طرز تهیه سوپ جو،با مرغ و گوشت/افطاری شب سوم ماه رمضان

  • کد خبر : 370111
  • 27 فروردین 1400 - 8:30
طرز تهیه سوپ جو،با مرغ و گوشت/افطاری شب سوم ماه رمضان
ماه رمضان به عنوان بهترین ماه خداوند که انسان می تواند در این ماه با چشم پوشی از خوردن برخی غذاهای چرب و سرخ کردنی و با تغذیه ای مناسب و سالم بدن خود را تقویت کند. سوپ جو یک پیش غذای بسیار سالم است که بدن را به خوبی می تواند تقویت کند.

حبوبات و غلات منبع خوب فیبر‌های غذایی، ویتامین و مواد معدنی هستند. جو دارای منیزیم، کلسیم و پتاسیم بالا برای کاهش فشار خون بصورت طبیعی، غذایی مفید و موثر است. آهن، فسفر، روی و سایر مواد مغذی که قبلا ذکر آن رفت همگی در تقویت استخوان و حفظ استحکام آن دخالت دارند و خوشبختانه جو واجد همه این عناصر است. جالب است که بدانید این ماده باعث کاهش کلسترول نیز می‌شود که این به دلیل فیبر بتاگلوکان موجود در جو است. جذب ۳ گرم بتاگلوکان در هر روز می‌تواند ۵ درصد کلسترول را کم کند.

علاوه بر این‌ها سلنیوم موجود در این ماده التهاب را کم کرده و این امر به کاهش سرعت رشد تومور کمک می‌کند و به سیستم ایمنی برای کشتن سلول‌های سرطان زا کمک می کند.

کولین هم یک ماده مغذی مهم در جو است که به خواب، حرکت عضلات، یادگیری و حافظه کمک می‌کند. این ماده در جذب چربی و کاهش التهاب مزمن هم نقش دارد. فیبر هم که پیشتر به آن اشاره شد یک ماده با چندین کارکرد است این ماده علاوه بر تسهیل حرکات روده و کمک به گوارش به حفظ سلامت وزن و حتی کاهش آن نیز کمک می‌کند. اغلب افرادی که قصد کاهش وزن دارند با مصرف غذا‌های پرفیبر می‌توانند ساعات طولانی تری خود را سیر نگه دارند.

اگر باز هم در مورد خواص و فایده های این غذای فوق العاده خوش مزه و مفید تردید دارید می توانید بیشتر تحقیق کنید.

شما با چندین روش می توانید این سوپ لذیذ را تهیه نمایید. این سوپ برای مدتی با روش های مختلف در رستوران ها درست می شد و از استقبال بی نظیری برخوردار  شده بود.  سفید نخواهم کرد، سوپ جوی مورد اشاره در این مطلب سوپی ست که به همراه سبزیجات پخته می‌شود و بخاطر آن رنگ قرمز جذابش یک سوپ به معنای واقعی است.

شما می‌توانید سوپ جو را هم با مرغ، هم گوشت قرمز و یا حتی کلا بدون گوشت و وگان درست کنید مهم طعم دلچسب و رنگ بی نظبر ان است. سوپ جو با مرغ خیلی خوشمزه و سبک تر از نمونه دارای گوشت قرمز است در حالی که نمونه واجد گوشت گوساله یا بره هم طعم خوشمزه و خاص خودش را دارد.در این جا سوپ مرغ را با هم مرور می کنیم.

سوپ

انچه که شما برای سوپ مرغ لازم دارید

  • روغن زیتون: 1/5 قاشق غذاخوری
  • پیاز: 2 عدد متوسط
  • سیر:1 حبه رنده شده
  • آب مرغ: 8 پیمانه
  • هویج: 1/5 پیمانه
  • کرفس: 3 شاخه
  • گوجه: نیم کیلو پخته و پوست گرفته
  • جوی پوست کنده: 3/4 پیمانه
  • مرغ پخته: 2/5 پیمانه
  • برگ بو:2 عدد
  • ادویه:1 قاشق چایخوری
  • آویشن خشک: نصف قاشق چایخوری
  • شوید تازه: 3 قاشق غذاخوری
  • جعفری تازه:3 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل: به میزان لازم
  • زنجبیل تازه:1 سانتی متر (در صورت تمایل)

