نیوز: بیف استروگانف یک غذای اصالتاٌ روسی است که مواد اولیه آن شامل تکه های فیله گوشت، خامه و قارچ میشود. برخی بیف استراگانف را بدون خامه با سس سفید (سس بشامل) هم درست میکنند. اما طعم آن با خامه پر چرب بسیار خوشمزه تر و البته پر کالری تر است. همانطور که گفتیم بیف استراگانف در اصل با فیله گوشت قرمز درست میشود اما برخی بیف استراگانف با مرغ هم درست میکنند و برای تهیه آن به جای گوشت قرمز از گوشت مرغ استفاده میکنند که همان چیکن استراگانف است.
بیف استروگانف کلاسیک با گوشت نواری شکل و قارچ در یک سس خامهای درست میشود که معمولا پس از ریختن روی نودل، سرو میشود. از اسم این غذا نترسید، چون این دستورالعمل آسان و در عرض ۳۰ دقیقه درست میشود.
دو فاکتور اساسی در بیف استروگانف وجود دارد:
۱) گوشت گوساله با کیفیت بالا
۲) ترکیب درست مواد سس برای اینکه طعمی خوب داشته و ظاهری درخشان داشته باشد.
بهترین گوشت برای بیف استروگانف:
این دستورالعمل با گوشت با کیفیت درست میشود که برای بدست آوردن نتایج عالی ضروری است. برای درست کردن این غذا میتوان از گوشتهای زیر استفاده کرد:
- گوشت بالای راسته (حتما بگویید بالای راسته)
- گوشت دنده بدون استخوان
- فیله
سس استروگانف:
این سس برای گوشت با کیفیت درست میشود و طعمی خوشمزه و خاطره انگیز دارد. سس استروگانف با صدور به همه جای دنیا دچار تغییراتی شده است. بعضی به آن ادویههاص خاصی اضافه میکنند، اما مواد اصلی یک سس خوب ساده هستند:
- آب گوشت (آب گوشت گوساله)
- خامه
- خامه ترش
- خردل
بیف استروگانف در اوایل سال ۱۸۰۰ در روسیه اختراع شد. استروگانف در دربار الکساندر سوم خدمت میکرد. سرآشپز استروگانف (که احتمالا فرانسوی بود) این غذا را درست کرد و بعدا به استروگانف نامگذاری شد.
مواد لازم:
- راسته گوساله: ۴۵۰ گرم، برش یافته به نوارهای باریک
- روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
- کره: ۲ قاشق غذاخوری
- پیاز: نصف یک پیاز متوسط ریز خرد شده
- قارچ قهوهای: ۲۲۰ گرم نازک بریده شده
- سیر: ۱ حبه رنده شده
- آرد چند منظوره: ۱ قاشق غذاخوری
- آب گوشت: ۲۳۰ میلی لیتر
- خامه صبحانه: ۱۷۰ گرم
- سس ورچستر: ۱ قاشق غذاخوری
- سس خردل: ۱/۲ قاشق چایخوری
- نمک: نصف قاشق چایخوری
- فلفل سیاه: ۱/۴ قاشق چایخوری
تزئینات
- پیازچه برای تزئین: ۱ قاشق غذاخوری
- نودل تخم مرغ: ۲۲۰ گرم
طرز تهیه:
۱.
یک ماهیتابه گود ضخیم را روی حرارت متوسط به بالا بگذارید. ۲ قاشق غذاخوری روغن در آن بریزید و وقتی که خیلی داغ شد، برشهای گوشت گوساله را بصورت یک لایه داخل ماهیتابه قرار دهید، به مدت ۱ دقیقه هر سمت نوارهای گوشت را بپزید بدون اینکه آنها را بهم بزنید. تا زمانی که کمی قهوهای شوند و قرمز نباشند آنها را بپزید. گوشت گاو را در دو قسمت در ماهیتابه بگذارید تا از پر شدن ظرف جلوگیری شود. گوشتها را در بشقاب بگذارید و روی آنها را بپوشانید تا گرم بمانند.
۲.
۲ قاشق کره، پیاز خرد شده و قارچهای ورقه شده را اضافه کنید. ۶ تا ۸ دقیقه بپزید یا تا زمانی که اب آن بخار شود و پیازها و قارچها نرم و به رنگ قهوهای روشن شوند.
۳.
۱ حبه سیر رنده شده را افزوده و تفت دهید تا بوی آن بلند شود. ۱ قاشق غذاخوری آرد اضافه کنید و یک دقیقه دیگر تفت دهید و مرتب بهم بزنید.
۴.
۱ پیمانه آب گوشت را در ظرف بریزید و ته ظرف را خوب با کفگیر بسایید سپس ۳/۴ پیمانه خامه اضافه کنید و ۱ تا ۲ دقیقه دیگر بگذارید قل بخورد یا تا زمانی که کمی غلیظ شود.
۵.
چند قاشق از سس داخل ماهیتابه را داخل ۱/۴ پیمانه خامه ترش بریزید تا خامه همدمای آن شود به این ترتیب خامه ترش نمیبرد سپس آن را به ماهیتابه اضافه کنید و همزمان مرتب بهم بزنید.
۶.
۱ قاشق غذاخوری سس ورچستر، ۱/۲ قاشق چایخوری سس خردل و نمک و فلفل را اضافه کنید تا مزه بگیرد و بگذارید سس به آرامی بجوشد تا خامهای شود. گوشت را را با آبی که زیرش جمع شده در ماهیتابه بریزید و بگذارید کمی با سس بجوشد تا حدی که با سس گرم شود.
۷.
پس از پختن سس آن را روی نودل بریزید و سرو کنید.
>>>بیشتر بخوانید:
دستور پخت همبرگر استروگانف؛ غذایی رژیمی
دستور تهیه چیکن استراگانف، غذای محبوب روسی
پیتزا مارگاریتا مخصوص ملکه؛ پیتزا ایتالیایی ویژه !