هم از ارده و هم از روغن مایع استفاده کنید.
لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=370365
  • نویسنده : نرگس قوامی