>>>بیشتر بخوانید:

آموزش سوپ اسفناج با طعمی متفاوت

طرز تهیه سوپ جو

مرحله اول: روغن زیتون را در یک قابلمه بزرگ سوپ ریخته، روی حرارت ملایم قرار داده تا مقداری گرم شود. پیاز و سیر را بشسته و خوب ریز کرده و به  آن اضافه کنید و تفت دهید تا کمی نرم شوند. باقیمانده مواد به جز سبزیجات تازه را اضافه کنید.

مرحله دوم: شعله را زیاد کنید تا آب آن به جوش آید شعله را روی  حرارت ملایم گذاشته به مدت ۱ ساعت بدون اینکه درب قابلمه را بگذارید، اجازه دهید تا جو‌ها پخته و نرم شوند.

مرحله سوم: برگ بو‌هایی را که در سوپ انداخته بودید، در اورده و دور یریزید. حالا سبزیجات تازه را اضافه کنید و بگذارید کمی نرم شوند. سوپ جوی شما حالا آماده است.

طرز تهیه سوپ جو

مواردی که بهتر است بدانید

  • می‌توانید مرغ نپخته را به صورت کوچک درآورده و همراه با پیاز و زنجبیل تفت دهید.
  • روغن زیتون باعث ایجاد طعمی فوق العاده در سوپ خواهد شد. من خودم همیشه از روغن زیتون درجه یک بخصوص برای سوپ‌ها استفاده می‌کنم، اما اگر روغن زیتون ندارید می‌توانید از هر روغن گیاهی بدون بو استفاده کنید.
  • برای اینکه گوجه را از قبل پخته و آماده کنید، یک ماهیتابه گود یا یک قابلمه کوچک را تا نیمه از آب پر کنید. آب را به جوش آورید سپس در زیر گوجه‌ها دو خط متقاطع ایجاد کرده و آن‌ها را در آب بیندازید پس از یک دقیقه گوجه‌ها را درآورده و در آب یخ بیندازید تا پوست آن‌ها به راحتی کنده شود. برای درست کردن سوپ بهتر است بخشی از گوجه را نگینی و بخشی را هم له کنید تا هم رنگ جالبی به سوپ بدهند و هم شکل زیبایشان در سوپ مشخص باشد.
  • اگر آب مرغ ندارید می‌توانید خیلی راحت از آب آشامیدنی استفاده کنید.
  • یک نکته عجیبی که من از بعضی افراد می‌شنوم این است که باید جو را چندین ساعت بخیسانیم و یا به مدت چند ساعت جداگانه بپزیم نه واقعا نیازی به خیساندن نیست.
  • بخاطر داشته باشید که نباید سبزی‌های معطر تازه را از ابتدا به سوپ اضافه کنید، چون پخت زیاد باعث از بین رفتن مزه آن‌ها می‌شود.
  • برای فریز کردن سوپ می‌توان پس از خنک کردن در ظرفی دردار ریخته و فریز کنید و یا حتی می‌توانید برای مدیریت فضا از کیسه زیپ لاک استفاده کنید. خوبی سوپ‌ها این است که می‌توان آن‌ها را بدون یخ زدایی کردن مستقیما از فریزر توی قابلمه انداخت!
  • در صورتی که آب سوپ کم شد، می‌توانید به آن آب اضافه کنید.
  • سوپ جو با گوشت هم همانند دستور بالاست با این تفاوت که از گوشت پخته استفاده می‌شود و به جای آب مرغ باید از آب گوشت استفاده کنید. برای درست کردن این سوپ نیازی به زنجبیل نیست کما اینکه در مورد قبلی هم تنها برای موقعی به کار می‌رود که مرغ را نپخته باشیم.
  • می‌توانید این سوپ را بدون مرغ یا گوشت هم درست کنید همانقدر خوشمزه و دوست داشتنی است.

لینک کوتاه : https://www.news.ir/?p=370111
  • نویسنده : نرگس قوامی